Appreciative Inquiry (Het Eerste Huis)

Vanaf

€ 1.476,20 incl. BTW

Duur

2 dagen

Opleidingsniveau

Overig

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Het Eerste Huis

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Doelgroep

Je houdt je bezig met vernieuwing en je bent op zoek naar praktische methodes die je daarbij kunt inzetten. De training is zeer geschikt voor consultants, trainers, adviseurs en coaches die regelmatig te maken hebben met mensen die op zoek zijn naar verbetering en ontwikkeling.

In het kort

Organisaties zijn constant in beweging. Keer op keer blijkt: verandering is moeilijk af te dwingen. Medewerkers willen niet, plannen staan niet in contact met de praktijk en er wordt te weinig gebruik gemaakt van kleine verbeteringen.Appreciative Inquiry is een visie en methode die dit doorbreekt. Vanuit het startpunt van onderzoeken wat er goed is, ontstaat inspiratie, energie, motivatie en concrete plannen om verder te groeien. Alle partijen doen mee in een constructieve samenwerking die zich richt op daadwerkelijke verandering bewerkstelligen.

Inhoud

Appreciative Inquiry (AI) is gebaseerd op het sociaal constructionisme. Er is niet één vaststaande werkelijkheid, de werkelijkheid is wat iedereen ziet en beschrijft. Appreciative Inquiry werkt met de kracht van verhalen: door verhalen te delen van wat goed is gegaan, worden alle partijen betrokken met positieve aandacht. Dat geeft inspiratie voor verandering: juist door onze houding en taal te richten van wat slecht is naar wat goed gaat, vindt direct al een verandering plaats. Stel je voor dat je op je werkplek rondloopt. Met de vraag “wat is hier allemaal mis” in je hoofd begin je alles te zien wat mis is en krijg je waarschijnlijk een negatief gevoel. Met de vraag “wat is er goed aan deze plek” ervaar je meer positiviteit. AI gebruikt deze positieve basis om op te bouwen: kijk naar de kansen en mogelijkheden.De standaard opbouw van een Appreciative Inquiry-traject is de 6-V-cyclus. Je gaat van probleemstelling naar de formulering van wat wél gewenst is. Je waardeert wat er al goed gaat. Je creëert een visie die inspireert. Vervolgens ontwerp je concrete stappen die je kunt zetten, die je vervolgens uitvoert. Dit veranderproces werkt naar de gewenste toekomst toe, in plaats van weg van het probleem.

Contact

Europalaan 500 W.1.4.3526 KS Utrechtcontact@heteerstehuis.nl+ 31 (0)30 67 72 513
 

Appreciative Inquiry (Het Eerste Huis)

Opleidingsniveau

Overig

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure