ATEX Opstellen van Explosieveiligheidsdocument (EVD)

Creëer een veilige werkomgeving - 2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Veiligheid

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Elk bedrijf waar explosiegevaar is, dient te beschikken over een actueel explosieveiligheidsdocument (EVD). In dit document staan zaken als: een inventarisatie, een kwalificatie en analyse van de ontstekingsbron(nen) en zonering. Wil je je bekwamen in het opstellen van dit veiligheidsdocument? Dan is deze training de juiste keuze voor jou. Je leert onder andere: risicoanalyse uitvoeren, ontstekingsbronnen inventariseren, gevarenzones indelen en uiteraard het EVD opstellen.

Doelgroep

Je wilt je bekwamen in het schrijven van het explosieveiligheidsdocument. Je bent bijvoorbeeld HSE-manager, safety engineer, veiligheidskundige (MVK/HVK). Of je bent anderszins betrokken bij veiligheid.

Aanpak

Het doel is dat je als ‘beginnend opsteller’ van een explosieveiligheidsdocument (EVD) aan de slag kunt. De opzet is een combinatie van uitleg van de theorie om compliance te bereiken en best practices uit de praktijk. Je leert het opstellen van een EVD door het toe te passen en uit te werken op je eigen installaties. Hiervoor selecteer je cases om het EVD op te schrijven. Elke stap wordt ondersteund met praktijkoefeningen.

In deze training behandelen we de basis voor een EVD.

Vooropleiding

Je hebt een opleiding MVK of HVK afgerond of je hebt een vergelijkbare achtergrond.

Online leeromgeving

Wij maken gebruik van het meest actuele studiemateriaal. Tijdens de training heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Die bevat alle aanvullende informatie die je voor de training nodig hebt, zoals het rooster, voorbereiding en opdrachten. Ook kun je er communiceren met je docent en de andere deelnemers.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘ATEX Opstellen van Explosieveiligheidsdocument (EVD)'.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

ATEX Opstellen van Explosieveiligheidsdocument (EVD)

(4 bijeenkomsten)

 • Wet- en regelgeving explosieveiligheid algemeen
 • Opstellen van een explosieveiligheidsdocument in 5 stappen:
 • 1. Risicoanalyse explosiegevaar (herkennen van explosiegevaar, veiligheidsstudies, toepassen risicomatrix, enzovoort)
 • 2. Gevarenzone-indeling uitvoeren conform NPR-7910-1 en -2
 • 3. Ontstekingsbronnenanalyses (op basis van EN-1127-1)
 • 4. Technische maatregelen ter voorkoming van explosiegevaar (inspectie, (preventief) onderhoud van installatie elektrisch materieel, mechanische ontstekingsbronnen, testen van veiligheidssystemen, beheersmaatregelen statische oplading, ATEX 114, enzovoort)
 • 5. Organisatorische maatregelen ter voorkoming van explosiegevaar (opleiding/training, audits, MOC, tijdelijke en permanente maatregelen, werkvergunning, enzovoort)
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Totaalprijs

  De totaalprijs voor deze training is € 725,-.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  ATEX Opstellen van Explosieveiligheidsdocument (EVD)

  Opleidingsniveau

  Trainingen

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure