Bouwkunde

Door veranderende wetgeving en een grote behoefte aan duurzaamheid is de bouwsector voortdurend in beweging. Daarnaast is de vraag naar nieuw- en verbouw...

Lees verder >

Door veranderende wetgeving en een grote behoefte aan duurzaamheid is de bouwsector voortdurend in beweging. Daarnaast is de vraag naar nieuw- en verbouw groter dan ooit. En ook in de grond-, water- en wegenbouw is werk haast gegarandeerd. Ben jij een...

Lees verder >

Door veranderende wetgeving en een grote behoefte aan duurzaamheid is de bouwsector voortdurend in beweging. Daarnaast is de vraag naar nieuw- en verbouw groter dan ooit. En ook in de grond-, water- en wegenbouw is werk haast gegarandeerd. Ben jij een van de vakmensen in de bouwkunde?

Trends & ontwikkelingen

Woningen, kantoren en bedrijfsverzamelgebouwen....

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Bouwkunde

Door veranderende wetgeving en een grote behoefte aan duurzaamheid is de bouwsector voortdurend in beweging. Daarnaast is de vraag naar nieuw- en verbouw groter dan ooit. En ook in de grond-, water- en wegenbouw is werk haast gegarandeerd. Ben jij een van de vakmensen in de bouwkunde?

Trends & ontwikkelingen

Woningen, kantoren en bedrijfsverzamelgebouwen. Er is meer vraag naar nieuw- en verbouw dan in de afgelopen decennia. Al die bouwwerken hebben natuurlijk wel de juiste constructies nodig. En daar ga jij voor zorgen. Of het nu om nieuwbouw-appartementen gaat of bedrijfshallen waar een volledige vrachtwagen in kan keren, de vraag vanuit de markt is groot. Aannemers en grote bouwbedrijven staan te springen om bouwkundigen die de juiste constructies samenstellen. En uitrekenen of de constructies alle gevraagde belastingen aankunnen natuurlijk. Je kunt direct aan de slag, in loondienst of als zzp’er. Zet jij al die vakmannen weer aan het werk?

Of wat dacht je van het echt grote werk? Grond-, water- en wegenbouw. Tot 2020 komt er maar liefst twee miljard euro beschikbaar om de huidige infrastructuren te verbeteren naar een modern niveau. Ook daar kun je een graantje meepikken. Want ook in de GWW-bouw gaat er geen schop de grond in zonder een goed ontworpen constructie.
Klinkt goed toch? Een opleiding bouwkunde is haast een garantie voor werk tot ver in de toekomst.

Populaire opleidingen binnen Bouwkunde zijn:

HBO Bachelor Bouwkunde

De bouwsector verandert continu. Nieuwe wetgeving, nieuwe technieken en materialen, onderwerpen als duurzaamheid en milieu...  Tijdens de opleiding HBO Bachelor Bouwkunde leer je de branche kennen en inspelen op al deze veranderingen. De opleiding wordt verzorgd door docenten die zelf actief zijn in de bouw en zij besteden aandacht aan het hele bouwproces, van opdracht tot oplevering.

HBO Bouwtechniek en Duurzaamheid

De opleiding HBO Bouwtechniek en duurzaamheid bestaat uit 2 modules, namelijk Bouwtechniek en duurzaamheid en Duurzaam bouwen. Onderwerpen als materiaaleigenschappen, constructie- en sterkteleer, bouwkundig inzicht en bouwfysica komen ruim aan bod. Je rondt de opleiding Bouwtechniek en duurzaamheid af met een schriftelijk examen. De module Duurzaam bouwen met een praktijkgerichte opdracht.

MBO Bouwkunde en Constructietechniek

Wil je meer weten over Bouwkunde en Constructietechniek, dan moet je beginnen bij het fundament. Tijdens deze opleiding leer je van alles over bouwmaterialen, verschillende constructies en bouwmethoden. Je krijgt les van docenten met veel ervaring in de beroepspraktijk en je gaat al snel aan de slag met praktijkopdrachten. Zo kun je alles wat je leert al snel toepassen in de praktijk.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000