Groen

Werk jij in de groensector? Bijvoorbeeld als hovenier, tuinarchitect of agrarisch ondernemer? Of zou...

Lees verder >

Werk jij in de groensector? Bijvoorbeeld als hovenier, tuinarchitect of agrarisch ondernemer? Of zou jij graag in dit vakgebied aan de slag gaan? Dan...

Lees verder >

Werk jij in de groensector? Bijvoorbeeld als hovenier, tuinarchitect of agrarisch ondernemer? Of zou jij graag in dit vakgebied aan de slag gaan? Dan vind je op Opleiding.nl verschillende opleidingen...

Lees verder >

Groen: 80 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (80)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Groen

Werk jij in de groensector? Bijvoorbeeld als hovenier, tuinarchitect of agrarisch ondernemer? Of zou jij graag in dit vakgebied aan de slag gaan? Dan vind je op Opleiding.nl verschillende opleidingen op het gebied van groen en milieu voor volwassenen. Hiervoor werken wij alleen samen met de beste opleiders van Nederland. Zo ben jij altijd verzekerd van een opleiding groen van hoge kwaliteit.

Populaire beroepen op het gebied van groen en milieu

Wil jij graag werken met groen, maar weet je niet goed welk beroep bij je past? Of ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn binnen dit vakgebied? Dan haal je misschien inspiratie uit deze lijst met populaire beroepen op het gebied van groen en milieu:

  • Agrarisch ondernemer
  • Bloemist
  • Hovenier
  • Tuin- en landschapsarchitect
  • Milieuhandhaver

Buiten werken met groen

Werk jij het liefst buiten en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan is werken met groen echt iets voor jou. Ga bijvoorbeeld aan de slag als hovenier. In deze functie houd je je bezig met het aanleggen, onderhouden en opknappen van tuinen. Wil je als zelfstandig hovenier aan de slag? Dan is de cursus Hovenier een logische, maar ook een hele verstandige keuze. Alle kennis en vaardigheden die een professioneel hovenier moet bezitten komen aan bod. Van doordachte tuinontwerpen tot beplantingsleer en het werken voor en naar de wensen van klanten.

Creatief aan de slag met groen

Ben je op zoek naar een beroep waarin je zowel jouw passie voor groen als je creatieve kant kwijt kunt? Ook dan vind je op Opleiding.nl verschillende opleidingen die je op weg helpen. Kies bijvoorbeeld voor een opleiding Tuinarchitectuur of Tuinontwerpen. Of leer hoe je natuurgetrouw bloemen en planten tekent met de cursus Botanisch tekenen.

Opleidingen milieu

Wil jij graag werken aan een beter milieu? Dan is een baan als milieuhandhaver of toezichthouder misschien iets voor jou. Met de opleiding Handhaving Milieu bereid je je hier optimaal op voor. Wil je meer inhoudelijke kennis opdoen op het gebied van milieu? Volg dan een opleiding Milieukunde of Expert Milieu.

Meer weten over onze opleidingen groen?

Wil je meer weten over onze opleidingen groen? Heb je behoefte aan advies of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.