Grondverwerving en Schadevergoedingen

Erkend door NRVT, LRGD en NVR - 11 maanden

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI Techniek

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je meer inzicht in het handelen bij grondtransacties? Dan is deze opleiding de juiste keuze. Je leert onder meer de beginselen van schades taxeren en hoe je privaat- en publiekrechtelijke belemmeringen kunt wegnemen. De opleiding is een veelgevraagde basis voor functionarissen die zich bezighouden met grondaankopen, andere onroerendgoedactiviteiten en bestuursrechtelijke schadevergoedingen. De opleiding wordt zeer gewaardeerd door deelnemers vanwege de aansluiting op de dynamische praktijk door de inzet van ervaren en deskundige docenten.

Doelgroep

Je bent rentmeester, makelaar, notaris, taxateur of advocaat en je wilt je graag persoonlijk ontwikkelen en meer diepgang krijgen. Ook is de opleiding geschikt als je werkt binnen de overheid of bij grote beheerders van gronden en/of leidingnetwerken (bijvoorbeeld Shell, NAM, TenneT).

Doel en opzet

In het eerste deel van de opleiding ligt de focus op het algemeen en ruimtelijk bestuursrecht. Zo ga je bijvoorbeeld in op de Omgevingswet. Het tweede deel gaat in op taxatieleer, onteigening, planschade en nadeelcompensatie. Het programma wordt verzorgd door uiterst ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk werkzaam zijn. Zij helpen je de theorie met de praktijk te verbinden. Het speciaal ontwikkelde studiemateriaal gaat in op de actuele trends op het gebied van grondaankopen en bestuursrechtelijke schadevergoedingen.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma geldt dat je de modules Privaatrecht en Publiekrecht uit de Basistheorie Vastgoeddeskundige moet hebben gevolgd.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-6 uur per bijeenkomst.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Grondverwerving en Schadevergoedingen

Opleidingsniveau

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure