Masteropleidingen

Het aanbod van officieel geaccrediteerde Masteropleidingen en korte programma’s op Masterniveau is groot. Met de inzet van topdocenten uit het werkveld ben je verzekerd van kwaliteit en praktijkgerichte lessen. Er zijn vele keuzemogelijk­heden en er is een grote mate aan flexibiliteit. Hoge kwaliteit wordt gecombineerd met zeer acceptabele tarieven. De aanbieders zijn op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en bevoegd om officiële graden voor Master toe te kennen.

Ruim aanbod Masteropleidingen

De opleiders verzorgen officieel erkende en Nederlandstalige Masteropleidingen, zoals Master of Business Administration, Masteropleidingen Management, Cultuur en Verandering, Masteropleidingen Psychologie, Masteropleidingen Finance & Control en de Masteropleidingen Zorgmanagement. Het volledige aanbod van onze Masteropleidingen tref je in de categorieën hiernaast aan.

Top 5 Masteropleidingen en -programma's

  1. Master of Business Administration (MBA)
  2. Master Management, Cultuur en Verandering (MCC)
  3. Master in Toegepaste Psychologie voor Professionals (MAP)
  4. Master Onderwijskunde
  5. Master Finance & Control (MFC)

Nederlandse taal

De bijeenkomsten van de aangeboden Master­opleidingen worden volledig in het Nederlands verzorgd. Je ontmoet tijdens uiterst inspirerende Masterclasses Nederlandse collega’s uit verschillende organisaties. Communiceren in je moedertaal scheelt je veel tijd en leidt tot betere discussies. Uit­eraard wordt ook gebruikgemaakt van Engels­talige literatuur. De ondersteuning van het les­materiaal in de online leeromgeving is echter altijd volledig in het Nederlands, waardoor je op een prettige­ en efficiënte manier kunt studeren.

Opbouw Masteropleidingen

De Masteropleidingen zijn opgebouwd in twee fases. In fase 1 doorloop je een kernprogramma in de vorm van vier Masterclasses. In fase 2 vindt verdieping en integratie plaats. Je werkt aan je interpersoonlijke vaardigheden op Masterniveau en je kiest een specialisatie als keuzemasterclass. Het voordeel van deze flexibele opbouw van de Masteropleidingen is dat je ook andere interessante deelprogramma’s kunt volgen als losse Masterclass of als Professional Master. Een Professional Master vormt een combinatie van enkele Masterclasses rondom een bepaald onderwerp, of een complete fase van een Masteropleiding. Naast de Masterclasses werk je binnen de complete Masteropleiding aan integratie van onderwerpen in de vorm van een integrale opdracht in fase 1 en werk je aan een afstudeerwerkstuk in de vorm van een scriptie. Een ervaren en deskundige docent reikt je alle kennis en vaardig­heden aan die je nodig hebt om met succes praktijkgericht onderzoek uit te voeren en een scriptie te schrijven.

Flexibel studeren

Je kunt de Masteropleidingen ‘s avonds, overdag of op zaterdag, op locaties door heel Nederland volgen. Deze flexibele aanpak met zeer ruime studie­mogelijkheden is beslist uniek in Nederland. De modulaire opbouw in Masterclasses kent als belangrijk voordeel dat je zonder problemen je opleiding tijdelijk kunt onderbreken. Zoals bij een verhuizing, de geboorte van een kind of een carrière­switch.

Dag- en zaterdagopleiding

Je volgt bijeenkomsten op een doordeweekse dag van 10.00 uur tot 16.00 uur. De opleidings­dagen zijn weergegeven in schema’s bij elke opleiding. Per Masterclass volg je gedurende een periode van tien weken vier dagbijeenkomsten: een dag per twee weken. Tijdens de laatste twee weken worden er geen bijeenkomsten gepland, zodat je voldoende tijd hebt om je eindopdracht af te ronden. De dagen worden zo ingericht dat er veel ruimte is voor discussie, kleine inhoudelijke workshops en diverse groeps­opdrachten. Je brengt de dag op een actieve­ en inspirerende manier door. De zaterdagopleiding is qua structuur en opbouw gelijk aan de dagopleiding.

Avondopleiding

Als je kiest voor de avondopleiding, dan bestaat je studieprogramma uit een avondbijeenkomst per week. De opzet van de Masterclasses is gelijk aan de opzet van de dagopleiding, met een duur van tien weken per Masterclass. Tijdens de eerste acht weken heb je elke week een bijeenkomst van 19.00 uur tot 22.00 uur. Tijdens de laatste twee weken zijn er geen bijeenkomsten, zodat je voldoende tijd hebt om je eindopdracht af te ronden.

