Dierenverzorging

Huisdieren hebben een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid van hun baasjes. Ze verminderen...

Lees verder >

Huisdieren hebben een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid van hun baasjes. Ze verminderen stress en eenzaamheid, beschermen tegen allergieën...

Lees verder >

Huisdieren hebben een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid van hun baasjes. Ze verminderen stress en eenzaamheid, beschermen tegen allergieën en houden de hersenen actief. (Huis)dieren...

Lees verder >

Dierenverzorging: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Dierenverzorging

Huisdieren hebben een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid van hun baasjes. Ze verminderen stress en eenzaamheid, beschermen tegen allergieën en houden de hersenen actief. (Huis)dieren zijn dus goed voor ons. Maar hoe zorgen wij zo goed mogelijk voor hen? 

Trends & ontwikkelingen

We houden allemaal van dieren, maar weten we ook wel wat goed voor hen is? In welke omgeving zijn ze het gelukkigst? En wat voor voedsel hebben ze nodig om gezond te blijven?
 
Dit geldt ook voor onze huisdieren. Want wat geef je je kat wel en niet te eten? Hoe streng ben je voor je hond? Houd je een vogel in een kooitje of laat je hem door het huis vliegen? Het zijn vragen waar zo’n 60% van de Nederlanders zich (al dan niet onbewust) mee bezighoudt omdat zij een huisdier verzorgen.
 
Het beschikken over basiskennis over voeding en infectieziekten is dan ook een echte aanrader als je een dierenvriend bent en te maken hebt met (huis)dieren. Want zij zorgen goed voor jou. Jij wilt toch ook goed voor hen zorgen?

Populaire opleidingen en cursussen binnen Dierenverzorging

Professionele dierenverzorging

Ben jij gek op dieren? En wil je je op professioneel niveau in het verzorgen van dieren ontwikkelen? In de opleiding Professionele dierenverzorging verdiep je je in de biologische kenmerken van verschillende dieren, maar ook in hun gedrag, veelvoorkomende ziektes en verzorging bij ziektes. Tijdens een praktijkdag oefen je met vakspecifieke handelingen. 

MBO Dierenartsassistent Paraveterinair

Altijd al in een dierenartspraktijk, dierenspeciaalzaak of dierentuin willen werken? In de opleiding MBO Dierenartsassistent Paraveterinair leer je de dierenarts ondersteunen bij consulten en operaties. Met de kennis en vaardigheden die je in deze erkende opleiding opdoet ben je een grote steun voor dieren en hun baasjes. 

Het verzorgen van je paard

Paarden zijn gevoelige dieren. Hoe beter je je paard verzorgt, hoe beter je band met je paard wordt. Gedrag, verzorging, anatomie en fysiologie komen naar voren in de cursus Het verzorgen van je paard. Onmisbare kennis als je een paard hebt.