Introductie
Je bent in je dagelijks werk functioneel applicatiebeheerder (of vervangend applicatiebeheerder), IT-beheerder, I&A-coördinator of afdelingsmanager die sturing geeft aan applicatiebeheerders.
Omschrijving
In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
De overheid kan niet meer functioneren zonder intensief gebruik van informatiesystemen. Het beheer van deze systemen is steeds complexer geworden. Daarom is onder meer BiSL® als ordeningskader in het leven geroepen. Als functioneel beheerder speel je daarbij een prominente rol. Jij bent diegene die de specialistische kennis van je eigen vakgebied kunt combineren met kennis van de functionaliteiten van software en IT. Je ondersteunt direct de eindgebruikers en vervult een spilfunctie binnen de organisatie. Wil je leren hoe je die functie nog beter kunt vervullen? Volg dan deze inspirerende 3-daagse training.
Opleidingskenmerk(en)
Trainingen
Leerplan
In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod: Businessinformatiemanagement en 3 frameworks
- De beheerdomeinen ASL, ITIL, BiSL
- Vraag en aanbod in informatievoorziening
- Stakeholderanalyse functioneel beheer
- Inventarisatie benodigde competenties
- Key performance indicatoren
- Procesmanagement
- Invoering BIM in je organisatie
Functioneel beheer, het hoe!
- Call afhandeling
- Bedrijfsinformatie
- IT-aansturing
- Transitie, documenteren en informatiebeveiliging
- Wijzigingenbeheer en een projectaanpak
- Specificeren
- Toetsen en testen
- Releasematig werken
- Standaardpakketten
Functioneel beheertechnieken en regieorganisaties
- Activiteiten modelleren
- Klassen en toestanden modelleren
- Gegevens modelleren
- Dataflows en testen
- Procesoptimalisatie
- Outsourcing en functioneel beheer
- De regieorganisatie
- Competenties
Leerdoel(en)
Tijdens de lessen is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheden om in de praktijk te oefenen met nieuwe kennis en vaardigheden. De lessen worden verzorgd door docenten die zelf met beide benen in de praktijk staan. Door hun kennis van het vakgebied kunnen ze jou uitstekend helpen de vertaling te maken naar je eigen werkzaamheden en organisatie. Dat doen zij onder meer door oefeningen en het geven van praktijkvoorbeelden. Ook de interacties met medestudenten spelen hierin een belangrijke rol.