Verandermanagement

Waaraan je ook werkt, ieder werkterrein is aan verandering onderhevig. Dit vraagt om deskundige mensen...

Lees verder >

Waaraan je ook werkt, ieder werkterrein is aan verandering onderhevig. Dit vraagt om deskundige mensen die het veranderproces in goede banen leiden. Mensen...

Lees verder >

Waaraan je ook werkt, ieder werkterrein is aan verandering onderhevig. Dit vraagt om deskundige mensen die het veranderproces in goede banen leiden. Mensen die met weerstand vanuit de organisatie om kunnen...

Lees verder >

Verandermanagement: 96 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (96)

3 maanden Trainingen vanaf € 2.372,43 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 25-03-2024
3 maanden Trainingen vanaf € 2.372,43 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 30-03-2024
9 maanden Trainingen vanaf € 5.489,20 incl. BTW Dag 7 locaties 1e startmoment: 05-02-2024
6 maanden Trainingen vanaf € 4.168,68 incl. BTW Dag 7 locaties 1e startmoment: 05-02-2024
6 maanden Trainingen vanaf € 3.396,30 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 30-03-2024
6 maanden Trainingen vanaf € 3.396,30 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 25-03-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Verandermanagement

Waaraan je ook werkt, ieder werkterrein is aan verandering onderhevig. Dit vraagt om deskundige mensen die het veranderproces in goede banen leiden. Mensen die met weerstand vanuit de organisatie om kunnen gaan. En met de komst van nieuwe technologieën zullen ook in het change management de ontwikkelingen niet stilstaan. Ben jij up-to-date?

Trends & ontwikkelingen

Veranderingen lijken de laatste decennia de enige constante en volgen elkaar steeds sneller op. Bedrijven die zich niet regelmatig vernieuwen of inspringen op nieuwe ontwikkelingen, hebben minder kans te overleven. Onder deze invloed heeft verandermanagement of change management zich razendsnel ontwikkeld van een relatief jonge tot een volwassen tak van sport.

Steeds meer bedrijven erkennen het belang van dit vak. Vooral het hoger management is zich bewust van de noodzaak van verandermanagement en steeds vaker vervullen leidinggevenden een actieve ondersteunende rol als sponsor van een verandertraject. Door deze ontwikkeling neemt de vraag toe naar mensen die zijn opgeleid op dit gebied. Van deze specialisten verwacht het management dat ze kunnen omgaan met weerstand en dat ze sponsors voor de verandering weten te werven.

Vanwege het belang van change management zal deze steeds eerder worden betrokken in projectmanagement. Deze twee zullen in de loop van de komende jaren verder integreren. Een combinatie van projectmanagement en verandermanagement zal daarmee een vaak gevraagde vereiste worden voor sollicitanten.

Nieuwe technologieën zullen de komende jaren het vak beïnvloeden. Online communicatie, gamification van verandertrajecten en opleidingen en computergestuurd leren zul je steeds vaker tegenkomen. Ook metingen en statistieken kunnen eenvoudiger met behulp van moderne technologie waardoor de impact van veranderingen snel helder worden.

Soorten opleidingen

Verandermanagers hebben een afwisselend werkgebied. Op verschillende niveaus zijn er specifieke opleidingen. Je kunt kiezen voor een kort, praktijkgericht HBO-programma, een Masterclass of voor een volledige Masteropleiding. De opleidingen zijn divers, je richt je bijvoorbeeld op bedrijfscultuur, psychologie of innovatie.

Populaire opleidingen binnen verandermanagement zijn:

Master Management, Cultuur en Verandering

In deze Masteropleiding leg je verbanden tussen de veranderingen en de cultuur binnen een organisatie. Je leert hoe je verandersituaties doorgrondt en krijgt inzicht in de belangrijkste risicofactoren. Daarnaast ontleed je organisatievraagstukken en bedenk je succesvolle oplossingen, waarbij de mens centraal staat. Hierdoor leer je organisaties beter in te richten en direct invloed uit te oefenen op het functioneren van de organisatie. De opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. Je mag daarom de internationaal erkende graad MCC voeren.

Professional Master Psychologie in organisaties

In dit Masterprogramma verdiep jij je in de (culturele) aspecten van organisatiepsychologie. Je leert individueel gedrag en groepsprocessen te analyseren en ontwikkelt inzicht in het gedrag van medewerkers in organisaties. Daarnaast ga je aan de slag met verschillende meetinstrumenten en leer je de gevolgen van veranderingen in organisaties te voorspellen. Kortom, in deze Professional Master krijg je zicht op de interactie tussen organisatiecultuur, kernwaarden en gedrag. Zo word je onmisbaar bij het invoeren en doorvoeren van veranderingen in je organisatie.

Masterclass Innovatiemanagement

Welke condities binnen de organisatie vragen om innovatie en welke capaciteiten heb je nodig om te innoveren? In deze unieke Masterclass Innovatiemanagement analyseer je innovatie als bedrijfsproces en verdiep je je in het ontwerpen van een onderzoeksaanpak voor innovatieprojecten. Je krijgt handvatten om innovatieve processen binnen organisaties te initiëren, systematisch vorm te geven en te koppelen aan de strategische doelen van je organisatie. Zo weet jij na afloop van de Masterclass de innovatie van processen in je organisatie te managen en het succes hiervan te vergroten.

HBO-programma Talentmanagement, employability & HRD

Heeft jouw organisatie het juiste talent in huis? Is er voldoende potentieel aanwezig om dit te ontwikkelen? En hoe geef je vorm aan de strategische personeelsplanning? In dit HBO-programma leer je talent herkennen, inzetten en ontwikkelen. Je doet kennis op over talentmanagement, personeelsontwikkeling en employability en kunt deze direct toepassen binnen je organisatie. Daarnaast verdiep jij je ook in kennisdeling -en borging binnen de organisatie. Het diploma biedt je mogelijk vrijstelling in de erkende HBO Bachelor Human Resource Management.

HBO-programma Organisatie, verandering & coaching

In dit HBO-programma wordt het vakgebied verandermanagement geïntroduceerd. Je krijgt zicht op redenen om te veranderen en op de strategie die daarvoor het meest geschikt is. Je verdiept je in de probleemanalyse, brengt de oorzaken van het probleem in kaart en bepaalt de gewenste eindsituatie van het veranderproces. Ook ontwikkel je coachingsvaardigheden waarmee je jouw medewerkers inspireert en meekrijgt in het proces. In dit programma werk je aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk.