Masteropleidingen

Informatie over Masteropleidingen 

Kies voor een officieel geaccrediteerde Masteropleiding of een korte programma op Masterniveau uit ons aanbod. Je bent dan altijd verzekerd van de beste kwaliteit en praktijkgerichte lessen. De opleidingen en programma’s zijn gericht op werkenden. Ze zijn praktijkgericht en op verschillende manieren te volgen. Flexibiliteit, kwaliteit en praktisch toepasbaar zijn de kernwoorden. Je kiest bij ons uit opleidingen die officieel erkend zijn. Ook kan je kiezen uit programma’s die hier van afgeleid zijn. Deze programma’s hebben dezelfde kwaliteit en aanpak.

Ruim aanbod erkende Masteropleidingen

Je kunt kiezen uit veel officieel erkende Masteropleidingen, zoals Master of Business Administration, Masteropleidingen Management, Cultuur en Verandering, Masteropleidingen Toegepaste Psychologie voor Professionals, Masteropleidingen Finance & Control en de Masteropleidingen Zorgmanagement. De opleidingen worden allemaal in het Nederlands verzorgd. Het volledige aanbod van onze Masteropleidingen tref je in de categorieën hierboven aan.

De aanbieders zijn op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je behaalt dan ook met bijna alle Masteropleidingen een officieel erkend getuigschrift.

Top 5 Masteropleidingen en -programma's

1.            Master of Business Administration (MBA)
2.            Master Management, Cultuur en Verandering (MCC)
3.            Master in Toegepaste Psychologie voor Professionals (MSc)
4.            Master Onderwijskunde (MEd)
5.            Master Finance & Control (MSc)

Nederlandstalig

De bijeenkomsten van de aangeboden Masteropleidingen worden in het Nederlands verzorgd. Je ontmoet tijdens uiterst inspirerende Masterclasses collega’s uit verschillende organisaties. Communiceren in je moedertaal scheelt je veel tijd en leidt tot betere discussies. Ook neem je de stof dan beter in je op.

Soms wordt er ook gebruikgemaakt van Engelstalige literatuur. De ondersteuning van het lesmateriaal in de online leeromgeving is echter altijd in het Nederlands, waardoor je op een prettige en efficiënte manier kunt studeren.

‘s Avonds, overdag of via e-learning je Master behalen

Je kunt de Masteropleidingen ‘s avonds, overdag of op zaterdag, op locaties door heel Nederland volgen. Je volgt dan een dag per twee weken of een avond per week een bijeenkomst. Ook is het mogelijk om de opleidingen voor een groot deel zelfstandig te volgen met behulp van e-learning. Je volgt dan geen lessen, maar studeert helemaal zelf. Thuis, op je werk of waar je maar wilt. Je krijgt wel begeleiding van een docent. En in extra coachingssessies werk je aan je persoonlijke vaardigheden.

Je hebt dus ruim keuze in de studiemogelijkheden. Bovendien zijn de opleidingen zo opgebouwd dat je zonder problemen je opleiding tijdelijk kunt onderbreken. Bijvoorbeeld bij een verhuizing, de geboorte van een kind of een carrière­switch.

Een Masteropleiding uit ons aanbod is dus altijd prima te volgen.

Doorlooptijd

Een masteropleiding duurt meestal twee jaar. Veel studenten ronden de opleiding in deze tijd succesvol af. Mocht dat onverhoopt niet lukken, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, de geboorte van een kind, een nieuwe baan of andere privésituaties, dan kun je de volledige opleidingstijd extra gebruiken om eventuele vertraging op te vangen. Daarmee kun je dus twee jaar langer over je opleiding doen dan de normale tijd. Je betaalt voor eventuele uitloop van je opleiding geen extra cursusgeld.

Versneld doorlopen

Je hebt de unieke mogelijkheid om in een intensief programma je volledige Masteropleiding in slechts twaalf maanden af te ronden. Vanwege de hoge studiebelasting staat deze variant alleen open als je een deeltijdbaan hebt of je een sabbatical hebt gepland. In deze variant werk je gelijktijdig aan twee onderdelen. Er zijn twee mogelijkheden:

1.            Avondopleiding met dagopleiding:
Je volgt eens in de twee weken de dagopleiding en naast de dagopleiding volg je elke week een avondbijeenkomst.
2.            Dagopleiding met zaterdagopleiding:
Je volgt eens in de twee weken de dagopleiding en je volgt eens in de twee weken een bijeenkomst op zaterdag.

Mogelijkheden voor vrijstelling

Op basis van gelijkwaardige opleidingen kun je voor sommige onderdelen vrijstelling aanvragen. Je hebt dan al eerder aangetoond dat je de relevante onderwerpen op Masterniveau beheerst. Bij je aanmelding wordt dit direct geïnventariseerd. Je moet daarbij altijd diploma’s kunnen overhandigen. Hier zijn kosten aan verbonden. Deze kunnen per opleider verschillen.

Toelating Masteropleidingen en programma’s

Het uitvalpercentage van onze Masteropleidingen en deelprogramma’s is zeer laag. Dit komt onder andere door een goed toelatingsbeleid. Voor alle Masteropleidingen geldt dat je minimaal een HBO- of academische opleiding hebt afgerond, aangevuld met ten minste twee jaar relevante werkervaring.

Voldoe je niet direct aan de toelatingseisen van de opleiding, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je eventueel in aanmerking komen voor de zogenoemde 21+ regeling. Bij je inschrijving wordt op basis van diploma’s, certificaten en cv onderzocht of je voor deze regeling in aanmerking komt. Is dat het geval? Dan word je uitgenodigd voor een gesprek met een van de opleidingsadviseurs. Tijdens dit gesprek maak je een korte toets waarmee onderzocht wordt of je een reële kans maakt de Masteropleiding met goed gevolg af te ronden. In het gesprek worden ook je werkervaring en motivatie besproken.

Zo word je goed voorbereid op wat een Masteropleiding van je vraagt en kun je probleemloos het erkende Mastergetuigschrift behalen. In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om eerst een kort en voorbereidend programma te volgen, zodat je inhoudelijk goed voorbereid aan een volledige Masteropleiding begint.

Voor Masterclasses en Professional Masters geldt dat je HBO- of WO-niveau hebt. Vanuit het succesvol doorlopen van die onderdelen kun je ook weer doorstromen. De opleidingsadviseurs vertellen je hier graag meer over.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag je vragen. Ze zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 21:00 en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  • 088 93 90 000
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/opleiding/opleiding/teasers/persoonlijk-advies-desktop.jpg?ext=.jpg

Help mij te kiezen

Vind je het lastig om een opleiding te kiezen? Daar helpen wij je graag bij. Doorloop de keuzehulp in vier stappen en vind een opleiding die bij je past.

 

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/opleiding/opleiding/teasers/icon-book.png?ext=.png

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/opleiding/opleiding/teasers/icon-book.png?ext=.png

95.500

Mensen per jaar die een deeltijd opleiding starten
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/opleiding/opleiding/teasers/icon-book.png?ext=.png

7,7

Gemiddelde waardering van bij Opleiding.nl aangesloten opleiders