€ 14.979,- (incl. BTW) Deze vanafprijs is o.b.v. het goedkoopste startmoment.
36 maanden
HBO Bacheloropleiding
LOI
Carrière maken als software developer en engineer? Kies dan voor de HBO-bachelor Software engineering. Het doel van deze opleiding is om (toekomstige) software engineers op te leiden tot professionals die bekwaam zijn om complexe software te kunnen ontwikkelen. De inhoudelijke focus ligt hierbij op alle stappen van de lifecycle van applicatiesoftware; het design, het bouwen, het testen en het in productie nemen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de steeds complexere (bedrijfs)context waarbinnen deze applicatiesoftware wordt ontworpen en gemanaged.
De HBO-bachelor Software engineering van LOI Hogeschool bereidt je perfect voor op een uitdagende en verantwoordelijke functie in de ICT. Je volgt een zeer volledig en actueel programma. In de propedeuse komen o.a. PHP & MySQL, Javascript en Ambi E-CF infrastructure aan bod. In de hoofdfase verbreed en verdiep je je kennis met onder meer Low code development, Software design en IT economics en kies je een van de vier minors: UX Specialist, Test Specialist, Security Specialist of IT Architect.
Tijdens de opleiding voer je regelmatig gerichte praktijkopdrachten uit. Dit garandeert een optimale verbinding tussen theorie en praktijk, waardoor jij je als professional effectief ontwikkelt. Je kunt de praktijkopdrachten meestal uitvoeren binnen je eigen organisatie. En dat scheelt veel tijd! Naast de praktijkopdrachten is er ook een praktijkperiode in de opleiding opgenomen waarin je onder meer werkt aan de generieke HBO-competenties en toepasselijke beroepscompetenties.
De bacheloropleiding HBO Software engineering is zeer actueel en sluit aan op functieprofielen zoals deze zijn gedefinieerd in het European e-Competence Framework (e-CF). Het diploma heeft dan ook een hoge en duidelijk herkenbare waarde op de nationale en internationale arbeidsmarkt.
Daarom kies je voor de opleiding HBO-bachelor Informatica (Software engineering)Je bepaalt bij deze opleiding zelf hoe je studeert. Dat kan 100 % flexibel via thuisstudie. Of kies voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij worden lessen op locatie afgewisseld met online bijeenkomsten. Welke methode je ook kiest, je bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding.
Zo werkt LOI Klassikaal+Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.
De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.
De bacheloropleiding HBO Software engineering biedt een zeer volledig en actueel programma. Je doet uitgebreide theoretische kennis op en koppelt deze direct aan de praktijk.
PropedeuseHet eerste jaar van de opleiding Software engineering legt een stevige basis. Je oriënteert je op het beroep en je toekomstige werkomgeving en volgt modules over PHP & MySQL, Programmeren in Javascript, HTLM/Css, IREB CPRE Foundation en Visual c#. Ook AMBI e-CF Infrastructure en ISTQB Foundation & Agile Tester Extension komen aan bod.
HoofdfaseIn de hoofdfase verbreed en verdiep je je kennis. De kern wordt daarbij gevormd door Software engineering -gerichte modules. Onderwerpen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld Low code development, Agile scrum en PRINCE2, Secure programming, Frameworks en software pattterns en IT Sourcing & Regie. Ook maak je een keuze voor een van de vier minors zodat je je kunt specialiseren tot UX Specialist, Test Specialist, Security Specialist of IT Architect.
AfstudeerfaseDe afstudeerfase is de finale van je opleiding. Je verdiept je in praktijkgericht onderzoek en voert een afstudeeropdracht uit.
PraktijkopdrachtenTijdens de opleiding voer je regelmatig praktijkopdrachten uit. Dat kan in de meeste gevallen gewoon binnen je eigen organisatie of werkomgeving. Vaak lever je bij zo’n opdracht meteen bijzonder interessante producten op, waar de organisatie ook echt iets aan heeft. Een win-winsituatie dus! Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met het ontwikkelen van een interactieve webapplicatie, zet je een ontwikkelproject op van kop tot staart, analyseer je een complex informatievraagstuk en schrijf je een adviesrapport over de applicatiearchitectuur.
