Bedrijfskunde

Klanten veranderen, technologieën veranderen. Organisaties die zich niet aan de marktomgeving aanpassen, gaan roemloos ten onder. Als bedrijfskundige...
Lees verder >
Klanten veranderen, technologieën veranderen. Organisaties die zich niet aan de marktomgeving aanpassen, gaan roemloos ten onder. Als bedrijfskundige speel je een cruciale rol bij het succesvol beheersen en sturen van een organisatie. Kennis is hierbij...
Lees verder >
Klanten veranderen, technologieën veranderen. Organisaties die zich niet aan de marktomgeving aanpassen, gaan roemloos ten onder. Als bedrijfskundige speel je een cruciale rol bij het succesvol beheersen en sturen van een organisatie. Kennis is hierbij essentieel. Ben jij up-to-date?

Trends & ontwikkelingen

Om te overleven zullen organisaties, in de toekomst...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Bedrijfskunde

Klanten veranderen, technologieën veranderen. Organisaties die zich niet aan de marktomgeving aanpassen, gaan roemloos ten onder. Als bedrijfskundige speel je een cruciale rol bij het succesvol beheersen en sturen van een organisatie. Kennis is hierbij essentieel. Ben jij up-to-date?

Trends & ontwikkelingen

Om te overleven zullen organisaties, in de toekomst nog meer dan nu, in staat moeten zijn om snel en proactief te (re)ageren op steeds sneller veranderende omstandigheden. Strategische wendbaarheid is een vereiste.

Ook de klant verandert. Hij laat zich niet langer overtuigen door bedrijven met een stortvloed aan advertenties. Hij wil zinnige informatie en meepraten over producten en diensten. Luisteren naar de klant en een nauwe dialoog aangaan, wordt daarom steeds belangrijker. Dat een goede dialoog succesvol is, bewijst Coolblue met zijn verrassend andere aanpak. Alleen bedrijven die snel inspelen op of aanvoelen wat de klant wil, hebben nog bestaansrecht.

Klanten oefenen niet alleen invloed uit op de producten en diensten, maar ook op hoe deze tot stand komen. Bedrijven die niet bijdragen aan een betere wereld of worden betrapt op niet integer gedrag, gaan genadeloos ten onder. Corporate Social Responsibility zal in een wereld waarin het idealisme verder groeit, bepalend zijn voor het succes van een bedrijf.

Ook technologie zal bedrijfsstrategieën beïnvloeden. Nieuwe technologieën fungeren als aanjager om zaken efficiënter te doen. Steeds vaker zullen projecten worden uitgevoerd in flexibele samenwerkingsverbanden tussen bedrijven. Open en eerlijk kennis delen is noodzakelijk om te slagen.

Dagelijks zien we interessante voorbeelden van bedrijven die het goed doen omdat ze de organisatie weten aan te passen aan de marktomgeving. Dat wordt ook jouw uitdaging na de studie bedrijfskunde.

Soorten opleidingen

Naast natuurlijk de Master of Business Administration kun je ook op HBO-niveau een opleiding bedrijfskunde volgen en zelfs op MHBO-niveau. In alle opleidingen staat de praktijk centraal en leg je een hele goede basis voor je verdere loopbaan.

Populaire opleidingen binnen bedrijfskunde zijn:

Master of business administration (mba)

Door de praktijkgerichte aanpak is de MBA-opleiding uitgegroeid tot de grootste en meest succesvolle van Nederland. Onder vakkundige begeleiding van topdocenten verdiep jij je strategisch denkvermogen en ontwikkel je een breed bedrijfskundig kader. De docenten zijn zelf actief op het gebied van bedrijfskunde en hebben een uitstekende en zeer diepgaande kennis van zaken. In deze praktijkgerichte Master leer je de nieuwe kennis direct in de praktijk toe te passen. Daarmee is de master de perfecte basis voor een carrièrestap richting hoger management.

HBO bachelor bedrijfskunde

De belangstelling vanuit de de arbeidsmarkt voor goed opgeleide bedrijfskundigen is bijzonder groot. Daarom is deze HBO Bachelor Bedrijfskunde zeer populair. Met deze opleiding leg je een stevig fundament voor je verdere loopbaan. Je wordt opgeleid tot volwaardig Bachelor en gaat direct aan de slag met de kern van bedrijfskunde. Het praktijkgerichte programma van deze uitdagende opleiding is specifiek afgestemd op werkenden. De modules worden verzorgd door ervaren docenten uit de praktijk. Deze opleiding kun je prima combineren met je baan.

Verkort HBO bedrijfskunde

Een integrale benadering van bedrijfsvoering is de essentie van bedrijfskunde en vormt de kern van dit HBO-programma. Het zeer gewaarde programma is uitgegroeid tot het grootste bedrijfskunde programma van Nederland. Onder leiding van topdocenten uit de praktijk leer je organisatievraagstukken vanuit verschillende kanten bekijken en oplossen.
Je werkt aan je bedrijfskundige kennis en ontwikkelt praktische vaardigheden. Het diploma HBO Bedrijfskunde kan later mogelijk vrijstelling opleveren in de volledige NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Bedrijfskunde.

MHBO bedrijfskundige informatica

Deze opleiding is ideaal als jij je op MHBO-niveau wilt ontwikkelen op het gebied van data science, de cloud en bedrijfsprocessen. Je krijgt inzicht in cloud computing, informatiestromen en -systemen en kijkt naar de relatie tussen informatie en bedrijfsprocessen.De praktijk staat in deze opleiding centraal en je krijgt les van docenten die uit het vakgebied komen. Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten ga je direct met de stof aan de slag. Zo ontwikkel jij je tot een professional op het gebied van bedrijfskundige informatica. Dit biedt veel nieuwe carrièrekansen.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000