Masteropleidingen

Masteropleidingen voor volwassenen

Kies je voor een officieel geaccrediteerde Masteropleiding, een kort programma op Masterniveau of een losse Masterclass? De opleidingen en programma’s die je vindt op Opleiding.nl zijn gericht op werkenden: praktijkgericht en op verschillende manieren te volgen. Zo kun jij een studie goed combineren met je werk en privéleven. Je bent altijd verzekerd van de beste kwaliteit. Bekijk hier het totale overzicht Masteropleidingen.

Toelating Masteropleidingen en Masterprogramma's

Het uitvalpercentage van de Masteropleidingen en deelprogramma's die je vindt op Opleiding.nl is zeer laag. Dit komt onder andere door een goed toelatingsbeleid. Voor alle Masteropleidingen geldt dat je minimaal een HBO- of academische opleiding hebt afgerond, aangevuld met ten minste 2 jaar relevante werkervaring.

Voldoe je niet direct aan de toelatingseisen van de opleiding, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan is de 21+ regeling een mogelijkheid. Bij je inschrijving wordt op basis van diploma's, certificaten en cv onderzocht of je voor deze regeling in aanmerking komt. Is dat het geval? Dan word je uitgenodigd voor een gesprek met een van de opleidingsadviseurs. Tijdens dit gesprek maak je een korte toets waarmee onderzocht wordt of je een reële kans maakt de Masteropleiding met goed gevolg af te ronden. In het gesprek worden ook je werkervaring en motivatie besproken.

Zo word je goed voorbereid op wat een Masteropleiding van je vraagt en kun je probleemloos het erkende Mastergetuigschrift behalen. In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om eerst een kort en voorbereidend programma te volgen, zodat je inhoudelijk goed voorbereid aan een volledige Masteropleiding begint.

Voor Masterclasses en Professional Masters geldt dat je HBO- of WO-niveau hebt. Vanuit het succesvol doorlopen van die onderdelen kun je ook weer doorstromen. De opleidingsadviseurs vertellen je hier graag meer over.

Mogelijkheden voor vrijstelling

Op basis van gelijkwaardige opleidingen kun je voor sommige onderdelen vrijstelling aanvragen. Je hebt dan al eerder aangetoond dat je de relevante onderwerpen op Masterniveau beheerst. Bij je aanmelding wordt dit direct geïnventariseerd. Je moet daarbij altijd diploma's kunnen overhandigen. Hier zijn kosten aan verbonden. Deze kunnen per opleider verschillen.

Ruime keuze erkende Masteropleidingen

Je kunt kiezen uit veel officieel erkende Masteropleidingen, zoals Master of Business Administration, Master Management, Cultuur en Verandering, Master in Toegepaste Psychologie voor Professionals, Master Finance & Control en MBA voor Zorg en Welzijn

De aanbieders zijn op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je behaalt dan ook met bijna alle Masteropleidingen een officieel erkend getuigschrift.

Top 5 Masteropleidingen en Masterprogramma's

1.            Master of Business Administration (MBA)
2.            Master Management, Cultuur en Verandering (MCC)
3.            Master in Toegepaste Psychologie voor Professionals (MSc)
4.            Master Onderwijskunde (MEd)
5.            Master Finance & Control (MSc)

's Avonds, overdag of via e-learning je Master behalen

Je kunt een Masteropleiding 's avonds, overdag of op zaterdag volgen, op locaties door heel Nederland. Je volgt dan 1 dag per 2 weken of 1 avond per week een bijeenkomst. Ook kun je opleidingen voor een groot deel zelfstandig volgen via e-learning. Je volgt dan geen bijeenkomsten, maar studeert waar en wanneer het jou uitkomt. Je krijgt wel begeleiding op afstand van een docent. In extra coachingssessies werk je aan je persoonlijke vaardigheden, want die leer je het snelste face to face.

Bovendien zijn de Masteropleidingen zo opgebouwd dat je zonder problemen je opleiding tijdelijk kunt onderbreken. Bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, de geboorte van een kind of een carrièreswitch.

Hoe lang duurt een Masteropleiding

Een Masteropleiding duurt meestal 2 jaar. Veel studenten ronden de opleiding in deze tijd succesvol af. Mocht dat jou onverhoopt niet lukken, dan mag je de volledige opleidingstijd extra gebruiken om de vertraging op te vangen. Je mag dus 4 jaar over een Masteropleiding doen. Je betaalt voor eventuele uitloop van je opleiding geen extra cursusgeld.

Versneld een Master volgen

Je kunt in een intensief programma je volledige Masteropleiding in slechts 12 maanden afronden. Vanwege de hoge studiebelasting kun je dit programma alleen volgen als je een deeltijdbaan hebt, of wanneer je een sabbatical hebt gepland. In deze variant werk je gelijktijdig aan 2 onderdelen. Er zijn 2 mogelijkheden:

  • Avondopleiding met dagopleiding:
Je volgt eens in de 2 weken de dagopleiding en naast de dagopleiding volg je elke week een avondbijeenkomst.
  • Dagopleiding met zaterdagopleiding:
Je volgt eens in de 2 weken de dagopleiding en je volgt eens in de 2 weken een bijeenkomst op zaterdag.

Meer weten over een Masteropleiding volgen? Neem contact op met onze opleidingsadviseurs.
Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen per mail. Je kunt ook het contactformulier invullen. Ook zijn wij op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 bereikbaar via onze social media kanalen FacebookTwitter en LinkedIn.

 

info@opleiding.nlKVK-nummer: 17113834