PraktijkperiodeDe opleiding besteedt veel aandacht aan het toepassen van je kennis. Zo ben je straks uitstekend voorbereid op de praktijk. Je leest meer over de praktijkperiode onder Praktijkopdrachten en werkplek.
OnderzoeksvaardighedenDe opleiding besteedt veel aandacht aan het doen van praktijkgericht onderzoek. Een belangrijke competentie voor HBO’ers! Je bouwt je onderzoeksvaardigheden in de loop van de opleiding steeds verder uit.
Het studieprogramma van de HBO-bacheloropleiding Software engineering bestaat uit een propedeuse, een hoofdfase inclusief minor naar keuze, een praktijkperiode en een afstudeerfase en is opgebouwd uit clusters van 30 studiepunten (EC). In een cluster volg je een aantal modules rondom hetzelfde thema. De meeste clusters worden afgesloten met een praktijkintegratiemodule. In deze modules combineer je de opgedane kennis en pas je deze toe in een praktijksituatie.
De opleiding besteedt veel aandacht aan het toepassen van je kennis in de praktijk. Zo worden de meeste clusters afgerond met een praktijkintegratiemodule, waarin je de theorie toepast in een praktische context.
Daarnaast omvat de opleiding een praktijkleerperiode (stage). Tijdens deze periode werk je aan de ontwikkeling of versterking van je competenties. Dit doe je in een voor de opleiding relevante werkomgeving. Vaak kan dit je eigen werkplek zijn, of een andere afdeling binnen de organisatie waar je werkzaam bent.
Om praktijkervaring op te doen en de praktijkintegratiemodules succesvol te kunnen doorlopen, moet je op dat moment dus beschikken over een geschikte werkplek.
De bacheloropleiding HBO Software engineering is bestemd voor iedereen die een carrière in de ICT ambieert en een diploma met een hoge en duidelijk herkenbare waarde op de internationale arbeidsmarkt wil behalen. Bovendien is deze bacheloropleiding zeer geschikt voor iedereen die al werkzaam is binnen de ICT, maar een volgende stap wil zetten in zijn of haar carrière of zich wil specialiseren in een bepaalde richting.
Je volgt deze opleiding via flexibel deeltijdonderwijs. Deeltijdopleidingen zijn bij uitstek geschikt voor professionals die een opleiding willen volgen naast een baan.
Taken en verantwoordelijkhedenDe software engineer vertaalt binnen een agile, waterval of hybride opererende organisatie de koers van de organisatie doorlopend naar de benodigde informatiesystemen. Je bent in deze rol een vertrouwde adviseur voor de organisatie en kan bijvoorbeeld adviseren over make-or-buy besluiten. Naast adviseren kan de software engineer dit advies realiseren. Hierbij kun je de gewenste informatiesystemen ontwerpen, complexe ontwikkeltaken en testwerkzaamheden uitvoeren en de software in productie (laten) nemen. Vaak zal de software engineer, vanuit diepgaande kennis van het ontwikkelproces, ook leiding geven aan het tot stand komen van te ontwikkelen software.
Het werkterrein van de software engineer is daar waar software gemaakt wordt. De software engineer is werkzaam bij vaak grote en complexe organisaties, waarbij ICT een belangrijke ondersteunende, maar ook strategische rol speelt. Voorbeelden zijn o.a. corporate bedrijven, overheidsorganisaties, nutsbedrijven, maar ook grotere MKB-bedrijven. Ook kan de software engineer werkzaam zijn bij organisaties die software maken voor derden zoals aanbieders van saas-oplossingen maar ook bij detacheringsbedrijven.
