Medezeggenschap

Als directie, medewerkers en HR een constructief gesprek kunnen voeren, draagt dat bij aan een gezond...

Lees verder >

Als directie, medewerkers en HR een constructief gesprek kunnen voeren, draagt dat bij aan een gezond werkklimaat. Interactief, open en eerlijk. Ontdek...

Lees verder >

Als directie, medewerkers en HR een constructief gesprek kunnen voeren, draagt dat bij aan een gezond werkklimaat. Interactief, open en eerlijk. Ontdek hoe je medezeggenschap stimuleert, effectief vormgeeft...

Lees verder >

Medezeggenschap: 1 opleiding

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (1)

3 dagen Trainingen vanaf € 2.141,70 incl. BTW Dag Landgoedhotel Woodbrooke 1e startmoment: 14-10-2024 STAP
Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Medezeggenschap

Als directie, medewerkers en HR een constructief gesprek kunnen voeren, draagt dat bij aan een gezond werkklimaat. Interactief, open en eerlijk. Ontdek hoe je medezeggenschap stimuleert, effectief vormgeeft en organiseert. Van goed onderhandelen tot efficiënt vergaderen.

Trends & ontwikkelingen

De rol van HR wordt steeds belangrijker in organisaties. Goed personeel is belangrijker dan ooit en aan HR de taak om deze te krijgen en te behouden. Dit laatste is vooral lastig, omdat er voldoende werk is. Als bedrijven niet goed voor hun personeel zorgen, dan zullen ze naar een ander stappen. Dit leidt tot hogere personeelstekorten en hogere lonen. In de ICT- en zorgbranche zal de nood aan goede werknemers het hoogst worden, maar de verhoging van de salarissen wordt overal doorgevoerd. De magere jaren zijn verleden tijd.

Daarnaast hebben we te maken met robotisering. Die kunnen wellicht de personeelstekorten opvangen. De mensen zullen ook steeds meer gaan samenwerken met robots. Slimme werkgevers zullen robots op zo’n manier introduceren bij het personeel dat zij er alleen voordelen in zien. Ondanks de robotisering blijft de menselijke factor belangrijk. Door de robotisering zullen mensen moeten worden om- of bijgeschoold. Geen probleem, als bedrijf zal je dat steeds vaker intern aanbieden, zodat je in ieder geval je goede personeel behoudt!

Bovenstaande trends zijn positieve veranderingen als gevolg van de economische groei. Maar ook de HR-lasten groeien mee, want met de klokkenluidersregeling van 2016 en de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet van 2017 lopen bij vele bedrijven al vertrouwenspersonen in alle soorten en maten rond. Om wantoestanden te melden, om pesten tegen te gaan of om seksuele intimidatie te bestrijden. Extra uitdaging zijn de nieuwe eisen omtrent de Arbo-dienstverlening, die vanaf 1 juli 2018 gelden. Werk aan de winkel voor HR, dus!

Populaire opleidingen binnen Medezeggenschap zijn:

Effectief Onderhandelen

Wat je ook doet en hoe jouw organisatie ook werkt, goed onderhandelen is vaak een vereiste. Waar het om gaat is dat er tegengestelde belangen zijn en dat beide partijen tot een acceptabel onderhandelingsresultaat moeten komen. Klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. In deze opleiding leer je daarom alles over onderhandelingstechnieken met klanten, leveranciers, collega’s of leidinggevenden. Met behulp van rollenspel leer je hoe je effectief en succesvol kunt onderhandelen.

Effectief Vergaderen

Efficiënt vergaderen, met concrete plannen en acties tot resultaat, is een kunst op zich. De training Effectief Vergaderen leert je hoe je in vergader- en overlegsituaties effectiever kunt zijn en biedt persoonlijke leerdoelen. In kleine groepjes kun je werken aan bepaalde vergadertechnieken en leer je ook vergaderingen leiden. Door standpunten overtuigend te presenteren en effectief om te gaan met weerstand zullen je vergaderkwaliteiten snel verbeteren.