Rechten

Of het nu gaat om overlast door een schutting op de erfgrens, schade door een medische fout, herhaaldelijk te snel rijden of inbraken: iedereen krijgt...

Lees verder >

Of het nu gaat om overlast door een schutting op de erfgrens, schade door een medische fout, herhaaldelijk te snel rijden of inbraken: iedereen krijgt in zijn leven te maken met wet- en regelgeving. Het recht bestrijkt alle terreinen van de maatschappij....

Lees verder >

Of het nu gaat om overlast door een schutting op de erfgrens, schade door een medische fout, herhaaldelijk te snel rijden of inbraken: iedereen krijgt in zijn leven te maken met wet- en regelgeving. Het recht bestrijkt alle terreinen van de maatschappij. Dat maakt dat je met juridische kennis alle kanten op kan. Welke specialisatie past bij jou?

Trends &...

Lees verder >

Rechten: 106 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Dag(deel)
Toon alle varianten
Duur
Toon alle opties

Trainingen (16) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

MBO-programma (9) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

MBO Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

HBO-programma (20) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

HBO Bacheloropleiding (11) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Masterclass (2) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

(47)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Rechten

Of het nu gaat om overlast door een schutting op de erfgrens, schade door een medische fout, herhaaldelijk te snel rijden of inbraken: iedereen krijgt in zijn leven te maken met wet- en regelgeving. Het recht bestrijkt alle terreinen van de maatschappij. Dat maakt dat je met juridische kennis alle kanten op kan. Welke specialisatie past bij jou?

Trends & ontwikkelingen

Door de toenemende concurrentie in de juridische wereld, die nog eens wordt vergroot door de opkomst van vergelijkingssites, wordt het belangrijk je te onderscheiden door specialisaties binnen het vakgebied. De trend dat er steeds meer hoogopgeleide en gespecialiseerde zzp’ers uit de juridische sector op de markt verschijnen, komt hierbij goed van pas. Door deze zzp’ers in te huren kunnen flexteams worden gevormd met de specialisaties waar op dat moment vraag naar is.

Dankzij ingewikkelde technologische ontwikkelingen wordt ons leven steeds eenvoudiger. In ieder geval als het om juridische hulp gaat. Moest je eerst nog stapels papieren doornemen en ondertekenen om te kunnen scheiden, kun je nu het grootste gedeelte online afhandelen en nog goedkoper ook. Internet is onze grootste bron van kennis geworden, en bij vragen - op welk gebied dan ook - wenden we ons eerst tot onze computer. Als jurist moet je hierop inspelen en je online profileren. Door een eigen contentplatform op internet op te zetten, kun je laten zien waar jouw specialisaties liggen en zullen klanten je sneller vinden. Ook dankzij de opkomst van de sociale media is het een stuk makkelijker geworden om nieuwe klanten en opdrachten te werven. Weet jij al wat jouw specialisatie als juridische dienstverlener wordt?

Populaire opleidingen binnen Rechten zijn:

HBO Bachelor Rechten

Bijna alles in de samenleving wordt geregeld door wetten en regelgeving. Meer weten over het Nederlandse recht? Dan is deze praktijkgerichte bacheloropleiding een uitstekende keuze. Je gaat direct aan de slag met de kern van het Nederlands recht en de belangrijkste actuele ontwikkelingen daarin. De bijeenkomsten worden verzorgd door deskundige docenten met veel juridische ervaring. Aangezien er een groeiende behoefte is aan juristen op HBO-niveau, biedt deze opleiding uitstekende perspectieven op de arbeidsmarkt.

HBO Sociaal Juridische Dienstverlening

Kennis van de Nederlandse wet is belangrijk. Zeker binnen het vakgebied van sociaal-juridische dienstverlening, maar ook als je werkzaam bent als maatschappelijk werker of sociaal-pedagogisch professional. In dit boeiende HBO-programma ontwikkel je relevante juridische kennis en sociaal-juridische vaardigheden. Bovendien krijg je een professionele kijk op het vak en jouw rol binnen de keten van juridische dienstverlening. De opleiding beslaat het eerste jaar van de HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening van Hogeschool NCOI, waardoor je dus ook meteen uw propedeusediploma kunt behalen.

MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4

Met deze opleiding word je opgeleid op het hoogst erkende MBO-niveau. Je doet juridische kennis op en leert veel over het informeren en adviseren van klanten. Onze praktijkgerichte aanpak is zeer leerzaam en inspirerend, wat je leert, kun je meteen toepassen in de praktijk. Onze docenten hebben ruimepraktijkervaring en met volwassenenonderwijs. Heb je geen relevante werkomgeving, dan kan het Stage Instituut van NCOI helpen bij het vinden van een passend stagebedrijf. Met deze erkende opleiding behaal je het officieel erkende diploma dat als standaard geldt in de branche.