Bank

Blockchain, crowdfunding, Basel III: de ontwikkelingen in het bankwezen gaan snel. En de concurrentie groeit nu ook spelers van buiten de sector een rol...

Lees verder >

Blockchain, crowdfunding, Basel III: de ontwikkelingen in het bankwezen gaan snel. En de concurrentie groeit nu ook spelers van buiten de sector een rol gaan spelen in de markt. Denk aan Google en Apple. Dat heeft impact op bestaande én nieuwe diensten...

Lees verder >

Blockchain, crowdfunding, Basel III: de ontwikkelingen in het bankwezen gaan snel. En de concurrentie groeit nu ook spelers van buiten de sector een rol gaan spelen in de markt. Denk aan Google en Apple. Dat heeft impact op bestaande én nieuwe diensten en producten, van kredieten tot vermogensopbouw. Groei jij mee met je vak?

Trends & ontwikkelingen

De economische...

Lees verder >

Bank: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Bank

Blockchain, crowdfunding, Basel III: de ontwikkelingen in het bankwezen gaan snel. En de concurrentie groeit nu ook spelers van buiten de sector een rol gaan spelen in de markt. Denk aan Google en Apple. Dat heeft impact op bestaande én nieuwe diensten en producten, van kredieten tot vermogensopbouw. Groei jij mee met je vak?

Trends & ontwikkelingen

De economische crisis heeft de financiële sector hard geraakt, waardoor er rigoureuze reorganisaties binnen het bankwezen zijn doorgevoerd en nog steeds worden doorgevoerd. Dit betekent ook dat er vele veranderingen binnen de werkgelegenheid in deze sector te zien zijn. Professionals in de financiële sector verwachten zelfs dat over ongeveer tien jaar deze branche totaal is getransformeerd.

Elk vakgebied heeft er mee te maken, maar het bankwezen toch wel het meest: de technologische ontwikkelingen. IT-specialisten zijn ontzettend waardevol voor banken om te kunnen blijven bestaan en mee te gaan in de toekomst. Maar helaas zal de rol van banken een stuk kleiner worden in de financiële wereld. Sommige vakmensen hebben het erover dat de banken over tien jaar een derde van hun waarde hebben verloren aan startups die slimme technologie gebruiken. Dat zijn heftige voorspellingen! Maar als je bedenkt dat Google en Apple al toetreden in de financiële markt, is het niet gek.

Als je in het bankwezen werkt, is het daarom belangrijk om jezelf snel te gaan ontwikkelen. Vooral op technologisch vlak. Maar ook op advies niveau liggen er kansen! Zelfs als je uit de bankwereld stapt, dan kun je met je kennis aan de slag bij bedrijven als Google, die in deze markt stappen. Op dit moment ontstaat er een doe-het-zelf-samenleving die in toenemende mate draait op peer-2-peer geld. Bankieren zonder banken maar met handige apps of andere technologische ontwikkelingen.

Finance professionals zullen meer gaan samenwerken met IT’ers. Hierdoor zal de arbeidsmarkt nog meer veranderen, omdat deze vakmensen niet in een organisatie, maar als ZZP’er aan de gang gaan. Belangrijk dus om flexibel en proactief te zijn en je kennis te combineren met goede sociale vaardigheden.

Populaire opleidingen binnen Bank zijn:

Algemene Opleiding Bankbedrijf

Wil je bij een bank werken en inzicht krijgen in het bankwezen? In de Algemene Opleiding Bankbedrijf leer je alles over de laatste ontwikkelingen als Payments Services Directive (PSD), Crowdfunding en Basel III en ontdek je hoe een bank werkt en welke veranderingen er zijn. Deze praktijkgerichte aanpak met ervaren docenten en een online leeromgeving is ideaal voor mensen met een functie in het bankwezen op HBO-niveau.

WFT Basis

WFT, of wet op het financieel toezicht, stelt eisen aan iedereen die werkt is in de financiële dienstverlening. Een zeer nuttig diploma dus en onze opleiding biedt jou een perfecte basis om te slagen. Je leert over de juridische en fiscale positie van consumenten. Over aanbieders van financiële producten, banken, verzekeraars en pensioenfondsen én over betalen, sparen, beleggen, lenen en verzekeren. 

FFP Financiële Planning

Als financieel planner ben je deskundig op het gebied van vermogensvorming. Je snapt de langetermijnplanning met betrekking tot familie, arbeid, wonen en ondernemerschap. In de opleiding FFP Financiële Planning word je optimaal voorbereid op je rol als accountmanager voor vermogende particulieren, personal banker of financieel adviseur. Theorie en praktijk gaan hier hand in hand en alle bijeenkomsten worden verzorgd door topdocenten uit de praktijk.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000