Burger- en publiekzaken

De Nederlandse samenleving wordt diverser en vergrijsd. En omdat de politiek steeds vaker een beroep op burgers zelf doet, heeft dat gevolgen voor burger-...

Lees verder >

De Nederlandse samenleving wordt diverser en vergrijsd. En omdat de politiek steeds vaker een beroep op burgers zelf doet, heeft dat gevolgen voor burger- en publiekszaken. Welke informatie verstrek je wel? Welke gegevens mogen gedeeld worden met andere...

Lees verder >

De Nederlandse samenleving wordt diverser en vergrijsd. En omdat de politiek steeds vaker een beroep op burgers zelf doet, heeft dat gevolgen voor burger- en publiekszaken. Welke informatie verstrek je wel? Welke gegevens mogen gedeeld worden met andere instellingen? En wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van personen- en familierecht? Ben jij up-to-date?...

Lees verder >

Burger- en publiekzaken: 29 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Post Bachelor (2) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO-programma (14) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MBO-programma (2) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Trainingen (8) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

Top 5 opleidingen

2 BRP Wet- en Regelgeving

€ 1.158,00
Trainingen
2 dagen

3 Opstapcursus Burgerzaken

€ 1.947,50
Trainingen
5 dagen

4 Burgerzaken voor Frontofficemedewerkers

€ 1.327,50
MBO-programma
2 maanden

5 Identiteit, Documentherkenning en Fraude

€ 1.307,50
HBO-programma
2 maanden
Bekijk alle Burger- en publiekzaken opleidingen

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Burger- en publiekzaken

De Nederlandse samenleving wordt diverser en vergrijsd. En omdat de politiek steeds vaker een beroep op burgers zelf doet, heeft dat gevolgen voor burger- en publiekszaken. Welke informatie verstrek je wel? Welke gegevens mogen gedeeld worden met andere instellingen? En wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van personen- en familierecht? Ben jij up-to-date?

Trends & ontwikkelingen

De Nederlandse samenleving wordt steeds diverser en dat is ook bij burger- en publiekszaken goed te merken. Heb jij een goed beeld van de huidige samenstelling van de Nederlandse samenleving?
Er is een toename in culturele diversiteit. Steeds meer mensen immigreren en emigreren. De verwachting is dat deze trend, die de afgelopen vijftig jaar duidelijk zichtbaar was, doorzet in de toekomst. Een andere trend is de vergrijzing van de samenleving: het aantal ouderen neemt toe en het aantal jongeren neemt af. De verwachting is dat de historische omslag rond 2020 zal plaatsvinden; het aantal ouderen (65+) is dan groter dan het aantal jongeren (tot 20 jaar).

Ook de samenstelling van huishoudens is diverser geworden. Wist je bijvoorbeeld dat er tegenwoordig veel meer eenpersoonshuishoudens zijn en het aantal (thuiswonende) kinderen afneemt?
Een andere relevante trend voor burger- en publiekszaken, is de veranderende relatie tussen burger en overheid. De burger van nu neemt steeds meer initiatief en de positie van de overheid is meer en meer facilitair. De politiek doet steeds vaker een beroep op de eigen kracht van burgers om meer ondersteuning in het eigen netwerk te vinden. Dit heeft alles te maken met de versobering van collectieve voorzieningen.

Populaire opleidingen binnen Burger- en Publiekszaken zijn:

Beheer van Basisregistraties

De waarde van juiste gegevens is voor alle afdelingen binnen gemeenten van groot belang. Om een verbeterslag te kunnen maken is het concept van basisregistratiesystemen ingevoerd. Om die gegevens ‘in goede conditie’ te houden is het opzetten en inrichten van de functie gegevensbeheer noodzakelijk. Tijdens deze training van twee dagen leer je er alles over.

Documenten en Verzoeken

Als je bij de afdeling Burgerzaken werkt, dan komen er natuurlijk regelmatig burgers aan de balie. Maar welke informatie mag je ze verstrekken? En waar is deze informatie te vinden? In deze opleiding ga je met deze vraagstukken aan de slag. Aan het einde van deze twee maanden weet je precies hoe je alle verzoeken vakkundig en professioneel kunt afhandelen.

HBO Internationaal Personen- en Familierecht

Wil je meer weten over het internationale personen- en familierecht? Dan zit je goed! Onderwerpen die in dit programma aan bod komen zijn internationale aspecten van personenrecht, afstamming, huwelijk, ontbinding van het huwelijk en echtscheidingsrecht. Want als een Nederlander in Duitsland getrouwd is met een Franse vrouw, kan hij dan in Nederland een procedure tot echtscheiding aanvragen? Na deze training weet jij hoe je dit soort internationale vraagstukken kunt oplossen.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000