Technische bedrijfskunde

Voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering is technisch inzicht onmisbaar. Alleen dan kun je de concepten,...

Lees verder >

Voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering is technisch inzicht onmisbaar. Alleen dan kun je de concepten, instrumenten en methoden analyseren die...

Lees verder >

Voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering is technisch inzicht onmisbaar. Alleen dan kun je de concepten, instrumenten en methoden analyseren die nodig zijn voor het managen van productieprocessen....

Lees verder >

Technische bedrijfskunde: 16 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (16)

2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 06-06-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Technische bedrijfskunde

Voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering is technisch inzicht onmisbaar. Alleen dan kun je de concepten, instrumenten en methoden analyseren die nodig zijn voor het managen van productieprocessen. Zie jij ruimte voor verbetering?

Trends & ontwikkelingen

De arbeidsmarkt zit al een tijdje niet meer op slot. Met grote overheidsprojecten in de markt is er een enorme vraag naar hoogopgeleide technici. Maar ook de private markt staat niet stil. Een veel gevraagd profiel is dat van iemand met een technische vooropleiding die ook thuis is op het terrein van de technische bedrijfskunde.

Dat is natuurlijk ook niet gek. Voor een groot bouwproject is overzicht nodig; begrip van alle facetten van de bouw. Zowel technisch, commercieel, als administratief. Pas dan kun je projecten op de juiste manier uitvoeren. Als bedrijfskundige ben je bij uitstek de spin in het web, zowel bij grote bouwprojecten als bij de grotere bouwers.

Met jouw inzichten koppel je de juiste leiderschapsstijlen aan de verschillende disciplines binnen het bouwproces. Je weet precies welke kennis op welke plek nodig is. Een uitdaging, want de huidige bouw gaat allang niet meer alleen over ‘goed bouwen’. Weet jij de balans te vinden tussen duurzaam bouwen en gezonde winstmarges? Denk je dat jij het in je hebt om een system engineer met een stratenmaker te laten communiceren? Dan ben je hier op de juiste plek.

Soorten opleidingen

Wil je je verder verdiepen in technische bedrijfskunde, dan kun je veel kanten op. Het aanbod is afwisselend, zo kun je een Masteropleiding of een Masterclass volgen maar ook een HBO-Bachelor of een MHBO-opleiding. Ideaal als je wilt werken en studeren tegelijk.

Populaire opleidingen binnen bedrijfskunde zijn:

Master Business Engineering (MBE)

In dit boeiende programma ontwikkel jij je op Masterniveau in ontwerp, ontwikkeling, verbetering, implementatie en evaluatie van processen en productontwikkeling. Na deze opleiding kun je verantwoorde en afgewogen adviezen geven over technologische en bedrijfsvraagstukken. Het programma is opgebouwd uit verschillende Masterclasses. Hierdoor is de opleiding goed in te passen naast je werk. Je krijgt les van absolute topdocenten uit de praktijk. Zij zorgen voor een zeer aantrekkelijk programma. De Master Business Engineering (MBE) is officieel geaccrediteerd door NVAO. Je behaalt dan ook een internationaal erkend diploma.

Masterclass productieprocessen

In deze unieke Masterclass leer je hoe je het proces voor de productie en levering van producten en diensten effectief kunt managen. Je analyseert concepten, instrumenten en methoden die worden gebruikt bij het managen van productieprocessen en manufacturing en zie waar verbeteringen mogelijk zijn. De planning en controlecyclus krijgen binnen deze Masterclass bijzondere aandacht. Daarnaast verdiep jij je in onderwerpen als risicomanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door de praktijkgerichte aanpak kun je de nieuwe inzichten direct toepassen in je werk.

HBO bachelor technische bedrijfskunde

In deze Bachelor verdiep je je in de kern van het vakgebied technische bedrijfskunde. Je leert over  bedrijfseconomische aspecten, product- en procesontwikkeling en verandermanagement en ontwikkelt jezelf op het gebied van leidinggeven, budgetteren, het besturen van logistieke processen en het aansturen op resultaat. Om je als technisch bedrijfskundige zo goed mogelijk voor te bereiden op het werkveld verdiep jij je ook in de normen, standaarden en specificaties van kwaliteits- en servicemanagement. Waar mogelijk maak je direct de vertaalslag naar je eigen werkomgeving. Met de HBO opleiding technische bedrijfskunde leg je een stevig fundament onder je verdere loopbaan. Bovendien kun je voor deze opleiding in aanmerking komen voor een aantrekkelijke subsidieregeling.

MHBO Manager in de techniek

De MHBO-opleiding Manager in de Techniek is ideaal als jij in een technische omgeving werkt en je wilt ontwikkelen tot leidinggevende of manager. Je gaat in de lesbijeenkomsten concreet aan de slag met leidinggeven en met wat daarbij komt kijken. Zo hou jij je bijvoorbeeld bezig met procesmatig werken, plannen en overzicht houden. Je krijgt praktijkopdrachten waarmee je direct alles toepast. De docenten komen uit dit vakgebied en hebben veel ervaring met leidinggeven in de techniek. Dat geeft deze opleiding een toegevoegde waarde.

MBO inkoop en logistiek

Bedrijven worden steeds bewuster van ketenlogistiek en hechten ook steeds meer waarde aan inkoop en logistiek.Heb jij de ambitie om in dit sterk opkomende werkveld aan de slag te gaan? Of houd jij je binnen je organisatie al bezig met voorraadbeheer en wil jij je verder ontwikkelen? Dan is de opleiding MBO Inkoop en Logistiek echt een aanrader. Je verdiept je in leveranciersmanagement, inkoop en logistiek management. Hierbij kun je denken aan onderhandelen, contracteren en het selecteren van leveranciers, maar ook kostenbeheersing. Zo word je uitstekend voorbereid op de praktijk.