MBO Vakopleiding Logistiek Planner

De opstap naar een succesvolle carrière in transport en logistiek - 1 jaar

Vanaf

€ 3.445,10

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je op zoek naar handvatten om je functie als logistiek planner nog beter uit te voeren? Of wil je aan de slag in dit boeiende vakgebied? In dit programma leer je om vervoer en transport efficiënt in te plannen. Je verdiept je in de kostprijsberekening van wegvervoer en zorgt dat goederen op de juiste plek komen binnen de afgesproken tijd. Daarnaast verdiep je je in logistiek management en capaciteitsplanning, zodat je breed inzetbaar bent als logistiek planner.

Doelgroep

Je bent werkzaam bij een transportbedrijf en wilt graag doorgroeien en kennis opdoen op MBO-niveau.

Doel en opzet

Met deze vakopleiding ontwikkel je je tot een deskundige logistiek planner. Je gaat aan de slag met transportplanning en orderbehandeling. Daarnaast krijg je inzicht in de vervoerssector en de uitvoering van logistiek beleid. Tijdens de bijeenkomsten ga je praktisch aan de slag met het plannen van routes en transporten. Hierbij leer je om rekening te houden met de belasting van het milieu en houd je goed toezicht op alle veiligheidseisen. Je maakt oefeningen en opdrachten, zodat je dit ook in je werk kunt uitvoeren.

De vakopleiding wordt verzorgd door docenten met veel ervaring in logistiek en transport. In dit programma wordt gebruikgemaakt van het meest actuele studiemateriaal. Daarnaast krijg je de beschikking over onze online leeromgeving, waarin je allerlei aanvullende informatie en studietips vindt.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal of e-learning

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Kies je liever voor een lesvariant waarbij je geen lessen hoeft te volgen op vaste tijdstippen? Kies dan voor de lesvariant e-learning. Je studeert in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder online begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten op onze website.

 

MBO Vakopleiding Logistiek Planner

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.