Payroll-, loon- en salarisadministratie

Als professional op het gebied van arbeid en belonen, heb je veel kennis nodig van fiscaal recht, sociaal...

Lees verder >

Als professional op het gebied van arbeid en belonen, heb je veel kennis nodig van fiscaal recht, sociaal verzekerings- en arbeidsrecht. Rechtsgebieden...

Lees verder >

Als professional op het gebied van arbeid en belonen, heb je veel kennis nodig van fiscaal recht, sociaal verzekerings- en arbeidsrecht. Rechtsgebieden die met grote regelmaat veranderen. Ben jij op de...

Lees verder >

Payroll-, loon- en salarisadministratie: 202 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (202)

3 dagen Trainingen vanaf € 2.141,70 incl. BTW Dag Landgoedhotel Woodbrooke 1e startmoment: 14-10-2024 STAP

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Payroll-, loon- en salarisadministratie

Als professional op het gebied van arbeid en belonen, heb je veel kennis nodig van fiscaal recht, sociaal verzekerings- en arbeidsrecht. Rechtsgebieden die met grote regelmaat veranderen. Ben jij op de hoogte van de nieuwste regels en wetgeving? Ontdek alles wat er te weten valt over salarisadministratie, arbeid en belonen.

Trends & ontwikkelingen

De positie van HR is veranderd. Bedrijven investeren weer volop in hun personeel en HR mag weer aandacht besteden aan de individuele medewerker. Dat moet ook wel, want we gaan steeds vaker personeelstekorten meemaken. Het aanbod van goed geschoolde werknemers neem in sneltreinvaart af, vooral in de ICT en zorg. Aan HR de taak om het kaf van het koren te scheiden en ze te binden aan de organisatie.

HR moet rekening houden met het feit dat het kabinet zzp-ers (minimum uurloon), payrolling en andere vormen van flexwerken duurder maakt. Het is daarom vaak aantrekkelijker om vast personeel in dienst te hebben en daarin te investeren door middel van opleidingen en trainingen. Hierdoor zien bedrijven weer meerwaarde in hun personeel. Er zullen vaker vaker vaste contracten, hogere lonen en betere doorgroeimogelijkheden worden aangeboden, maar hier staat tegenover dat medewerkers meer verantwoordelijkheid dragen, flexibel zijn en goed kunnen samenwerken in teams (zonder manager). Sommige bedrijven kiezen voor zelfsturende teams, andere leren medewerkers los te laten door agile te werken of te scrummen.

Het HR-vak is dus weer helemaal terug. De HR-professional zorgt ervoor dat goed personeel zich aan het bedrijf bindt en dat het personeel blijft! De focus ligt daarbij op het takenpakket van de medewerker, die past bij zijn/haar ontwikkeling. Er moet ook rekening worden gehouden met de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet en de nieuwe eisen rond de Arbo-dienstverlening. En vergeet de nieuwe Privacywet niet! HR krijgt door de groei van de economie ook een groei in verantwoordelijkheden. Weet jij hoe je hiermee om moet gaan?

Populaire opleidingen binnen HR-Administratie zijn:

 

HBO Bachelor Management Payroll Services

Met alle kennis op het gebied van salarisadministratie, arbeid en beloning ben jij de perfecte gesprekspartner voor het management. Je weet hoe je een zinvolle bijdrage kunt leveren tijdens gesprekken over vraagstukken rond arbeid en beloning en je maakt jezelf tot de ideale payroll professional. Deze opleiding wordt gegeven door experts uit de praktijk aan de hand van boeiende opdrachten en cases.

Compensation & Benefits Consultant

Voor deskundigen in beloningsvraagstukken, ofwel ‘compensation and benefits specialisten’, is er volop ruimte in het bedrijfsleven. Tijdens deze opleiding houd je je  bezig met het adviseren over en uitvoeren van beloningsbeleid en je leert adviesopdrachten schrijven. Daarnaast leren de ervaren docenten je goede presentatietechnieken zodat je je nieuwe kennis direct in de praktijk kunt toepassen.

Basiskennis Loonadministratie

Met de korte opleiding Basiskennis Loonadministratie ben je helemaal voorbereid op een boeiende baan op de loonadministratie. Je leert hoe je lonen en salarissen berekent en je krijgt volop kennis over arbeidsrecht en sociale verzekeringen. Onze ervaren docenten helpen je om al deze onderwerpen direct in de praktijk toe te passen met concrete praktijkopdrachten. Al met al een ideale basis dus om verder te groeien tot salarisadministrateur.