Fiscaal recht

De belastingwetgeving is voortdurend in beweging. Elk jaar veranderen fiscale regels en tarieven. Dat heeft gevolgen voor bedrijven, organisaties, ondernemers...

Lees verder >

De belastingwetgeving is voortdurend in beweging. Elk jaar veranderen fiscale regels en tarieven. Dat heeft gevolgen voor bedrijven, organisaties, ondernemers én particulieren. Kun jij als professional binnen het fiscaal recht de beste adviezen geven?...

Lees verder >

De belastingwetgeving is voortdurend in beweging. Elk jaar veranderen fiscale regels en tarieven. Dat heeft gevolgen voor bedrijven, organisaties, ondernemers én particulieren. Kun jij als professional binnen het fiscaal recht de beste adviezen geven? Ben jij op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving? Houd je kennis up-to-date.

Trends & ontwikkelingen...

Lees verder >

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveaus

Trainingen (7) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

1 dag Trainingen Vanaf  € 1.379,45  incl. BTW
1 dag Trainingen Vanaf  € 598,01  incl. BTW
1 dag Trainingen Vanaf  € 598,01  incl. BTW
1 dag Trainingen Vanaf  € 598,01  incl. BTW
1 dag Trainingen Vanaf  € 598,01  incl. BTW
2 dagen Trainingen Vanaf  € 1.633,21  incl. BTW
1 dag Trainingen Vanaf  € 598,01  incl. BTW

Vakopleiding (3) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

1 maand Vakopleiding Vanaf  € 450,00  incl. BTW
20 maanden Vakopleiding Vanaf  € 6.336,45  incl. BTW

MBO-programma (4) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

12 maanden MBO-programma Vanaf  € 7.827,85  incl. BTW
2 maanden MBO-programma Vanaf  € 2.377,60  incl. BTW
2 maanden MBO-programma Vanaf  € 2.298,60  incl. BTW

HBO-programma (15) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

12 maanden HBO-programma Vanaf  € 5.914,65  incl. BTW
12 maanden HBO-programma Vanaf  € 3.615,95  incl. BTW
24 maanden HBO-programma Vanaf  € 11.956,35  incl. BTW
27 maanden HBO-programma Vanaf  € 11.386,45  incl. BTW
3 maanden HBO-programma Vanaf  € 1.679,85  incl. BTW
6 maanden HBO-programma Vanaf  € 2.853,35  incl. BTW
12 maanden HBO-programma Vanaf  € 3.216,76  incl. BTW
6 maanden HBO-programma Vanaf  € 2.691,05  incl. BTW
6 maanden HBO-programma Vanaf  € 3.816,85  incl. BTW
12 maanden HBO-programma Vanaf  € 3.865,36  incl. BTW
12 maanden HBO-programma Vanaf  € 6.302,60  incl. BTW
12 maanden HBO-programma Vanaf  € 4.813,45  incl. BTW
12 maanden HBO-programma Vanaf  € 5.922,45  incl. BTW

HBO Bacheloropleiding (7) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd Vanaf  € 5.439,45  incl. BTW
6 maanden HBO Bacheloropleiding Vanaf  € 1.640,00  incl. BTW
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd Vanaf  € 5.439,45  incl. BTW
12 maanden HBO Bacheloropleiding Vanaf  € 5.439,45  incl. BTW
12 maanden HBO Bacheloropleiding Vanaf  € 5.439,45  incl. BTW
6 maanden HBO Bacheloropleiding Vanaf  € 5.439,45  incl. BTW
36 maanden HBO Bacheloropleiding Vanaf  € 9.723,00  incl. BTW

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Masterclass (1) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

3 maanden Masterclass Vanaf  € 3.373,85  incl. BTW

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Fiscaal recht

De belastingwetgeving is voortdurend in beweging. Elk jaar veranderen fiscale regels en tarieven. Dat heeft gevolgen voor bedrijven, organisaties, ondernemers én particulieren. Kun jij als professional binnen het fiscaal recht de beste adviezen geven? Ben jij op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving? Houd je kennis up-to-date.

Trends & ontwikkelingen

Nederland is een goed georganiseerd land. Dankzij de belasting die de inwoners van ons land betalen, kunnen er veel voorzieningen worden gefinancierd. Verschillende burgers, verschillende behoeftes: hoe zorg je ervoor dat het belastinggeld op een rechtvaardige manier wordt verdeeld? Dit is een wetenschap binnen het fiscaal recht die nooit stil staat. Elk jaar worden er weer aanpassingen gedaan om te proberen iedereen tevreden te houden. Zo zijn dit jaar de vermogensrendementsheffing aangepast, evenals de hypotheekregels. Vanaf 2018 is het voor burgers met kinderen mogelijk om kinderopvangtoeslag aan te vragen. Het is aan de professional binnen het fiscaal recht om op de hoogte te blijven van al deze continue veranderingen.

Voor bedrijven bestaat er een jungle aan belastingregels waarin ze zelf de weg niet zullen vinden. Ook binnen deze regels zijn er jaarlijks weer veranderingen. Voor start-ups die aandelenoptierechten krijgen, is er goed nieuws: dit loon wordt nu - als het minder is dan € 50.000 - voor 25% vrijgesteld van belasting. Tevens is de vennootschapsbelasting omlaag gegaan. De mkb-adviseur moet continu op de hoogte te blijven van de veranderingen binnen het belastingstelsel die bedrijven aangaan om deze klanten zo goed mogelijk te kunnen steunen.

Zie jij het als je roeping mensen wegwijs te maken in het continu veranderende belastingstelsel? Dan is fiscaal recht iets voor jou!

Populaire opleidingen binnen Fiscaal Recht zijn:

Masterclass Recht voor Financials

Tijdens de tien weken dat deze Masterclass Recht voor Financials duurt, vergaar je waardevolle inzichten op het gebied van ondernemings- en fiscaal recht. Deze twee thema’s zijn vaak met elkaar verbonden. Zo heeft een financieel directeur of controller vaak te maken met zowel ondernemingsrechtelijke als fiscale aspecten. Toe aan de volgende carrièrestap? Investeer in jezelf met deze Masterclass Recht voor Financials.

HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie

Deze HBO Bachelor richt zich op diegenen die een functie ambiëren als fiscaal professional. Dat kan zijn bij de belastingdienst of een lokale overheid, een onderneming, een accountants- of administratiekantoor, of als zelfstandige die werkt voor particulieren en ondernemers. In een jaar tijd ontwikkel jij je tot een allround professional op fiscaal gebied.

HBO Belastingconsulent

Tijdens de opleiding HBO Belastingconsulent ontwikkel je essentiële kennis en inzicht in het fiscale domein. Je ontwikkelt jezelf tot belastingconsulent en kunt zowel belastingaangiften verzorgen als belastingplichtigen bijstaan in geschillen met de Belastingdienst. Als je de modules hebt behaald dan ontvang je het diploma Belastingconsulent in het Register Belastingadviseurs.