Mondelinge communicatie

Mensen op een lijn krijgen, de dialoog aangaan bij weerstand en bezwaren. Als een organisatie verandert, is het niet altijd eenvoudig iedereen mee te...

Lees verder >

Mensen op een lijn krijgen, de dialoog aangaan bij weerstand en bezwaren. Als een organisatie verandert, is het niet altijd eenvoudig iedereen mee te krijgen. Dat vraagt om een goede communicatie. Maar met de vele technische mogelijkheden, wordt deze...

Lees verder >

Mensen op een lijn krijgen, de dialoog aangaan bij weerstand en bezwaren. Als een organisatie verandert, is het niet altijd eenvoudig iedereen mee te krijgen. Dat vraagt om een goede communicatie. Maar met de vele technische mogelijkheden, wordt deze basale vorm weleens vergeten: de mondelinge communicatie. Hoe effectief communiceer jij mondeling?

Trends...

Lees verder >

Mondelinge communicatie: 96 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Trainingen (34) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

4 dagen Trainingen € 1.501,85
3 dagen Trainingen € 2.258,35
1 dag Trainingen € 621,60
2 dagen Trainingen € 1.226,55
3 dagen Trainingen € 1.505,10
2 dagen Trainingen € 1.518,90
2 dagen Trainingen € 1.675,60

Vakopleiding (6) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

3 maanden MBO-programma € 1.743,07

MHBO (1) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.
 

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

(52)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Mondelinge communicatie

Mensen op een lijn krijgen, de dialoog aangaan bij weerstand en bezwaren. Als een organisatie verandert, is het niet altijd eenvoudig iedereen mee te krijgen. Dat vraagt om een goede communicatie. Maar met de vele technische mogelijkheden, wordt deze basale vorm weleens vergeten: de mondelinge communicatie. Hoe effectief communiceer jij mondeling?

Trends en ontwikkelingen

De technologische ontwikkelingen bieden ontzettend veel manieren om de doelgroep te benaderen. Samenwerking met marketing en data-analisten is daarom belangrijk voor de communicatieprofessional. Daarbij moet je steeds alert blijven op nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Flexibel zijn, om in te kunnen spelen op verschillende scenario’s. Verandering is de enige constante, dus je moet kunnen omgaan met onzekerheid en snelheid. De communicatieprofessional is aanjager om als organisatie mee te veranderen. Geen eenvoudige taak, want hoe krijg je iedereen op één lijn en hoe ga je om met weerstand en bezwaren?

De kracht van effectieve mondelinge communicatie is om intern de organisatie te kunnen verbinden. In gesprek gaan over verwachtingen over en weer en het bieden van houvast. Een gemeenschappelijke waarde met en voor anderen creëren, allianties maken, groepen bij elkaar brengen, bruggen bouwen door dialoog en co-creatie. De communicatieprofessional legt de drijfveren van een organisatie bloot en komt zo tot de kern. Dit maakt de toegevoegde waarde van een organisatie ook zichtbaar voor anderen. Dit gaat een stap verder dan ‘corporate social responsibility’. In onze opleidingen leer je methoden, technieken en gedragsstrategieën die je mondelinge communicatie en persoonlijk functioneren aanzienlijk zullen verbeteren.

Populaire opleidingen binnen Mondelinge Communicatie zijn:


Effectief Communiceren met NLP

Sommige mensen communiceren veel beter dan gemiddeld. Zij gebruiken allemaal dezelfde onbewuste gedragsstrategieën. Met behulp van praktische technieken en methoden van NLP ((neurolinguïstisch programmeren) leer jij in deze training ook effectiever communiceren. Hierdoor ben jij in staat beter te luisteren en informatie te filteren. Je krijgt inzicht in interactie- en communicatiepatronen én kunt vanuit je eigen kracht omgaan met lastige situaties.

Communicatie voor Managers en Hoger Opgeleiden

Als manager of Hoger Opgeleide heb je vaak uiteenlopende en grote verantwoordelijken. Een effectieve communicatie is daarbij van groot belang. In de training Communicatie voor Managers en Hoger Opgeleiden ga je met behulp van diverse werkvormen aan de slag om je communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken te verbeteren. In de training oefen je je opgedane vaardigheden met een trainingsacteur.

Assertief en Zelfverzekerd Communiceren

Wil jij graag daadkrachtiger, zelfverzekerder of assertiever reageren? Dan is de training Assertief en Zelfverzekerd Communiceren een goede keuze. Ervaren trainers helpen je om je assertiviteit te verbeteren. Je leert vaardigheden die je helpen om zelfverzekerder over te komen, controle te behouden over je eigen belangen en je grenzen aan te geven.