ArbeidsmarktperspectievenDeze opleiding biedt goede kansen op de arbeidsmarkt. Er is veel vraag naar software developers en engineers. De tekorten lopen steeds meer op en de vacatures kunnen nauwelijks vervuld worden. Het gaat om software engineers van allerlei soorten: front-end, back-end, database developers en full stack developers maar ook scrum masters, test managers etc. Interessante en uitdagende functies, die ook nog eens veel doorgroeimogelijkheden bieden! Zo kun je je uiteindelijk specialiseren tot UX Specialist, Test Specialist, Security Specialist of IT Architect.
Je kunt je direct inschrijven voor deze opleiding als je beschikt over een van de onderstaande diploma’s of bewijzen:
Elke module wordt afgerond en getoetst, bijvoorbeeld met een (flexibel) examen of een praktijkopdracht. De meeste clusters worden afgesloten met een praktijkintegratiemodule. Hierin pas je de opgedane kennis toe in een praktijkopdracht.
Flexibele examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op ruim 20 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt veel tijd.
Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.
Je behaalt met deze opleiding een officieel en internationaal erkend HBO-bachelorgetuigschrift. Op grond daarvan mag je de graad Bachelor of Science (BSc) voeren.
De bacheloropleiding HBO Software engineering van LOI Hogeschool heeft het hoogst haalbare kwaliteitsstempel voor hoger onderwijs: de NVAO-accreditatie. De NVAO voert in opdracht van het ministerie van OCW de kwaliteitscontrole in het hoger onderwijs uit. Accreditatie van een opleiding betekent dat de kwaliteit van een opleiding positief is beoordeeld.
Deze opleiding is als deeltijdopleiding geregistreerd in het CROHO onder nummer 34479.
Bij een thuisstudie kun je dagelijks starten. Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.
Klassikale bijeenkomsten, op locatie of onlineLOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.
Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.
De wettelijke studieduur van deze bacheloropleiding bedraagt vier jaar, op basis van 240 studiepunten (EC) en een studielast van 60 studiepunten per jaar. Bij LOI Hogeschool studeer je echter in je eigen tempo. Afhankelijk van je werkervaring, eventuele diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de opleiding ook sneller worden afgerond.
Je betaalt altijd maar 36 maanden collegegeld. Doe je langer over je opleiding? Geen probleem! Je mag tot maximaal zes jaar over de opleiding doen, zonder extra te betalen. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan.
Nog efficiënter studeren? Bij deze opleiding zijn vrijstellingen mogelijk. Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd en krijg je korting op het collegegeld.
Persoonlijk adviesVind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!
CollegegeldJe betaalt altijd maar 36 maanden collegegeld. Doe je langer dan drie jaar over de opleiding? Geen probleem! Je mag tot zes jaar over deze opleiding doen, zonder extra kosten. In die periode behoud je recht op online begeleiding en toegang tot alle online studiefaciliteiten.
Collegegeld thuisstudie : 36 x € 235,00 Collegegeld klassikaal : 36 x € 325,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)Het genoemde collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand, per jaar (met 3% korting*) of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.
*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.
Het collegegeld is inclusief:Examengeld: 36 x € 89,00
Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Ook de praktijkopdrachten en het afstudeerproject zijn hierbij inbegrepen. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .
Houd daarnaast rekening met een uitgave van ongeveer € 1.993,00 voor externe examens in de hoofdfase van de studie. Afhankelijk van de gekozen minor kunnen er nog externe examenkosten bij komen. Deze examens worden door andere exameninstanties afgenomen en het bedrag betaal je aan de desbetreffende exameninstantie(s).
Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.
Als student van LOI Hogeschool profiteer je van heel veel voordeel. Speciaal voor onze studenten hebben we, als aanvullende service bij de opleiding, diverse extra’s geregeld die goed van pas komen bij de studie. Zo krijg je o.a. hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot en heel voordelig toegang tot de digitale collecties van de Koninklijke Bibliotheek.
Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.
Daarom LOI Zakelijk:Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .
Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.
Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.
Tijdens je opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.
HBO Bacheloropleiding