Beroepsvaardigheden

Werk je als juridisch professional? Dan is inhoudelijke vakkennis van groot belang. Maar vakkennis alleen...

Lees verder >

Werk je als juridisch professional? Dan is inhoudelijke vakkennis van groot belang. Maar vakkennis alleen is niet voldoende om je werk goed te kunnen...

Lees verder >

Werk je als juridisch professional? Dan is inhoudelijke vakkennis van groot belang. Maar vakkennis alleen is niet voldoende om je werk goed te kunnen uitvoeren. Je moet daarnaast ook beschikken over een...

Lees verder >

Beroepsvaardigheden: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Beroepsvaardigheden

Werk je als juridisch professional? Dan is inhoudelijke vakkennis van groot belang. Maar vakkennis alleen is niet voldoende om je werk goed te kunnen uitvoeren. Je moet daarnaast ook beschikken over een grote hoeveelheid juridische beroepsvaardigheden, zoals adviseren, helder schrijven en presenteren. Deze vaardigheden zorgen ervoor dat je je werk makkelijker – en dus beter – kunt uitvoeren. Daarom vind je op Opleiding.nl een breed aanbod aan opleidingen en trainingen waarmee je je beroepsvaardigheden verder kunt ontwikkelen.

Waarom zijn juridische beroepsvaardigheden zo belangrijk?

Als jurist moet je altijd over actuele en gedegen vakkennis beschikken. Zo moet je bijvoorbeeld goed op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving en je regelmatig laten bijscholen over juridische onderwerpen. Maar vergeet ook vooral je beroepsvaardigheden niet te ontwikkelen. Waar je vakkennis ervoor zorgt dat je weet waar je het over hebt, bepalen je beroepsvaardigheden de manier waarop je je werk uitvoert. En dat is minstens net zo belangrijk. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de manier waarop je pleit, communiceert of adviseert. De ene jurist zal deze vaardigheden van nature wat beter beheersen dan de ander, maar met de juiste juridische vaardigheidstraining kan iedere jurist de benodigde vaardigheden ontwikkelen.

Onmisbare beroepsvaardigheden voor juristen

Welke beroepsvaardigheden zijn nu echt onmisbaar in je werk als jurist? We zetten er een aantal voor je op een rij:

  • Communicatieve vaardigheden: Goed kunnen communiceren is een must voor elke jurist. Daarbij gaat het niet alleen om juridische gespreksvoering, maar ook bijvoorbeeld om je adviesvaardigheden en overtuigingskracht.

  • Schrijfvaardigheid: Juridische teksten zijn voor cliënten vaak lastig om te lezen. Kun je als jurist helder schrijven zonder de juridische inhoud uit het oog te verliezen? Dan is dit een groot voordeel voor je cliënten, je werkgever en jezelf. Wil je nog verder aan de slag met je schrijfvaardigheid? Dat kan bijvoorbeeld met de training Schrijven van Beschikkingen en Rapportages.

  • Onderhandelingsvaardigheden: Goed kunnen onderhandelen is zowel belangrijk voor je cliënt als voor jezelf. Je wilt natuurlijk wel dat deze onderhandelingen succesvol zijn, zodat je er voldoende mee bereikt. Wil je hier beter in worden? Dan is het een goed idee om je te verdiepen in de Harvard-onderhandelingsmethode.

  • Omgaan met weerstand: Als jurist krijg je regelmatig te maken met weerstand. Bijvoorbeeld weerstand vanuit de tegenpartij of vanuit een cliënt die je strategie afwijst. Het is dan ook belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en kunt omgaan met weerstand: van het herkennen van deze weerstand tot er zo effectief mogelijk op inspelen.

 

Ontwikkel je juridische beroepsvaardigheden op HBO-niveau

Wil je op HBO-niveau aan de slag met je juridische beroepsvaardigheden? Ook dat is mogelijk. Met het HBO-programma Juridische Vaardigheden leer je alles wat je als beginnend juridisch professional moet weten. Denk hierbij aan de manier waarop je je wettenbundel gebruikt, het analyseren en oplossen van juridische cases en het schrijven van een juridisch advies.

Meer weten?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.