Accountancy

Nu veel standaard werkprocessen worden overgenomen door robots wordt de vraag naar accountants met een adviserende rol groter. Professionals die goed...

Lees verder >

Nu veel standaard werkprocessen worden overgenomen door robots wordt de vraag naar accountants met een adviserende rol groter. Professionals die goed advies kunnen geven gebaseerd op gedegen kennis: van jaarrekeningen tot recht, van auditing tot debiteuren-...

Lees verder >

Nu veel standaard werkprocessen worden overgenomen door robots wordt de vraag naar accountants met een adviserende rol groter. Professionals die goed advies kunnen geven gebaseerd op gedegen kennis: van jaarrekeningen tot recht, van auditing tot debiteuren- en crediteurenadministratie. Houd je kennis van de nieuwste wet- en regelgeving up-to-date.

Trends...

Lees verder >

Accountancy: 85 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider

Post Bachelor (20) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (44) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MBO Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (4) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

<p>Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.</p>

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Accountancy

Nu veel standaard werkprocessen worden overgenomen door robots wordt de vraag naar accountants met een adviserende rol groter. Professionals die goed advies kunnen geven gebaseerd op gedegen kennis: van jaarrekeningen tot recht, van auditing tot debiteuren- en crediteurenadministratie. Houd je kennis van de nieuwste wet- en regelgeving up-to-date.

Trends & ontwikkelingen

Als accountant in de MKB-branche zul je in de nabije toekomst vooral je geld gaan verdienen met advieswerk. Robots nemen namelijk steeds meer standaard werkprocessen over. Daarnaast bieden technologische ontwikkelingen in de auditpraktijk waar het over data-analyse, blockchain en artificial intelligence gaat, voor de grotere bedrijven een uitkomst. De kleinere organisaties zullen volgen, maar dat is niet ‘morgen’ al. In de tussentijd moet de accountant tijd nemen om kennis te vergaren en zich in de toekomst onmisbaar te maken.

De accountant van de toekomst gaat toegevoegde waarde bieden in de adviserende en dienstverlenende rol. En dat is niet alleen op financieel gebied, ook op fiscaal, juridisch en bedrijfskundig gebied zal hij adviezen moeten kunnen geven.

Fiscaal en overig advies nemen op dit moment samen ongeveer 20 procent van de omzet van ‘kleine’ accountantskantoren voor hun rekening. Dit is ongeveer twee procent hoger dan 10 jaar geleden maar uit menig onderzoek blijkt dat de vraag groeit naar een adviserende en meer proactieve accountant die de ondernemer verder helpt.

Denk goed na over de gevolgen van digitalisering en wat die betekenen voor jouw vak. Op dit moment trekt de economie nog steeds aan en willen bedrijven graag bij hun administratie geholpen worden, waardoor jij nog steeds voldoende werk hebt.

Populaire opleidingen binnen Accountancy zijn:

Post HBO AA Accountancy - Finance

Ben je aan het werk op een accountancykantoor en wil je als volwaardig accountant klanten helpen op het gebied van finance? Dan is het behalen van een AA-titel voor jou van belang en is deze Post HBO-opleiding met oriëntatie Finance zeker geschikt voor jou. De opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren professionals die jou verzekeren van een goede opleiding met mooie carrièrekansen.

HBO Bachelor Accountancy

Ben je geïnteresseerd in het adviseren van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf over hun financiële bedrijfsvoering? Dan is de opleiding HBO Bachelor Accountancy een passende keus. Je legt hiermee een degelijk fundament voor een opleiding tot volwaardig accountant. Bovendien wordt de opleiding verzorgd door praktijkgerichte, ervaren docenten en is opgebouwd uit flexibel in te delen modules. Ideaal voor naast je baan dus!

Praktijkdiploma Assistent - Accountant

Met een degelijke introductie van onderwerpen als accountancy, wet- en regelgeving en algemene en bedrijfseconomie leg jij een perfecte basis voor een loopbaan in de accountancy. Het programma maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Accountancy, dus als je verder wilt heb je al de nodige vrijstellingen verdiend. Uiteraard zijn de opdrachten op de praktijk georiënteerd zodat al je kennis gelijk toepasbaar is.