MBO Vakopleiding Monteur Middenspanning

Ontwikkel je richting monteur middenspanningsdistributie - 6 maanden

Vanaf

€ 3.298,85

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Middenspanning beslaat het grootste deel van het elektriciteitsnetwerk van Nederland. Er is dus veel onderhoud nodig. Wil je doorgroeien in je werk met elektriciteitsnetten? Kies dan deze vakopleiding. Je gaat in op de aanleg van het net en het onderhoud. Zo krijg je inzicht in het graven van trajecten en het uitvoeren van reparaties. Je ontwikkelt je op MBO-niveau. Je hoeft voor de vakopleiding niet aan speciale eisen te voldoen of extra opdrachten te maken. De modules uit dit lesprogramma kun je mogelijk vrijgesteld krijgen in de opleiding MBO Eerste Monteur Middenspanningsdistributie niveau 3.

Doelgroep

Je werkt met elektriciteitsnetten en wilt graag verder groeien op het vlak van middenspanning. Je wilt diepgaande vakkennis opdoen op MBO-niveau.

Doel en opzet

Je gaat tijdens de vakopleiding in op de aanleg en het onderhoud van distributienetten voor middenspanning. Je weet zo hoe je een traject uitzet en graaft. Ook heb je inzicht in het vervangen en repareren van onderdelen. Met deze kennis kun je veilig aan de slag met middenspanningsnetten.

Tijdens het programma krijg je les van docenten met veel ervaring met elektriciteitsnetten. Leren doe je in de praktijk en daarom voer je verschillende praktijkopdrachten uit. Zo kun je alles wat je leert meteen toepassen, waardoor je direct al succesvoller wordt in je werk.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MBO Vakopleiding Monteur Middenspanning

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.