Belastingen

Als belastingprofessional is het belangrijk dat je continu op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in het belastingstelsel. Ieder jaar worden...
Lees verder >
Als belastingprofessional is het belangrijk dat je continu op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in het belastingstelsel. Ieder jaar worden er nieuwe regels en richtlijnen toegevoegd. Ken jij ze allemaal?

Trends & ontwikkelingen

Ken jij alle...

Lees verder >
Als belastingprofessional is het belangrijk dat je continu op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in het belastingstelsel. Ieder jaar worden er nieuwe regels en richtlijnen toegevoegd. Ken jij ze allemaal?

Trends & ontwikkelingen

Ken jij alle ins en outs van het Belastingplan 2018? Wist je dat de vennootschapsbelasting per 2018 omlaag is gegaan en...

Lees verder >

Belastingen: 31 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider
Toon meer opleiders
Variant
Toon alle varianten

Trainingen (25) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

MBO-programma (4) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

HBO-programma (2) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Belastingen

Als belastingprofessional is het belangrijk dat je continu op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in het belastingstelsel. Ieder jaar worden er nieuwe regels en richtlijnen toegevoegd. Ken jij ze allemaal?

Trends & ontwikkelingen

Ken jij alle ins en outs van het Belastingplan 2018? Wist je dat de vennootschapsbelasting per 2018 omlaag is gegaan en de kinderopvangtoeslag is uitgebreid? Het belastingstel is altijd in beweging. Ieder jaar worden er opnieuw wijzigingen doorgevoerd. Als belastingprofessional dien je alle regels en richtlijnen te kennen. Ben jij op de hoogte?

Een belangrijke ontwikkeling voor het bedrijfsleven is de verminderde vennootschapsbelasting. Per 1 januari 2018 is de eerste belastingschijf voor bedrijven verhoogd van € 200.000 naar € 250.000. Een andere ontwikkeling in de aanscherping van de hypotheekregels. Particulieren mogen sinds dit jaar maximaal honderd procent van de marktwaarde lenen. Bijkomende kosten, zoals de overdrachtsbelasting, moeten mensen nu zelf betalen. Ook de hypotheekrenteaftrek is gewijzigd. Het maximale tarief voor rente-aftrek is nu 49,5 procent, in plaats van 50 procent vorig jaar. Gezinnen met kleine kinderen zijn er per 1 januari op vooruitgegaan, met een uitbreiding van de kinderopvangtoeslag voor kinderen die naar de peuterspeelzaal gaan. Dit zijn slechts enkele wijzigingen die per 1 januari zijn doorgevoerd. Ken jij ze allemaal? Neem je carrière serieus en verdiep je in het huidige belastingstelsel.

Populaire opleidingen binnen Belastingen zijn:

HBO Leergang WOZ

Heb jij beroepsmatig te maken met de wet WOZ? Dan weet je dat de WOZ-waarde voor steeds meer doeleinden wordt gebruikt. Tijdens deze opleiding leer je alles over de complexe wereld van de WOZ. Van de verdergaande verzwaring van de WOZ-uitvoeringstaken tot het uitvoeren van WOZ-taxaties. Een hele interessante opleiding voor iedereen die te maken heeft met de uitvoering van de wet WOZ.

Heffing en Invordering

Tijdens deze opleiding van twee maanden leer je alles over lokale belastingen. Als medewerker bij Burger- of Publiekszaken moet je immers de vragen van burgers kunnen beantwoorden. Leer welke belastingen bij de gemeente horen, zodat je op een professionele manier informatie kunt verstrekken.

Invorderingsambtenaar (IVA)

Tijdens de opleiding tot Invorderingsambtenaar ga je een jaar aan de slag met lokale belastingheffing. Uiteraard speelt de daarmee samenhangende invordering ook een grote rol. Na het volgen van deze opleiding kun je aan de slag als professional op het gebied van lokale belastingheffing en invordering.