Sociaal-juridische dienstverlening

Van slachtofferhulp tot arbeidsvraagstukken, van schuldhulpverlening tot reclassering: als sociaal-juridisch...

Lees verder >

Van slachtofferhulp tot arbeidsvraagstukken, van schuldhulpverlening tot reclassering: als sociaal-juridisch dienstverlener werk je op het snijvlak van...

Lees verder >

Van slachtofferhulp tot arbeidsvraagstukken, van schuldhulpverlening tot reclassering: als sociaal-juridisch dienstverlener werk je op het snijvlak van het juridische en het sociale domein. En heb je...

Lees verder >

Sociaal-juridische dienstverlening: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Sociaal-juridische dienstverlening

Van slachtofferhulp tot arbeidsvraagstukken, van schuldhulpverlening tot reclassering: als sociaal-juridisch dienstverlener werk je op het snijvlak van het juridische en het sociale domein. En heb je direct of indirect impact op het leven van mensen. Daarom is het belangrijk dat je beschikt over actuele kennis.

Trends & ontwikkelingen

De economische crisis begint steeds verder achter ons te liggen. De economische groei blijft toenemen en het bedrijfsleven bloeit. Bedrijven worden opgestart, de omzet wordt verhoogd, organisaties fuseren of worden overgenomen, nieuwe contracten moeten worden opgesteld. Kortom, er is veel werk voor de jurist en de omzet van de juridische dienstverlening blijft toenemen.

Ook op de huizenmarkt gaat het weer goed. Het aantal koopcontracten dat ondertekend moet worden neemt weer gestaag toe, en de notaris heeft volop werk. De regeling om een vastgesteld bedrag belastingvrij te kunnen schenken - mits het voor de aankoop van een eigen woning wordt gebruikt - heeft ertoe geleid dat er steeds meer schenkingen worden gedaan. Deze regeling is per 1 januari 2017 permanent uitgebreid naar een bedrag van €100.000. Ook al is het niet verplicht, toch wordt hierbij vaak een notaris ingeschakeld. Vooral als het gaat om een schenking aan slechts één kind uit een gezin, of als er een partner in het spel is, is het belangrijk de schenking vast te laten leggen door een professional.

Het is makkelijk de weg kwijt te raken tussen alle regels en wetten. Het is als burger vaak moeilijk te weten waar je aan toe bent, en sociaal juridische dienstverleners zijn daarom onmisbaar in onze maatschappij. Wil je mensen zo goed mogelijk juridische ondersteuning (blijven) bieden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen binnen dit beroep.

Populaire opleidingen binnen Sociaal Juridische Dienstverlening zijn:

Post Bachelor Arbeids- en Sociaal Recht

Wil je jouw kennis en vaardigheden op het gebied van arbeids- en sociaal recht verregaand verdiepen en professionaliseren? Dan is deze Post Bachelor een uitgelezen kans. In deze opleiding komen alle essentiële en actuele thema’s aan bod, zoals de wet DBA, arbeidsovereenkomstenrecht en sociale zekerheid. De opleiding biedt een perfecte verhouding tussen inhoudelijke kennis en de praktische toepassing ervan. Dit maakt deze Post Bachelor interessant en uniek. De opgedane kennis kun je direct toepassen in de praktijk.

HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening

Deze opleiding bereidt uitstekend voor op een breed scala aan beroepen waarvoor juridische en begeleidingsvaardigheden gevraagd worden. Denk aan sociaal-juridisch dienstverlener, budgetconsulent of functies bij gemeentelijke sociale diensten of in de jeugdzorg. Het stelsel van regels en wetten is vaak erg ondoorzichtig. Het is dan ook belangrijk dat je dit zo helder mogelijk uit kunt leggen. Behalve met veel juridische vakken, krijg je dus ook  te maken met de voorlichtingskant van de wetgeving, om communicatieve skills en begeleidingsvaardigheden te ontwikkelen.

MBO Vakopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening

Als sociaal-juridisch dienstverlener help je burgers die te maken krijgen met juridische zaken, zoals ontslag, ziekte en uitkeringen. Werk je binnen het vakgebied van de sociaal-juridische dienstverlening of ben je hierin geïnteresseerd? Dan is deze MBO-vakopleiding een uitstekende keuze. Tijdens de opleiding besteedt je onder meer aandacht aan het Nederlands recht en de sociale zekerheid. Na het afronden van de opleiding ontvang je een diploma dat je mogelijk kunt inbrengen in een verkort programma op weg naar meerdere erkende MBO-opleidingen.