Cursus BHV

E-learning, halve dag praktijk en certificering

Vanaf

€ 0,00 incl. BTW

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI Veiligheid

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Iedere werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen en moet goed voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming. De BHV-cursus van onze businesspartner 112BHV is geschikt voor iedereen die een BHV-cursus of BHV-herhalingscursus zoekt. Onze cursus bestaat uit (adaptieve) e-learning op maat en een halve dag praktijk. Doordat iedere cursist zich voorbereidt op de praktijkcursus door middel van e-learning is het basiskennisniveau van iedere cursist gelijk. Hierdoor is de praktijk ook echt praktijk. Alleen maar oefenen: reanimeren, een AED gebruiken, stabiele zijligging oefenen, verbanden aanleggen en branden blussen. Onze BHV-cursus levert bij een voldoende beoordeling een erkend digitaal BHV-certificaat.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die een BHV-cursus of BHV-herhalingscursus zoekt.

Aanpak

Iedere werkgever moet goed voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming. Daarom is hij verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen. In deze BHV-cursus leer je hoe je moet handelen bij calamiteiten op de werkplek. Met de Cursus BHV van 112BHV kun je het BHV-diploma halen of verlengen. Er is dus geen onderscheid tussen de BHV-basiscursus en BHV-herhalingscursus.

In de Cursus BHV word jij of je medewerker voorbereid op ongevallen, brand en ontruiming. Je leert op de juiste wijze te handelen bij calamiteiten op de werkplek.

Optie: digitale blussing

Naast de traditionele brandoefening kunnen wij ook een digitale blussing verzorgen met behulp van de Bullseye. Hierdoor kunnen we situatiegericht oefenen in de eigen werkruimte met de CO2- en schuimblusser.

Het BullsEye-systeem is het meest innovatieve systeem voor fire-trainingen op dit moment. De BullsEye gebruikt digitale vlammen om branden uit klasse A, B en E te simuleren. Via sensoren detecteert het waar de gebruiker de blusser op richt. Het BullsEye-systeem kan herkennen welk type blusser een cursist inzet en zal alleen reageren als de cursist de juiste keuze maakt.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Gedurende de BHV-praktijkcursus beoordelen we je op de praktijkhandelingen die je verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvang je een erkend digitaal BHV-certificaat.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

BHV-cursus online

(1 bijeenkomsten)

 • Aanleggen van diverse verbanden
 • Luchtweg openen, hoofd kantelen, kinlift uitvoeren en ademhaling controleren
 • Slachtoffer van buik naar rug draaien of in de stabiele zijligging leggen
 • Reanimeren en werken met een Automatische Externe Defibrillator (AED)
 • Opheffen van een luchtwegblokkade
 • Controleren en openen van een deur bij het vermoeden van brand
 • Bestrijden van een beginnende brand. Ook bieden wij optioneel de mogelijkheid voor digitaal blussen
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  Iedere cursist bereidt zich via e-learning voor op het praktijkonderdeel, dus het basiskennisniveau is van iedere cursist gelijk. Hierdoor kunnen basis- en herhalingscursisten samen een praktijkcursus volgen en kunnen wij voor je de praktijkcursussen makkelijker plannen. Tijdens de praktijkcursus oefenen de cursisten in kleine subgroepen van 3-4 personen en leren van elkaar. De praktijkcursus duurt 4 uur. De trainers zijn NIBHV-, Rode Kruis-, Oranje Kruis- en NRR-gecertificeerd.

  Enkele voordelen van onze praktijktraining op een rij:

  • Praktijk is echt praktijk. Alleen maar oefenen: reanimeren, een AED gebruiken, stabiele zijligging oefenen, verbanden aanleggen en branden blussen
  • Kleine groepen
  • Zeer efficiënt en maar een halve dag
  • Dichtbij op een van de 22 locaties in Nederland of bij jou op locatie
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Totaalprijs

  De totaalprijs voor deze training is € 169,-.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  Ervaringen
  Ervaringen
  Ervaringen
  Ervaringen
  Ervaringen

  Cursus BHV

  Opleidingsniveau

  Trainingen

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure