Recruitment

Of het nu gaat om een talenten binnenhalen, selectiegesprekken voeren, of assessments selecteren: recruitment...

Lees verder >

Of het nu gaat om een talenten binnenhalen, selectiegesprekken voeren, of assessments selecteren: recruitment is een dynamisch vakgebied dat meebeweegt...

Lees verder >

Of het nu gaat om een talenten binnenhalen, selectiegesprekken voeren, of assessments selecteren: recruitment is een dynamisch vakgebied dat meebeweegt met veranderingen op de arbeidsmarkt. Ben jij op...

Lees verder >

Recruitment: 33 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (33)

3 dagen Trainingen vanaf € 2.141,70 incl. BTW Dag Landgoedhotel Woodbrooke 1e startmoment: 14-10-2024 STAP
12 maanden Trainingen vanaf € 5.598,- incl. BTW Dag 9 locaties 1e startmoment: 04-10-2024 STAP
3 maanden Trainingen vanaf € 2.813,49 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 14-04-2025
3 maanden Trainingen vanaf € 2.780,79 incl. BTW Dag 7 locaties 1e startmoment: 17-03-2025
6 maanden Trainingen vanaf € 4.735,15 incl. BTW Dag 7 locaties 1e startmoment: 23-09-2024
5 maanden MBO-programma vanaf € 730,- incl. BTW E-learning

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Recruitment

Of het nu gaat om een talenten binnenhalen, selectiegesprekken voeren, of assessments selecteren: recruitment is een dynamisch vakgebied dat meebeweegt met veranderingen op de arbeidsmarkt. Ben jij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen?

Trends & ontwikkelingen

De werkloosheid in Nederland zakt en blijft zakken. Sommigen beweren dat dit zal leiden tot een historisch niveau van minder dan 340.000 werkloze mensen. De schaarste in de arbeidsmarkt neemt toe. Werkgevers en brancheorganisaties blijven hier rustig onder, omdat ze de tekorten wijten aan gebrekkige instroom en mismatch met het onderwijs. Hier is dus nog veel te winnen, want de échte oplossingen blijven vooralsnog uit: beter passende arbeidsvoorwaarden voor bepaalde doelgroepen introduceren, andere doelgroepen ontsluiten (trainingen voor 40-plussers), eigen werknemers opleiden, meer inzetten op retentie.

Met name de hoogopgeleide man wordt schaars. Van de hoogopgeleide instroom op de Nederlandse arbeidsmarkt is maar liefst 62% vrouw. De hoogopgeleide man wordt schaars en dat leidt vooral bij een aantal grote kantoren op de Zuidas tot paniek in de boardroom en tot aparte strategieën om de arbeidsmarkt te bewerken.

Doordat de hoogopgeleide vrouw in de meerderheid is op de arbeidsmarkt, worden onderwerpen als flexibel werken, parttime werken, combinatie zorg & arbeid, goed leiderschap en stimulerend management belangrijker. Ook traditionele bedrijven, met de man voorop, zullen mee moeten met de trend om overeind te blijven.

Kortom; er is veel gaande op de arbeidsmarkt, waar je als recruiter rekening mee dient te houden. Wil je blijven bestaan, dan moet je meegroeien met deze trends. Lees je goed in, zorg dat jouw kennis up-to-date is en ‘think out-of-the-box’.

Populaire opleidingen binnen Recruitment zijn:

Post Bachelor Recruitment-B

Operational recruitment, planning en organisatie van recruitment; tijdens de opleiding Post Bachelor Recruitment-B krijg je alle kennis en inzicht om planmatig en gestructureerd om te gaan met recruitment-vraagstukken. Je leert bedrijfsdoelstellingen omzetten naar recruitmentplannen, recruitmentprojecten en recruitmentmaatregelen en zo zorgt dit programma dat jij als professioneel adviseur van het management kunt opereren.

HBO Recruitment-A

Ben je actief in recruitment, (arbeidsmarkt)communicatie of ben je intercedent, dan is het zaak alles te weten over hedendaags recruitment. De opleiding HBO Recruitment-A leert je hoe je met effectieve werving en selectie bedrijfsdoelstellingen kunt waarmaken. De opleiding wordt verzorgd door ervaren praktijkmensen die gebruik maken van de meest actuele literatuur en daarnaast staat onze online leeromgeving helemaal tot je beschikking.

Werving en Selectie

Hoe weet je welke specialisten je zoekt? Hoe voer je een professioneel sollicitatiegesprek? Welke vormen van assessment zet je in? Dat zijn vraagstukken die aan bod komen tijdens de opleiding werving en selectie. De opleiding is gericht op P&O’ers, managers en leidinggevenden die werving en selectie doen en wordt verzorgd door ervaren specialisten in het vakgebied.