Bedrijfskunde

Klanten veranderen, technologieën veranderen. Organisaties die zich niet aan de marktomgeving aanpassen, gaan roemloos ten onder. Als bedrijfskundige...

Lees verder >

Klanten veranderen, technologieën veranderen. Organisaties die zich niet aan de marktomgeving aanpassen, gaan roemloos ten onder. Als bedrijfskundige speel je een cruciale rol bij het succesvol beheersen en sturen van een organisatie. Kennis is hierbij...

Lees verder >

Klanten veranderen, technologieën veranderen. Organisaties die zich niet aan de marktomgeving aanpassen, gaan roemloos ten onder. Als bedrijfskundige speel je een cruciale rol bij het succesvol beheersen en sturen van een organisatie. Kennis is hierbij essentieel. Ben jij up-to-date?

Trends & ontwikkelingen

Om te overleven zullen organisaties, in de toekomst...

Lees verder >

Bedrijfskunde: 95 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (20) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Professional Master (2) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (3) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (7) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (32) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (18) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MHBO (2) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.
 

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (5) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Trainingen (2) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

<p>Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.</p>

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Bedrijfskunde

Klanten veranderen, technologieën veranderen. Organisaties die zich niet aan de marktomgeving aanpassen, gaan roemloos ten onder. Als bedrijfskundige speel je een cruciale rol bij het succesvol beheersen en sturen van een organisatie. Kennis is hierbij essentieel. Ben jij up-to-date?

Trends & ontwikkelingen

Om te overleven zullen organisaties, in de toekomst nog meer dan nu, in staat moeten zijn om snel en proactief te (re)ageren op steeds sneller veranderende omstandigheden. Strategische wendbaarheid is een vereiste.

Ook de klant verandert. Hij laat zich niet langer overtuigen door bedrijven met een stortvloed aan advertenties. Hij wil zinnige informatie en meepraten over producten en diensten. Luisteren naar de klant en een nauwe dialoog aangaan, wordt daarom steeds belangrijker. Dat een goede dialoog succesvol is, bewijst Coolblue met zijn verrassend andere aanpak. Alleen bedrijven die snel inspelen op of aanvoelen wat de klant wil, hebben nog bestaansrecht.

Klanten oefenen niet alleen invloed uit op de producten en diensten, maar ook op hoe deze tot stand komen. Bedrijven die niet bijdragen aan een betere wereld of worden betrapt op niet integer gedrag, gaan genadeloos ten onder. Corporate Social Responsibility zal in een wereld waarin het idealisme verder groeit, bepalend zijn voor het succes van een bedrijf.

Ook technologie zal bedrijfsstrategieën beïnvloeden. Nieuwe technologieën fungeren als aanjager om zaken efficiënter te doen. Steeds vaker zullen projecten worden uitgevoerd in flexibele samenwerkingsverbanden tussen bedrijven. Open en eerlijk kennis delen is noodzakelijk om te slagen.

Dagelijks zien we interessante voorbeelden van bedrijven die het goed doen omdat ze de organisatie weten aan te passen aan de marktomgeving. Dat wordt ook jouw uitdaging na de studie bedrijfskunde.

Soorten opleidingen

Naast natuurlijk de Master of Business Administration kun je ook op HBO-niveau een opleiding bedrijfskunde volgen en zelfs op MHBO-niveau. In alle opleidingen staat de praktijk centraal en leg je een hele goede basis voor je verdere loopbaan.

Populaire opleidingen binnen bedrijfskunde zijn:

Master of business administration (mba)

Door de praktijkgerichte aanpak is de MBA-opleiding uitgegroeid tot de grootste en meest succesvolle van Nederland. Onder vakkundige begeleiding van topdocenten verdiep jij je strategisch denkvermogen en ontwikkel je een breed bedrijfskundig kader. De docenten zijn zelf actief op het gebied van bedrijfskunde en hebben een uitstekende en zeer diepgaande kennis van zaken. In deze praktijkgerichte Master leer je de nieuwe kennis direct in de praktijk toe te passen. Daarmee is de master de perfecte basis voor een carrièrestap richting hoger management.

HBO bachelor bedrijfskunde

De belangstelling vanuit de de arbeidsmarkt voor goed opgeleide bedrijfskundigen is bijzonder groot. Daarom is deze HBO Bachelor Bedrijfskunde zeer populair. Met deze opleiding leg je een stevig fundament voor je verdere loopbaan. Je wordt opgeleid tot volwaardig Bachelor en gaat direct aan de slag met de kern van bedrijfskunde. Het praktijkgerichte programma van deze uitdagende opleiding is specifiek afgestemd op werkenden. De modules worden verzorgd door ervaren docenten uit de praktijk. Deze opleiding kun je prima combineren met je baan.

Verkort HBO bedrijfskunde

Een integrale benadering van bedrijfsvoering is de essentie van bedrijfskunde en vormt de kern van dit HBO-programma. Het zeer gewaarde programma is uitgegroeid tot het grootste bedrijfskunde programma van Nederland. Onder leiding van topdocenten uit de praktijk leer je organisatievraagstukken vanuit verschillende kanten bekijken en oplossen.
Je werkt aan je bedrijfskundige kennis en ontwikkelt praktische vaardigheden. Het diploma HBO Bedrijfskunde kan later mogelijk vrijstelling opleveren in de volledige NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Bedrijfskunde.

MHBO bedrijfskundige informatica

Deze opleiding is ideaal als jij je op MHBO-niveau wilt ontwikkelen op het gebied van data science, de cloud en bedrijfsprocessen. Je krijgt inzicht in cloud computing, informatiestromen en -systemen en kijkt naar de relatie tussen informatie en bedrijfsprocessen.De praktijk staat in deze opleiding centraal en je krijgt les van docenten die uit het vakgebied komen. Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten ga je direct met de stof aan de slag. Zo ontwikkel jij je tot een professional op het gebied van bedrijfskundige informatica. Dit biedt veel nieuwe carrièrekansen.