Griffier

Stevige opleiding over alle aspecten van het griffiersvak

Vanaf

€ 4.548,10

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als griffier zit je dagelijks in het krachtenveld tussen politiek, bestuur en ambtelijke organisatie. Maar ook de verbinding van de raad met de samenleving maakt deel uit van je werk. Tijdens deze opleiding wordt vanuit diverse invalshoeken de koppeling gemaakt naar de dagelijkse praktijk van de griffier. Zodat je je bewust bent van de inhoud en diepgang die je aan deze functie kunt geven. Wil je je functie invullen als manager van het besluitvormingsproces of als strategisch adviseur van de raad? Ben je de hoeder van de lokale democratie of ligt je aandacht primair bij juridisch juiste raadsbesluiten? Of maken al deze taken evenredig deel uit van je rol? In deze opleiding krijg je de handvatten aangereikt om gefundeerd je keuzen te maken.

Jouw resultaat

Je hebt de verschillende kanten van het griffiersvak leren kennen. Je hebt je ontwikkeld op juridisch, procesmatig en persoonlijk vlak. Hierdoor ben je beter in staat als strategisch adviseur van de gemeenteraad/Staten op te treden en de lokale democratie te ontwikkelen.

Doelgroep

Je hebt ruime ervaring met het politiek-bestuurlijke proces doordat je een ervaren commissiegriffier en/of raadsadviseur bent. Ook voor een startend griffier bij een gemeente of provincie is deze opleiding een goede keuze.

Aanpak

Je verdiept je in de verschillende invalshoeken die bij de functie van griffier horen. Zo krijg je een integraal beeld van de invulling van de werkzaamheden. Ook kun je dan de inhoudelijke thema’s plaatsen in de werkpraktijk van de griffier. Door afwisselende werkvormen word je gestimuleerd om de leerstof daadwerkelijk in de praktijk te herkennen en toe te passen. Je gaat aan de slag met specifieke vraagstukken uit het griffievak, gericht op het realiseren van je eigen vooraf bepaalde leerdoelen. Door middel van intervisie, collegiale consultatie en casuïstiek vanuit de griffiepraktijk krijg je meer inzicht in je eigen functioneren. Je bouwt daarnaast aan een netwerk dat je kan helpen bij het succesvol vervullen van de functie van griffier.

Vooropleiding

Je hebt aantoonbaar deelgenomen aan de training Commissiegriffier. Indien dit niet op jou van toepassing is, verzoeken wij je dit aan te geven. Je krijgt dan een intakeformulier toegezonden, waarop je je kennis, ervaring en vaardigheden kunt aangeven. Op basis van het intakeformulier beoordelen wij of je over voldoende basiskennis en ervaring beschikt om toegelaten te worden tot de opleiding Griffier.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Griffier

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.