Adviesvaardigheden

Draagvlak creëren, belangen van anderen behartigen, adviesgesprekken voeren. Aan je kennis en professionaliteit ligt het niet, maar toch lukt het je niet...

Lees verder >

Draagvlak creëren, belangen van anderen behartigen, adviesgesprekken voeren. Aan je kennis en professionaliteit ligt het niet, maar toch lukt het je niet om de andere partijen te overtuigen. Wil jij weten hoe je de effectiviteit van je adviezen kunt...

Lees verder >

Draagvlak creëren, belangen van anderen behartigen, adviesgesprekken voeren. Aan je kennis en professionaliteit ligt het niet, maar toch lukt het je niet om de andere partijen te overtuigen. Wil jij weten hoe je de effectiviteit van je adviezen kunt vergroten?

Trends & Ontwikkelingen

Adviseren is communiceren. Wie effectieve adviezen wil geven, moet zich...

Lees verder >

Adviesvaardigheden: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Adviesvaardigheden

Draagvlak creëren, belangen van anderen behartigen, adviesgesprekken voeren. Aan je kennis en professionaliteit ligt het niet, maar toch lukt het je niet om de andere partijen te overtuigen. Wil jij weten hoe je de effectiviteit van je adviezen kunt vergroten?

Trends & Ontwikkelingen

Adviseren is communiceren. Wie effectieve adviezen wil geven, moet zich goed kunnen inleven in de ander. Maar dat lukt alleen als je weet wat de ander wil, en waarom. Voor adviseurs wordt het steeds belangrijker dat zij helder communiceren en misverstanden uit de weg ruimen. Want wat wil de partij die je adviseert nou écht? En waar liggen de pijnpunten? Als jij dit begrijpt, komen jullie samen het verst.
Als adviseur krijg je echter niet alleen te maken met welwillendheid. In een samenleving waarin iedereen steeds mondiger wordt, zal je steeds meer lastige en kritische vragen krijgen. Daarom moet je weten hoe je je eigen adviezen beter kunt onderbouwen. Ook is het belangrijk om te leren hoe je om moet gaan met weerstand. Door te werken aan je communicatieve vaardigheden en persoonlijke overtuigingskracht, zullen jouw deskundige adviezen beter aankomen. En daar wint uiteindelijk iedereen bij.

Populaire opleidingen binnen Adviesvaardigheden zijn:

HBO Adviesvaardigheden

Uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden zijn onmisbaar voor iedere professional of adviseur. In deze opleiding ga je op hoog niveau aan de slag met jouw adviesvaardigheden. Je leert onder andere over het adviesproces en verdiept je in hoe je adviezen kunt communiceren. Zo ben jij na de opleiding in staat om met succes goede adviesgesprekken te voeren, draagvlak te creëren, conflicten te hanteren en de belangen van alle partijen te behartigen.

HBO Professionele Communicatie en Advisering

In het HBO-programma Professioneel Communicatie en Adviseren ga je actief aan de slag met je communicatie- en adviesvaardigheden. Je krijgt inzicht in je eigen kwaliteiten op dit gebied en ontdekt hoe je deze in verschillende situaties inzet. De focus ligt op effectief communiceren, beïnvloeden en adviseren. Volg je deze opleiding in het kader van de HBO Bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde, dan kun je mogelijk aanspraak maken op de de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. Je ontvangt dan € 1.250,- korting.

Professioneel Adviseren

Jij bent goed in je vak en levert uitstekende adviezen. Maar je vindt het soms lastig om anderen te overtuigen en om te gaan met weerstand. Dus wil je graag weten hoe je jouw professionele overtuigingskracht versterkt en de effectiviteit van je adviezen vergroot. In de training Professioneel Adviseren ga je daarmee aan de slag en ontwikkel je de belangrijkste vaardigheden om succesvol te adviseren.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000