Accountancy

Nu veel standaard werkprocessen worden overgenomen door robots wordt de vraag naar accountants met een adviserende rol groter. Professionals die goed...

Lees verder >

Nu veel standaard werkprocessen worden overgenomen door robots wordt de vraag naar accountants met een adviserende rol groter. Professionals die goed advies kunnen geven gebaseerd op gedegen kennis: van jaarrekeningen tot recht, van auditing tot debiteuren-...

Lees verder >

Nu veel standaard werkprocessen worden overgenomen door robots wordt de vraag naar accountants met een adviserende rol groter. Professionals die goed advies kunnen geven gebaseerd op gedegen kennis: van jaarrekeningen tot recht, van auditing tot debiteuren- en crediteurenadministratie. Houd je kennis van de nieuwste wet- en regelgeving up-to-date.

Trends...

Lees verder >

Accountancy: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Accountancy

Nu veel standaard werkprocessen worden overgenomen door robots wordt de vraag naar accountants met een adviserende rol groter. Professionals die goed advies kunnen geven gebaseerd op gedegen kennis: van jaarrekeningen tot recht, van auditing tot debiteuren- en crediteurenadministratie. Houd je kennis van de nieuwste wet- en regelgeving up-to-date.

Trends & ontwikkelingen

Als accountant in de MKB-branche zul je in de nabije toekomst vooral je geld gaan verdienen met advieswerk. Robots nemen namelijk steeds meer standaard werkprocessen over. Daarnaast bieden technologische ontwikkelingen in de auditpraktijk waar het over data-analyse, blockchain en artificial intelligence gaat, voor de grotere bedrijven een uitkomst. De kleinere organisaties zullen volgen, maar dat is niet ‘morgen’ al. In de tussentijd moet de accountant tijd nemen om kennis te vergaren en zich in de toekomst onmisbaar te maken.

De accountant van de toekomst gaat toegevoegde waarde bieden in de adviserende en dienstverlenende rol. En dat is niet alleen op financieel gebied, ook op fiscaal, juridisch en bedrijfskundig gebied zal hij adviezen moeten kunnen geven.

Fiscaal en overig advies nemen op dit moment samen ongeveer 20 procent van de omzet van ‘kleine’ accountantskantoren voor hun rekening. Dit is ongeveer twee procent hoger dan 10 jaar geleden maar uit menig onderzoek blijkt dat de vraag groeit naar een adviserende en meer proactieve accountant die de ondernemer verder helpt.

Denk goed na over de gevolgen van digitalisering en wat die betekenen voor jouw vak. Op dit moment trekt de economie nog steeds aan en willen bedrijven graag bij hun administratie geholpen worden, waardoor jij nog steeds voldoende werk hebt.

Populaire opleidingen binnen Accountancy zijn:

Post HBO AA Accountancy - Finance

Ben je aan het werk op een accountancykantoor en wil je als volwaardig accountant klanten helpen op het gebied van finance? Dan is het behalen van een AA-titel voor jou van belang en is deze Post HBO-opleiding met oriëntatie Finance zeker geschikt voor jou. De opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren professionals die jou verzekeren van een goede opleiding met mooie carrièrekansen.

HBO Bachelor Accountancy

Ben je geïnteresseerd in het adviseren van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf over hun financiële bedrijfsvoering? Dan is de opleiding HBO Bachelor Accountancy een passende keus. Je legt hiermee een degelijk fundament voor een opleiding tot volwaardig accountant. Bovendien wordt de opleiding verzorgd door praktijkgerichte, ervaren docenten en is opgebouwd uit flexibel in te delen modules. Ideaal voor naast je baan dus!

Praktijkdiploma Assistent - Accountant

Met een degelijke introductie van onderwerpen als accountancy, wet- en regelgeving en algemene en bedrijfseconomie leg jij een perfecte basis voor een loopbaan in de accountancy. Het programma maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Accountancy, dus als je verder wilt heb je al de nodige vrijstellingen verdiend. Uiteraard zijn de opdrachten op de praktijk georiënteerd zodat al je kennis gelijk toepasbaar is.

 

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000