€ 1.275,- (incl. BTW) Deze vanafprijs is o.b.v. het goedkoopste startmoment.
1 dag
Trainingen
Onderwijsgroep Noordwest-Holland
Dit scholingstraject is geschikt voor mensen opgeleid op niveau 2 die reeds werkzaam zijn in de voedingsindustrie en voor mensen die werken binnen de procesindustrie en de overstap willen maken naar de levensmiddelensector. Door middel van dit scholingstraject kunnen zij een stap verder zetten en aangehaakt blijven bij de technologische ontwikkelingen in de sector. Affiniteit met techniek en voedingstechnologie is van belang.
Het certificaat is er op gericht deelnemers vakinhoudelijk te laten meedraaien op het niveau van de vakbekwaam medewerker voeding en technologie (niveau 4); daar waar het gaat om voedselveiligheid en kwaliteit. De certificaathouder draagt bij aan optimale omstandigheden. Bij geconstateerde afwijkingen in kwaliteit, (voedsel)veiligheid en/of hygiëne past de certificaathouder de werkzaamheden aan, volgens protocol, en zorgt voor goede afstemming en communicatie met alle betrokkenen. Hij signaleert afwijkingen en weet hoe te handelen.
AanmeldenVia onderstaande link kom je in de webshop terecht waar je je voor de cursus registreert, de cursus aankoopt en afrekent via Ideal of overboeking. Je ontvangt direct na betaling een e-mail met een bevestiging en informatie over de cursus op het online leerplatform.
Hier inschrijven op het online leerplatform
ContactinformatieVoor vragen kunt u contactopnemen met onze accountmanager J.Visch J.Visch@clusius.nl
STAP
Deze online cursus is ook te volgen met het STAP-budget!Je kan deze opleiding vanaf nu ook financieren met het STAP-budget! Belangrijk is dan dat je je hier inschrijft met STAP. Je inschrijving komt dan als een vooraanmelding bij ons binnen waarna je per e-mail het STAP aanmeldbewijs ontvangt. Hiermee kan jij het STAP budget aanvragen op https://www.stapuwv.nl/p/voorp....
Na toewijzing van het STAP-budget ontvang je van ons een mail met daar in een code. Zodra je deze ontvangen hebt kan je de inschrijving compleet maken en starten met de cursus.
De cursus wordt aangeboden middels een online leeromgeving, dat betekent dat je online de opdrachten aanlevert, online een coach hebt die je kunt raadplegen en op de werkvloer ondersteunt wordt door jouw praktijkbegeleider bij het maken en uitvoeren van opdrachten. Je kunt de opdrachten individueel maken of samenwerkingsgroepjes vormen.
Het certificaat is er op gericht deelnemers vakinhoudelijk te laten meedraaien op het niveau van de vakbekwaam medewerker voeding en technologie; daar waar het gaat om voedselveiligheid en kwaliteit. De certificaathouder draagt bij aan optimale omstandigheden. Bij geconstateerde afwijkingen in kwaliteit, (voedsel)veiligheid en/of hygiëne past de certificaathouder de werkzaamheden aan, volgens protocol, en zorgt voor goede afstemming en communicatie met alle betrokkenen. Hij signaleert afwijkingen en weet hoe te handelen.
In dit scholingstraject komen de volgende specifieke taken aan de orde:- Constateren en duiden van afwijkingen in het kader van voedselveiligheid en kwaliteit - Escaleren zodra over de kritische norm wordt gegaan (strikte beheersplannen)- Zo nodig in overleg bijstellen van procesvariabelen
De certificaathouder:
* heeft kennis van de achtergronden van kwaliteitscontroles bij voedsel
* heeft kennis van de kenmerken en de (chemische) eigenschappen van voedsel
* heeft kennis van de relatie tussen voedsel/voeding en gezondheid
* heeft kennis van het productieproces
* heeft kennis van kwaliteitseisen die aan voedsel gesteld worden
* heeft kennis van kosten en baten bij werkzaamheden in het werkveld voedsel/voeding
* heeft kennis van productbereiding/bereidingsmethodes
* heeft kennis van reacties tussen hulp- en grondstoffen
* heeft kennis van reacties van productbereidings- en verpakkingsproces op het eindproduct
* heeft kennis van verpakkingen en verpakkingsproces
* heeft kennis van voedselveiligheid
* heeft basiskennis van meet- en regeltechniek
* heeft kennis van de effecten van externe factoren (bv. temperatuur en bereidingstijd) op de productbereiding
* heeft basale kennis van statistische gegevens binnen het werkveld voedsel/voeding
* heeft kennis van alternatieven voor grond- en hulpstoffen
* heeft kennis van de relatie tussen voedsel/voeding en gezondheid
* heeft kennis van voedselbereidingsmethoden op milieu en gezondheid
* kan communiceren met betrokkenen
* kan hygiënisch werken in contact met voeding
* kan kwaliteitszorgsysteem toepassen
* kan meetwaarden analyseren
* kan nauwkeurig werken, afgestemd op de situatie
* kan product(ie)gegevens registreren en rapporteren
* kan relevante apparatuur inzetten
* kan werken volgens planning/protocol/richtlijnen in het werkveld voeding
* kan afwijkingen constateren
* kan apparatuur bedienen bij het bereiden van voedsel
* kan dagelijkse onderhoudswerkzaamheden aan apparatuur uitvoeren
* kan meetwaarden beoordelen
* kan planningen lezen
* kan receptuur lezen
* kan complexe evaluatiegegevens interpreteren
Tijdens je opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.
Trainingen