Cursus EHBO

E-learning, 5 uur praktijk en certificering

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Veiligheid

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Cursus EHBO is geschikt voor iedereen die wil leren om op een veilige en effectieve manier eerste hulp te bieden. De cursist volgt eerst de officiële e-learning van het Rode Kruis om vervolgens goed voorbereid naar de praktijkbijeenkomst te kunnen gaan. Tijdens de e-learning leert de cursist de toestand van een slachtoffer en verschillende wonden en letsels te beoordelen. Denk bijvoorbeeld aan het herkennen van bewusteloosheid, een beroerte, brandwonden, botbreuken en wervelletsel. Tijdens de praktijkbijeenkomst gaat de cursist de diverse eerstehulphandelingen oefenen. Een aantal voorbeelden van de eerstehulphandelingen die geoefend worden zijn: reanimeren, een AED gebruiken, verbanden aanleggen en buikstoten toepassen bij verstikking. Tijdens de EHBO-praktijkbijeenkomst wordt de cursist beoordeeld op de praktijkhandelingen die hij verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt de cursist een erkend Europees Eerste Hulp (EFAC-)certificaat van het Rode Kruis.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die als eerstehulpverlener is aangewezen of zich vrijwillig heeft aangemeld. Iedereen die op de juiste wijze eerste hulp wil kunnen verlenen of die vaardigheden wil herhalen en de geldigheid van het diploma wil verlengen.

Aanpak

Doordat iedere cursist zich voorbereidt op de praktijkbijeenkomst door middel van e-learning is het basiskennisniveau van iedere cursist gelijk. Hierdoor kunnen basis- en herhalingscursisten samen een praktijkbijeenkomst volgen en kunnen wij de praktijkbijeenkomsten makkelijker plannen. Tijdens deze cursus oefen je in kleine subgroepen van 3-4 personen, zodat je kunt leren van elkaar. De praktijkbijeenkomst duurt 5 uur. De trainers zijn NIBHV-, Rode Kruis-, Oranje Kruis- en NRR-gecertificeerd.

Optie: Werken met kinderen

Voor iedereen die met kinderen werkt, is het verstandig om de cursus EHBO bij baby’s en kinderen te volgen. De combinatie online cursus en vaardigheidscursus (praktijkmodule) levert samen het certificaat EHBO aan baby’s en kinderen op. Kinderreanimatie (PBLS) is een vast onderdeel van de cursus.

Optie: Lotusslachtoffer

Het is mogelijk om tegen meerprijs gebruik te maken van een Lotusslachtoffer.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Gedurende de EHBO-praktijkbijeenkomst wordt onder toezicht van het Rode Kruis de cursist beoordeeld op de praktijkhandelingen die hij verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt de cursist een erkend digitaal EHBO-certificaat.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Cursus EHBO

(1 bijeenkomsten)

 • Een circulatiestilstand (reanimatie, inclusief AED)
 • Een beroerte
 • Bewusteloosheid
 • Letsels aan botten, spieren en gewrichten
 • Nek- en wervelletsel
 • Pijn op de borstkast
 • Een neusbloeding
 • Een brandwond
 • Een vergiftiging
 • Een ernstige verslikking
 • Een huidwond
 • Een bloeding
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 1 dag van 08.30 uur tot 13.30 uur
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Totaalprijs

  De totaalprijs voor deze training is € 250,-.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  Cursus EHBO

  Opleidingsniveau

  Trainingen

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure