Fysiotherapie salaris

Wil jij binnenkort starten met een opleiding fysiotherapie? Dan heb je je vast al eens afgevraagd wat...
Lees meer..
Wil jij binnenkort starten met een opleiding fysiotherapie? Dan heb je je vast al eens afgevraagd wat...
Lees meer..
Wil jij binnenkort starten met een opleiding fysiotherapie? Dan heb je je vast al eens afgevraagd wat een fysiotherapeut eigenlijk verdient. Je wilt natuurlijk wel verzekerd zijn van een goed inkomen...
Lees meer..

Wil jij binnenkort starten met een opleiding fysiotherapie? Dan heb je je vast al eens afgevraagd wat een fysiotherapeut eigenlijk verdient. Je wilt natuurlijk wel verzekerd zijn van een goed inkomen als je als fysiotherapeut aan de slag gaat. Daarom vertellen we je op deze pagina alles wat je moet weten over de salarissen binnen de fysiotherapie, van het minimumloon tot de doorgroeimogelijkheden.
 

Hoeveel verdient een fysiotherapeut?

Wat je precies gaat verdienen als fysiotherapeut, hangt van verschillende dingen af. Hoeveel ervaring heb je bijvoorbeeld al? Waar werk je? En hoeveel specialistische kennis heb je? Al deze zaken zijn van invloed op je salaris als fysio. We kunnen de vraag "hoeveel verdien je als fysiotherapeut?" dan ook niet precies beantwoorden. Wel kunnen we je een idee geven van de gemiddeldes voor dit beroep.

Goed om te weten: alle op deze pagina genoemde salarissen zijn brutosalarissen op basis van 40 uur per week.

Startsalaris fysiotherapeut

Heb je net je HBO Bachelor fysiotherapie afgerond en zet je je eerste stappen in dit beroep? Dan kun je rekenen op een salaris van minimaal € 2.533,- per maand. Dit is het startsalaris voor fysiotherapeuten die onder de cao GGZ vallen. Val je onder een andere cao? Dan is je startsalaris mogelijk hoger.

Maximum salaris fysiotherapeut

Ook het maximale salaris voor fysiotherapie hangt af van de cao waar je als fysiotherapeut onder valt. Het meest verdienen fysiotherapeuten binnen de cao UMC. Het maximum salaris voor een fysiotherapeut binnen deze cao is € 4.200 ,- per maand.

Gemiddeld salaris fysiotherapeut

Het gemiddelde salaris van een fysiotherapeut in Nederland bedraagt € 3.366,- per maand*. Dat komt neer op € 19,34 per uur en € 43.623,- per jaar (inclusief vakantiegeld).

*Alle op deze pagina genoemde salarissen zijn gebaseerd op gegevens van Nationaleberoepengids.nl.€ 19,34


€ 3.366,-


€ 43.623,- 

Salarisschalen fysiotherapie

Binnen de fysiotherapie bepaalt je cao grotendeels je salarisschaal. Daarbij is het lastig dat er niet één cao is voor fysiotherapie. Je kunt namelijk, afhankelijk van je werkplek, onder 6 verschillende cao's vallen:

  • cao UMC
  • cao GGZ
  • cao ziekenhuizen
  • cao gehandicaptenzorg
  • cao VVT
  • cao gezondheidscentra

Hoewel fysiotherapeuten in al deze cao's in dezelfde functiegroep (FWG 55) of salarisschaal (schaal 9) vallen, verschillen de salarissen wel van elkaar. Wil je een beter beeld van wat jij gaat verdienen? Dan raden we je aan om de cao te bekijken die geldt voor jouw (toekomstige) werkplek.

Vind de opleiding of training die voor je werkt

  • De beste opleiders van Nederland
  • Laagsteprijsgarantie
  • Meer dan 7.000 opleidingen & trainingen

Wat verdien je als zelfstandig fysiotherapeut?

Wil je een eigen praktijk beginnen? Dan hangt je inkomen af van het type behandelingen dat je geeft en van het aantal patiënten dat je behandelt. Loopt je praktijk goed? Dan kun je rekenen op een gemiddeld jaarsalaris van € 80.000,-. Houd er wel rekening mee dat je als zzp'er niet van de secundaire arbeidsvoorwaarden profiteert die een fysiotherapeut in loondienst vaak wel heeft.

Hoe kun je meer verdienen binnen fysiotherapie?

Wil je meer verdienen als fysiotherapeut? Dan kan je je specialiseren. Zo zorg je ervoor dat je meer specialistische behandelingen kunt uitvoeren. En dat zie je terug in je salaris. Ook als je je eigen praktijk hebt, kun je een hoger uurtarief rekenen wanneer je meer specialistische zorg kunt bieden. Bekijk daarom snel alle fysiotherapie-opleidingen in ons aanbod en ontdek hoe jij je kunt specialiseren.

Ontdek ons aanbod opleidingen fysiotherapie

Loon fysiotherapeut

Het salaris voor fysiotherapie verschilt dus sterk per werkplek, maar ligt in elk geval tussen € 2.533,- en € 4.200 ,- per maand. Wil je je salaris verhogen door je te specialiseren? Dan helpen onze studieadviseurs je graag bij het vinden van een passende opleiding. Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan via ons contactformulier.