Intensief

Je hebt de unieke mogelijkheid om in een intensief ­programma je volledige Master­opleiding in twaalf maanden af te ronden. Vanwege de hoge studiebelasting staat deze variant alleen open voor deelnemers met een deeltijdbaan of voor hen die een sabbatical hebben­ gepland. In deze variant werk je gelijk­tijdig aan twee Masterclasses. Er zijn twee mogelijk­heden:

Avondopleiding met dagopleiding:

Je volgt eens in de twee weken de dagopleiding en naast de dagopleiding volg je elke week een avondbijeenkomst.

Dagopleiding met zaterdagopleiding:

Je volgt eens in de twee weken de dagopleiding en je volgt eens in de twee weken een bijeenkomst op zaterdag.

Thuisstudie via e-learning

Thuisstudie biedt je de meeste flexibiliteit. Je kunt de Masteropleidingen voor een groot deel zelfstandig volgen onder begeleiding van een zeer professionele docent. In extra coachingssessies werk je aan je persoonlijke vaardigheden.

Doorlooptijd

De masteropleiding duurt twee jaar. Veel studenten ronden de opleiding in deze tijd succesvol af. Mocht dat onverhoopt niet lukken, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, de geboorte van een kind, een nieuwe baan of andere privésituaties, dan kun je de volledige opleidingstijd extra gebruiken om eventuele vertraging op te vangen. Daarmee kun je dus twee jaar langer over je opleiding doen dan de normale tijd. Je betaalt voor eventuele uitloop van je opleiding geen extra cursusgeld. De modulaire opbouw van de Masteropleidingen biedt je een prettige en flexibele aanpak.

Vrijstellingsaanvraag

Op basis van gelijkwaardige opleidingen kun je voor sommige onderdelen vrijstelling aanvragen. Je hebt dan al eerder aangetoond dat je de relevante onderwerpen op Masterniveau beheerst. Bij je aanmelding wordt dit direct geïnventariseerd. Je moet ­daarbij altijd diploma’s kunnen overhandigen. De behandeling van vrijstellingsverzoeken kost € 75,-.

Toelating Masteropleidingen

Door een gedegen toe­latingsbeleid wordt het uitvalpercentage tot een minimum beperkt. Voor alle Masteropleidingen geldt dat je minimaal een HBO- of academische opleiding hebt afgerond, aangevuld met ten minste twee jaar relevante werkervaring.

Voldoe je niet direct aan de toelatingseisen van de opleiding, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je eventueel in aanmerking komen voor de zogenoemde 21+ regeling. Bij je inschrijving wordt op basis van diploma’s, certificaten en cv onderzocht of je voor deze regeling in aanmerking komt. Is dat het geval? Dan word je uitgenodigd voor een gesprek met een van de opleidingsadviseurs. Tijdens dit gesprek maak je een korte toets waarmee onderzocht wordt of je een reële kans maakt de Masteropleiding met goed gevolg af te ronden. In het gesprek worden ook je werkervaring en motivatie besproken. Zo word je goed voorbereid op wat een Masteropleiding van je vraagt en kun je probleemloos het erkende diploma behalen.

In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om eerst een korte en voorbereidende opleiding (instroom­programma) te volgen, zodat je inhoudelijk goed voorbereid aan een volledige Master­opleiding begint. Ook dat wordt onderzocht bij gesprek.

Voor Masterclasses en Professional Masters geldt dat je moet beschikken over HBO- of WO-niveau. Vanuit het succesvol doorlopen van die onderdelen kun je ook weer doorstromen. De opleidingsadviseurs vertellen je hier graag meer over.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag je vragen. Ze zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 21:00 en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  • 088 93 90 000
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/opleiding/opleiding/teasers/persoonlijk-advies-desktop.jpg?ext=.jpg

Help mij te kiezen

Vind je het lastig om een opleiding te kiezen? Daar helpen wij je graag bij. Doorloop de keuzehulp in vier stappen en vind een opleiding die bij je past.

 

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/opleiding/opleiding/teasers/icon-book.png?ext=.png

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/opleiding/opleiding/teasers/icon-book.png?ext=.png

95.500

Mensen per jaar die een deeltijd opleiding starten
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/opleiding/opleiding/teasers/icon-book.png?ext=.png

7,7

Gemiddelde waardering van bij Opleiding.nl aangesloten opleiders