Personen- en familierecht

Heb of krijg je in je werk te maken met het personen- of familierecht? Bijvoorbeeld als familierechtadvocaat...

Lees verder >

Heb of krijg je in je werk te maken met het personen- of familierecht? Bijvoorbeeld als familierechtadvocaat of als (sociaal) juridisch medewerker bij...

Lees verder >

Heb of krijg je in je werk te maken met het personen- of familierecht? Bijvoorbeeld als familierechtadvocaat of als (sociaal) juridisch medewerker bij een overheidsinstelling? Dan is het belangrijk dat...

Lees verder >

Personen- en familierecht: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Personen- en familierecht

Heb of krijg je in je werk te maken met het personen- of familierecht? Bijvoorbeeld als familierechtadvocaat of als (sociaal) juridisch medewerker bij een overheidsinstelling? Dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van dit rechtsgebied. Daarom vind je op Opleiding.nl een uitgebreid aanbod opleidingen personen- en familierecht voor zowel startende als meer ervaren professionals. Op deze pagina zetten we ze overzichtelijk voor je op een rij, zodat je eenvoudig de opleiding vindt die het best bij jou past.

Wat is personen- en familierecht?

Het personen- en familierecht maakt deel uit van het burgerlijk recht en draait om familiaire zaken, zoals:

  • huwelijk;
  • naamswijziging;
  • geboorte en adoptie;
  • echtscheiding;
  • partner- en kinderalimentatie.

Bijna iedereen krijgt op verschillende momenten in zijn of haar leven te maken met het personen- en familierecht. Ongeveer de helft van alle gerechtelijke procedures heeft dan ook betrekking op het personen- en familierecht.

Vind de juiste opleiding personen- en familierecht voor jou

Welke opleiding of cursus personen- en familierecht het best bij je past, hangt allereerst van je functie af. Werk je bijvoorbeeld als familierechtadvocaat, medewerker Burgerzaken of BRP-specialist? Daarnaast is het van belang hoeveel ervaring je al hebt met het familie- en personenrecht. Ga je voor het eerst met dit rechtsgebied aan de slag? Of heb je er al ervaring mee en heb je behoefte aan verdieping? Wat je niveau of functie ook is, op Opleiding.nl vind je altijd een passende opleiding of cursus voor jou.

Basis: Wil je de basiskennis opdoen over het personen- en familierecht of je kennis hierover opfrissen? Dan zit je goed met de Basisopleiding Personen- en Familierecht. Naast de basisbeginselen van dit rechtsgebied wordt in deze opleiding ook veel aandacht besteed aan de actualiteit en juridische praktijk. Zo is je vakkennis na afronding van de opleiding helemaal up-to-date.

Verdieping: Beheers je de basis al en ben je toe aan verdieping? Kies dan voor een verdiepende opleiding, zoals de Verdiepingscursus Alimentatierekenen of de Actualiteitencursus Familie- en Jeugdrecht.

HBO: Wil je op HBO-niveau aan de slag met het personen- en familierecht? Ook dat is mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor het HBO-programma Personen- en Familierecht of de korte opleiding HBO Personen- en familierecht.

Meer weten?

Twijfel je over welke opleiding personen- en familierecht het best bij je past en heb je behoefte aan persoonlijk advies? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.