Neem een optie op Opleiding Ploegleider BHV

Opleiding Ploegleider BHV

Tijdens calamiteiten efficiënt en daadkrachtig handelen - 2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Veiligheid

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een BHV-ploegleider geeft op efficiënte wijze leiding aan een groep BHV’ers bij het bestrijden van een calamiteit en zorgt ervoor dat het BHV-team geoefend wordt en blijft. De ploegleider zorgt daarnaast voor het beheer en de controle van de BHV-middelen. De ploegleider draagt verantwoording voor de uitvoering van het BHV-beleid binnen de eigen organisatie en beschikt over een geldig BHV-certificaat. Tijdens deze cursus wordt de rol van BHV-ploegleider aangeleerd en geoefend aan de hand van verschillende basisscenario’s. Bij goed gevolg ontvangt de cursist het NIBHV-diploma Ploegleider BHV.

Doelgroep

Draag je verantwoordelijkheid voor een BHV-ploeg, houd je je bezig met de uitvoering van het BHV-beleid binnen een bedrijf en organisatie en beschik je over een geldig BHV-certificaat? Dan is de opleiding Ploegleider BHV zeer geschikt.

Aanpak

In deze 2 lesdagen worden alle aspecten behandeld die onder de verantwoordelijkheid vallen van de ploegleider BHV. In een groep van maximaal 12 deelnemers train je aan de hand van 5 mogelijke basisscenario’s.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Gedurende de cursus word je beoordeeld op de praktijkhandelingen die je verricht. De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen bestaande uit meerkeuzevragen. Bij goed gevolg ontvang je het NIBHV-diploma Ploegleider.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Opleiding Ploegleider BHV

(4 bijeenkomsten)

 • Wet- en regelgeving bedrijfshulpverlening en de ploegleider
 • Voorbereiding en leidinggeven aan de BHV-ploeg
 • Werken met scenario’s aan de hand van table top oefeningen
 • Beoordelen van de veiligheid van het werkgebied
 • Oefenen met BHV-ploeg
 • Alarmerings- en communicatiemiddelen
 • Beheer van de BHV-middelen
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 2 dagen van 08.45 uur tot 16.15 uur
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Totaalprijs

  De totaalprijs voor deze cursus is € 729,-.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  Opleiding Ploegleider BHV

  Opleidingsniveau

  Trainingen

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure