Dierenverzorging

Huisdieren hebben een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid van hun baasjes. Ze verminderen stress en eenzaamheid, beschermen tegen allergieën...

Lees verder >

Huisdieren hebben een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid van hun baasjes. Ze verminderen stress en eenzaamheid, beschermen tegen allergieën en houden de hersenen actief. (Huis)dieren zijn dus goed voor ons. Maar hoe zorgen wij zo goed...

Lees verder >

Huisdieren hebben een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid van hun baasjes. Ze verminderen stress en eenzaamheid, beschermen tegen allergieën en houden de hersenen actief. (Huis)dieren zijn dus goed voor ons. Maar hoe zorgen wij zo goed mogelijk voor hen? 

Trends & ontwikkelingen

We houden allemaal van dieren, maar weten we ook wel wat goed...

Lees verder >

Dierenverzorging: 4 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider
Toon meer opleiders
Duur
Toon alle opties

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

MBO-programma (2) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Dierenverzorging

Huisdieren hebben een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid van hun baasjes. Ze verminderen stress en eenzaamheid, beschermen tegen allergieën en houden de hersenen actief. (Huis)dieren zijn dus goed voor ons. Maar hoe zorgen wij zo goed mogelijk voor hen? 

Trends & ontwikkelingen

We houden allemaal van dieren, maar weten we ook wel wat goed voor hen is? In welke omgeving zijn ze het gelukkigst? En wat voor voedsel hebben ze nodig om gezond te blijven?
 
Dit geldt ook voor onze huisdieren. Want wat geef je je kat wel en niet te eten? Hoe streng ben je voor je hond? Houd je een vogel in een kooitje of laat je hem door het huis vliegen? Het zijn vragen waar zo’n 60% van de Nederlanders zich (al dan niet onbewust) mee bezighoudt omdat zij een huisdier verzorgen.
 
Het beschikken over basiskennis over voeding en infectieziekten is dan ook een echte aanrader als je een dierenvriend bent en te maken hebt met (huis)dieren. Want zij zorgen goed voor jou. Jij wilt toch ook goed voor hen zorgen?

Populaire opleidingen en cursussen binnen Dierenverzorging

Professionele dierenverzorging

Ben jij gek op dieren? En wil je je op professioneel niveau in het verzorgen van dieren ontwikkelen? In de opleiding Professionele dierenverzorging verdiep je je in de biologische kenmerken van verschillende dieren, maar ook in hun gedrag, veelvoorkomende ziektes en verzorging bij ziektes. Tijdens een praktijkdag oefen je met vakspecifieke handelingen. 

MBO Dierenartsassistent Paraveterinair

Altijd al in een dierenartspraktijk, dierenspeciaalzaak of dierentuin willen werken? In de opleiding MBO Dierenartsassistent Paraveterinair leer je de dierenarts ondersteunen bij consulten en operaties. Met de kennis en vaardigheden die je in deze erkende opleiding opdoet ben je een grote steun voor dieren en hun baasjes. 

Het verzorgen van je paard

Paarden zijn gevoelige dieren. Hoe beter je je paard verzorgt, hoe beter je band met je paard wordt. Gedrag, verzorging, anatomie en fysiologie komen naar voren in de cursus Het verzorgen van je paard. Onmisbare kennis als je een paard hebt.