Business IT en management

Cloud computing, Internet of Things, chatbots. Nieuwe technologieën hebben grote gevolgen voor bedrijven. Ontdek hoe je door slimme ICT-oplossingen de...

Lees verder >

Cloud computing, Internet of Things, chatbots. Nieuwe technologieën hebben grote gevolgen voor bedrijven. Ontdek hoe je door slimme ICT-oplossingen de bedrijfsvoering een enorme impuls kunt geven en ontwikkel je kennis en vaardigheden op het gebied van...

Lees verder >

Cloud computing, Internet of Things, chatbots. Nieuwe technologieën hebben grote gevolgen voor bedrijven. Ontdek hoe je door slimme ICT-oplossingen de bedrijfsvoering een enorme impuls kunt geven en ontwikkel je kennis en vaardigheden op het gebied van Business IT en management.

Trends & ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren,...

Lees verder >

Business IT en management: 29 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Professional Master (3) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (2) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (9) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Business IT en management

Cloud computing, Internet of Things, chatbots. Nieuwe technologieën hebben grote gevolgen voor bedrijven. Ontdek hoe je door slimme ICT-oplossingen de bedrijfsvoering een enorme impuls kunt geven en ontwikkel je kennis en vaardigheden op het gebied van Business IT en management.

Trends & ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, zoals SDN - Software Defined Networking - of kunstmatige intelligentie, beginnen de mainstream te bereiken. Dit is het moment waarop organisaties deze ontwikkelingen gaan omarmen en inzetten.

Digitale samenwerking komt steeds vaker voor. Bedrijven gaan zich steeds meer ontwikkelen tot specialisten op die gebieden waar ze echt goed in zijn. Waar ze aantoonbaar iets toevoegen. Het werken met cloud toepassingen werkt hieraan mee en ondersteunt deze ontwikkeling.

Dit vraagt ook om nieuwe vormen van gegevensbeveiliging. Vanuit Brussel en de overheid zijn er al nieuwe regels op het gebied van het verwerken van privacygevoelige informatie, vastgelegd in de AVG. Ook beschermen van de eigen informatie en datastromen neemt een belangrijke plek in.

Een hechtere band met de klant met behulp van kunstmatige intelligentie en robotica. Stilaan gaat het ‘internet of things’ onze manier van werken beïnvloeden. Zeker bij bedrijven met intensief klantcontact zal dit contact steeds vaker digitaal verlopen.

Neem je graag de regie bij dit soort implementaties? Zorg je voor een transparante werkplek die niet gebonden is aan een geografische locatie? Verbind je de strategische doelen van het bedrijf, via de IT-technische eisen, aan de wensen van de gebruikers? Daar zitten de echte uitdagingen op business IT gebied de komende jaren!

Populaire opleidingen binnen Business IT en Management zijn:

MBA specialisatie Business information management

De MBA Business Information Management is geschikt voor iedereen die vanuit strategisch perspectief naar informatievoorzieningen wil kijken. Kennis en informatiesystemen zijn van onschatbare waarde en jij leert ze te analyseren vanuit managementperspectief. Daarnaast besteedt de opleiding aandacht aan bedrijfskundig procesmanagement, IT-strategie en strategisch informatiemanagement.

HBO Bachelor IT & Management

Tijdens deze opleiding leer je om verbanden te leggen tussen mensen, processen en de IT. Het doel? De totaalprocessen binnen een organisatie verbeteren. Na deze HBO-opleiding kun je de verbindende schakel vormen tussen drie belangrijke factoren die invloed hebben op bedrijven. In dit uitdagende programma ga je veel aan de slag met de belangrijkste actuele ontwikkelingen op het gebied van business IT en bedrijfskundig management.

MBO IT-Dienstverlening

In zes maanden tijd ontwikkel je de kennis en vaardigheden die nodig zijn als IT-medewerker. Zo ga je aan de slag met servicestrategie en -ontwerp, ontwikkel je inzicht in hoe je storingen kunt voorkomen en leer je gebruikers ondersteunen. Dit programma vormt een  mooie fundering op het gebied van IT en op het vlak van serviceverlening.