Communicatie en design

De hoeveelheid informatie die ons dagelijks bereikt, is duizelingwekkend. Push-berichten, e-mails, appjes. Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap toch...

Lees verder >

De hoeveelheid informatie die ons dagelijks bereikt, is duizelingwekkend. Push-berichten, e-mails, appjes. Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap toch opvalt? En hoe haal je het maximale uit de nieuwste technologieën die communicatieprofessionals ter...

Lees verder >

De hoeveelheid informatie die ons dagelijks bereikt, is duizelingwekkend. Push-berichten, e-mails, appjes. Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap toch opvalt? En hoe haal je het maximale uit de nieuwste technologieën die communicatieprofessionals ter beschikking staan? Houd je kennis up-to-date.

Trends & ontwikkelingen

De komende jaren zal het vakgebied Communicatie...

Lees verder >

Communicatie en design: 19 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider

MBO Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (2) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Trainingen (14) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Communicatie en design

De hoeveelheid informatie die ons dagelijks bereikt, is duizelingwekkend. Push-berichten, e-mails, appjes. Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap toch opvalt? En hoe haal je het maximale uit de nieuwste technologieën die communicatieprofessionals ter beschikking staan? Houd je kennis up-to-date.

Trends & ontwikkelingen

De komende jaren zal het vakgebied Communicatie en Design vooral gedomineerd worden door nieuwe technologieën, en waarin begrippen als ‘toegevoegde waarde leveren’, ‘gepersonaliseerde communicatie’, ‘bubbles’ en ‘beleving’ trends zijn.

Bedrijven en organisaties die zich alleen richten op het maken van grote winsten, verliezen uiteindelijk de gunfactor van de consument. De grote vraag is wat hun toegevoegde waarde is. Kunnen bedrijven en organisaties economische waarde creëren op een manier die voordelen voor anderen oplevert? Dat betekent dat je als communicatieprofessional op zoek moet gaan naar nieuwe, gedeelde waarden en daarover de dialoog met de omgeving moet voeren.

Communicatie wordt steeds persoonlijker. Het individu staat centraal. Door samen te werken met marketing- en dataspecialisten en door slimme technologie in te zetten, kun je als professional op het terrein van communicatie en design steeds beter inspelen op individuele behoeftes en gedrag. En daardoor de klant persoonlijker (en succesvoller) dan ooit benaderen.

We nemen steeds meer deel aan ‘bubbles’, moderne netwerken met een vluchtig karakter. Om feeling te krijgen en te houden met de mensen in zo’n ‘bubble’, is het essentieel om in gesprek te blijven en oprecht te luisteren naar de verschillende meningen. Kortom: zorg dat je aanhaakt bij de juiste ‘bubbles’.

De klant wil beleving. Technologie maakt dat mogelijk op een manier die enkele jaren geleden ondenkbaar was. Steeds meer zintuigen worden hierdoor bij de communicatie betrokken. Zien, voelen, horen. Denk aan de mogelijkheden die Virtual en Augmented Reality bieden. Hoe je tot de ultieme beleving komt? Door nauw op te trekken met andere professionals uit industrial design, gaming industrie, neurologie en gedragswetenschappen.

Populaire opleidingen binnen Communicatie en Design zijn:

MBO Medewerker Marketing en Communicatie

Wil jij alles weten over communicatie, pr en marktverkenning? En wil je projectmatig werken echt in de vingers krijgen? Dan is de opleiding MBO Medewerker Marketing en Communicatie niveau 4 een goede keuze. Wat je leert, kun je de volgende dag al toepassen in je werk. Zo doe je kennis op over hoe je een marktonderzoek opzet en uitvoert en raak je bedreven in het onderhouden van websites. Ook ontdek je hoe je succesvol pr-materiaal maakt en hoe je marketing- en communicatiebeleid uitwerkt.

HBO Communicatie - 2 jaar

Welke boodschap vertel je aan wie? En wanneer, waarom en hoe? Je ontdekt het binnen de opleiding HBO Communicatie (2 jaar). Merkenbeleid, corporate branding, massacommunicatie: het zijn onderwerpen die voor jou geen geheimen meer hebben na het volgen van deze opleiding. Dankzij de vele cases, discussies en (praktijk)opdrachten leg je een brede basis voor een succesvolle carrière in communicatiebranche.

HBO Journalistiek

Je wilt verhalen maken die mensen raken. Die een discussie losmaken, tot nadenken stemmen of juist amuseren. Binnen de opleiding HBO Journalistiek leer je alle benodigde vaardigheden. Van Interviewtechnieken tot het verzinnen van een goede kop, van nieuwsgaring tot omgaan met deadlines. Ontdek hoe je pakkende artikelen en boeiende reportages produceert.
 

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000