NEN 3140 Werk­verantwoordelijke (WV) Klassikaal

Veilig en verantwoord werken - 1 dag

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Veiligheid

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als Werkverantwoordelijke (WV) draag je de verantwoordelijkheid voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden en zorg je voor de bedrijfszekerheid van elektrische installaties. Ook zie je erop toe dat medewerkers voldoende zijn geïnstrueerd om hun werk veilig en verantwoord te kunnen uitvoeren. De NEN 3140 beschrijft hoe. Certificering is belangrijk. Hiermee laat je zien dat je veilig werkt, procedures kent en risico’s kunt inschatten. Een herinstructie is verplicht, zodat je kennis en vaardigheden actueel blijven. Deze training voorziet je in deze herinstructie. Je kunt de training ook via internet volgen.

Je resultaat

Je blijft NEN-3140 gecertificeerd als Werkverantwoordelijke (WV). Je kennis en vaardigheden op het gebied van veilig werken nabij, aan of met elektrische objecten in het laagspanningsgebied is weer volledig up-to-date. Je bent in staat toezicht te houden hierop en personeel voldoende te instrueren.

Doelgroep

Je bent verantwoordelijk voor het toezicht op het veilig uitvoeren van werk aan de elektrische installatie en het voldoende instrueren van personeel, of je wilt hiervoor verantwoordelijk worden.

Aanpak

Wij activeren en verbeteren kennis die reeds bij jou aanwezig is. Je koppelt die kennis direct aan je dagelijkse praktijk met behulp van actuele casuïstiek. Door middel van verschillende soorten (oefen)toetsmethoden wordt je kennis geborgd.

Je volgt deze training klassikaal. Je kunt deze training ook op afstand volgen op basis van e-learning. Dan doorloop je de training volledig zelfstandig, in je eigen tijd en tempo. Je kunt dan op elk willekeurig moment starten.

Vooropleiding

Je hebt ruime ervaring met installatiewerkzaamheden.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afronding van deze training ontvang je het bewijs van deelname ‘NEN 3140 Werk­verantwoordelijke (WV) Klassikaal’.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

NEN 3140 Werk­verantwoordelijke (WV) Klassikaal

(2 bijeenkomsten)

 • Relevante normen (NEN-EN 50110-1 en NEN 3140)
 • Basisbeginselen van veilig werken
 • Risicobeoordeling aan de hand van ongevalsoorzaken
 • Bepalen en vastleggen inspectie­termijnen
 • Bevoegdheden, werkprocedures ­(spanningsloos werken, onder spanning werken en in de nabijheid van actieve delen werken), eisen aan personeel, organisatie, werkopdrachten, ­gereedschap, hulpmiddelen en PBM’s
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  • Duur: 1 dag
  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 1 dag van 09.30 uur tot 16.30 uur
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Totaalprijs

  De totaalprijs voor deze training is € 225,-.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  NEN 3140 Werk­verantwoordelijke (WV) Klassikaal

  Opleidingsniveau

  Trainingen

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure