Wijkverpleegkundige salaris

Wil je werken als wijkverpleegkundige? Dan is het natuurlijk wel belangrijk wat je gaat verdienen. Ook...
Lees meer..
Wil je werken als wijkverpleegkundige? Dan is het natuurlijk wel belangrijk wat je gaat verdienen. Ook...
Lees meer..
Wil je werken als wijkverpleegkundige? Dan is het natuurlijk wel belangrijk wat je gaat verdienen. Ook wanneer je al een tijd als wijkverpleegkundige werkt, kan het goed zijn om meer inzicht te krijgen...
Lees meer..

Wil je werken als wijkverpleegkundige? Dan is het natuurlijk wel belangrijk wat je gaat verdienen. Ook wanneer je al een tijd als wijkverpleegkundige werkt, kan het goed zijn om meer inzicht te krijgen in de salarissen binnen jouw vakgebied. Bijvoorbeeld wanneer je je afvraagt of je wel genoeg verdient of wilt weten wat je moet doen om meer te verdienen. Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten van het salaris van een wijkverpleegkundige.

Hoeveel verdient een wijkverpleegkundige?

Wat een wijkverpleegkundige precies verdient, hangt af van veel verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de werkervaring of het soort dienstverband. Ook de plaats waar je werkt kan van invloed zijn op de hoogte van je salaris. Wat je precies gaat verdienen als verpleegkundige, kunnen we je dan ook niet vertellen. Wat we wel kunnen doen, is je een beeld geven van de gemiddelde brutosalarissen* in het vakgebied.

Goed om te weten: alle op deze pagina genoemde salarissen zijn brutosalarissen op basis van 40 uur per week.

Maximum salaris wijkverpleegkundige

Zit je al lange tijd in het vak en heb je je verder gespecialiseerd als verpleegkundige? Dan kan je salaris oplopen tot wel € 3.819,- per maand. Uiteraard hangt je exacte salaris af van hoeveel jaar ervaring je hebt en van de geldende cao-schalen.

Startsalaris wijkverpleegkundige

Heb je net je HBO verpleegkunde afgerond en begin je als wijkverpleegkundige? Dan ontvang je uiteraard een startsalaris. Dit salaris is € 2.068,- per maand. Je kunt ook beginnen als leerling verpleegkundige wanneer je nog met je opleiding bezig bent. In dat geval ontvang je een leerlingsalaris tussen de € 1.184,43 en € 2.048,54 per maand.

Gemiddeld salaris wijkverpleegkundige

Gemiddeld verdienen wijkverpleegkundigen in Nederland € 2.944,- per maand. Het gemiddelde uurloon van een wijkverpleegkundige is € 16,92 en het gemiddelde jaarloon is € 38.148,- inclusief vakantiegeld.

*Alle op deze pagina genoemde salarissen zijn gebaseerd op gegevens van Nationaleberoepengids.nl.

Leerlingsalaris
€ 1.184,43 en € 2.048,54 

Startsalaris
€ 2.068,-€ 16,92


€ 2.944,-


€ 38.148,-

Salarisschaal wijkverpleegkundige

Als wijkverpleegkundige val je binnen de cao Verpleeg- & Verzorgingshuizen & Thuiszorg (VVT). De salarisschalen binnen de VVT zijn vastgesteld aan de hand van functiewaarderingsgroepen (FWG). Afhankelijk van je ervaring val je als wijkverpleegkundige binnen FWG 40, 45 of 50.

Benieuwd in welke salarisschaal van de cao VVT jij valt? Bekijk dan het overzicht hieronder. Hierin staan de salarisschalen volgens de cao VVT 2021:

 

Functiewaarderingsgroep (FWG) Minimum salaris Maximum salaris
40 € 2.068.- € 3.060,-
45 € 2.492,- € 3.362,-
50 € 2.632,- € 3.819,-

Vind de opleiding of training die voor je werkt

  • De beste opleiders van Nederland
  • Laagsteprijsgarantie
  • Meer dan 7.000 opleidingen & trainingen

Hoe kun je meer verdienen als wijkverpleegkundige?

Wanneer je als wijkverpleegkundige een hoger salaris wilt, kun je verschillende dingen doen. Het kan natuurlijk zo zijn dat een andere werkgever bereid is om jou meer te betalen. Maar misschien zit je wel heel goed op je plek en wil je helemaal niet weg bij je huidige werkgever. In dat geval kun je een opleiding of training volgen om jouw vakkennis en vaardigheden verder uit te breiden. Op die manier word je nog waardevoller voor je patiënten én je werkgever. En dat zie je waarschijnlijk ook terug in je salaris.

Wil jij doorgroeien als wijkverpleegkundige? Bekijk dan snel alle opleidingen en trainingen verpleegkunde en groei door in jouw vakgebied.

Bekijk alle opleidingen wijkverpleegkunde

Loon wijkverpleegkundige

De hoogte van je loon als wijkverpleegkundige hangt dus sterk af van je ervaring. Na afronding van je HBO verpleegkunde start je met een salaris rond de € 2.068,-. Dit kan oplopen tot wel € 3.819,- per maand. De hoogte van je salaris hangt niet alleen af van je werkervaring, maar ook van de aanvullende opleidingen en trainingen die je hebt gevolgd.

Wil jij je verder ontwikkelen, maar weet je nog niet goed met welke opleiding? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek.