Adviesvaardigheden

Draagvlak creëren, belangen van anderen behartigen, adviesgesprekken voeren. Aan je kennis en professionaliteit ligt het niet, maar toch lukt het je niet...

Lees verder >

Draagvlak creëren, belangen van anderen behartigen, adviesgesprekken voeren. Aan je kennis en professionaliteit ligt het niet, maar toch lukt het je niet om de andere partijen te overtuigen. Wil jij weten hoe je de effectiviteit van je adviezen kunt...

Lees verder >

Draagvlak creëren, belangen van anderen behartigen, adviesgesprekken voeren. Aan je kennis en professionaliteit ligt het niet, maar toch lukt het je niet om de andere partijen te overtuigen. Wil jij weten hoe je de effectiviteit van je adviezen kunt vergroten?

Trends & Ontwikkelingen

Adviseren is communiceren. Wie effectieve adviezen wil geven, moet zich...

Lees verder >

Adviesvaardigheden: 41 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Trainingen (20) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

2 dagen Trainingen € 1.158,00
2 dagen Trainingen € 1.138,00

Vakopleiding (3) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

MBO Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

HBO-programma (4) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Adviesvaardigheden

Draagvlak creëren, belangen van anderen behartigen, adviesgesprekken voeren. Aan je kennis en professionaliteit ligt het niet, maar toch lukt het je niet om de andere partijen te overtuigen. Wil jij weten hoe je de effectiviteit van je adviezen kunt vergroten?

Trends & Ontwikkelingen

Adviseren is communiceren. Wie effectieve adviezen wil geven, moet zich goed kunnen inleven in de ander. Maar dat lukt alleen als je weet wat de ander wil, en waarom. Voor adviseurs wordt het steeds belangrijker dat zij helder communiceren en misverstanden uit de weg ruimen. Want wat wil de partij die je adviseert nou écht? En waar liggen de pijnpunten? Als jij dit begrijpt, komen jullie samen het verst.
Als adviseur krijg je echter niet alleen te maken met welwillendheid. In een samenleving waarin iedereen steeds mondiger wordt, zal je steeds meer lastige en kritische vragen krijgen. Daarom moet je weten hoe je je eigen adviezen beter kunt onderbouwen. Ook is het belangrijk om te leren hoe je om moet gaan met weerstand. Door te werken aan je communicatieve vaardigheden en persoonlijke overtuigingskracht, zullen jouw deskundige adviezen beter aankomen. En daar wint uiteindelijk iedereen bij.

Populaire opleidingen binnen Adviesvaardigheden zijn:


HBO Adviesvaardigheden

Uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden zijn onmisbaar voor iedere professional of adviseur. In deze opleiding ga je op hoog niveau aan de slag met jouw adviesvaardigheden. Je leert onder andere over het adviesproces en verdiept je in hoe je adviezen kunt communiceren. Zo ben jij na de opleiding in staat om met succes goede adviesgesprekken te voeren, draagvlak te creëren, conflicten te hanteren en de belangen van alle partijen te behartigen.

HBO Professionele Communicatie en Advisering

In het HBO-programma Professioneel Communicatie en Adviseren ga je actief aan de slag met je communicatie- en adviesvaardigheden. Je krijgt inzicht in je eigen kwaliteiten op dit gebied en ontdekt hoe je deze in verschillende situaties inzet. De focus ligt op effectief communiceren, beïnvloeden en adviseren. Volg je deze opleiding in het kader van de HBO Bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde, dan kun je mogelijk aanspraak maken op de de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. Je ontvangt dan € 1.250,- korting.

Professioneel Adviseren

Jij bent goed in je vak en levert uitstekende adviezen. Maar je vindt het soms lastig om anderen te overtuigen en om te gaan met weerstand. Dus wil je graag weten hoe je jouw professionele overtuigingskracht versterkt en de effectiviteit van je adviezen vergroot. In de training Professioneel Adviseren ga je daarmee aan de slag en ontwikkel je de belangrijkste vaardigheden om succesvol te adviseren.