Loon- en salarisadministratie

Werk je op het gebied van salarisadministratie, arbeid en belonen? Dan weet je dat elk jaar wet- en regelgeving flink wijzigt. Van schijventarieven tot...

Lees verder >

Werk je op het gebied van salarisadministratie, arbeid en belonen? Dan weet je dat elk jaar wet- en regelgeving flink wijzigt. Van schijventarieven tot loondoorbetaling bij ziekte. Ontwikkel je tot een goede payroll-professional en blijf op de hoogte...

Lees verder >

Werk je op het gebied van salarisadministratie, arbeid en belonen? Dan weet je dat elk jaar wet- en regelgeving flink wijzigt. Van schijventarieven tot loondoorbetaling bij ziekte. Ontwikkel je tot een goede payroll-professional en blijf op de hoogte van de meest recente veranderingen!

Trends & ontwikkelingen

De wereld lijkt nooit meer stil te staan: nieuwe...

Lees verder >

Loon- en salarisadministratie: 55 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Trainingen (26) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

3 dagen Trainingen € 1.603,85
1 dag Trainingen € 598,01
1 dag Trainingen € 598,01
1 dag Trainingen € 598,01
1 dag Trainingen € 598,01
1 dag Trainingen € 598,01

Vakopleiding (4) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

6 maanden Vakopleiding € 1.918,30
12 maanden Vakopleiding € 5.247,65
12 maanden Vakopleiding € 2.757,45

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

3 maanden MBO-programma € 1.452,60

HBO-programma (8) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

3 maanden HBO-programma € 1.229,73
3 maanden HBO-programma € 2.365,75
15 maanden HBO-programma € 7.219,85
2 maanden HBO-programma € 1.064,35

HBO Associate degree (1) HBO Associate degree

NVAO-geaccrediteerd
30 maanden HBO Associate degree NVAO-geaccrediteerd € 14.371,45

HBO Bacheloropleiding (5) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 23.622,60
12 maanden HBO Bacheloropleiding € 7.073,45
12 maanden HBO Bacheloropleiding € 7.438,45
NVAO-geaccrediteerd
18 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 7.290,45
6 maanden HBO Bacheloropleiding € 5.406,75

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Loon- en salarisadministratie

Werk je op het gebied van salarisadministratie, arbeid en belonen? Dan weet je dat elk jaar wet- en regelgeving flink wijzigt. Van schijventarieven tot loondoorbetaling bij ziekte. Ontwikkel je tot een goede payroll-professional en blijf op de hoogte van de meest recente veranderingen!

Trends & ontwikkelingen

De wereld lijkt nooit meer stil te staan: nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Het is tegenwoordig onmogelijk om alles nog bij te houden, laat staan mee te gaan met alle nieuwe trends. Ook de regels voor loon- en salarisadministratie zijn continu aan verandering onderhevig. Dat is ook dit jaar weer te zien aan het boekwerk dat de Belastingdienst heeft gepubliceerd met alle veranderingen binnen de regels van de loonheffingen. Met een eenmalige studie loon- of salarisadministratie kun je helaas niet je werk op de automatische piloot doen. Wie heeft er in 2018 bijvoorbeeld recht op loonkostenvoordeel? Welke cao-codes zijn er veranderd? Zijn de schijventarieven nog hetzelfde? Elk jaar zul je je de nieuwe regels weer eigen moeten maken en kunnen toepassen, wat een vaardigheid apart is. Welke opleiding voorziet je van deze vaardigheden zodat je je werk professioneel kunt uitvoeren?

Door de continu veranderende regelgeving kiezen bedrijven er steeds vaker voor de loon- en salarisadministratie uit te besteden aan een payrollonderneming. Hoe ontwikkel je je tot een echte payroll-professional? Naast de vakinhoudelijke expertise moet je bijvoorbeeld ook beschikken over juridische en communicatieve vaardigheden. Is deze uitdaging iets voor jou?

Populaire opleidingen binnen Loon- en salarisadministratie zijn:

HBO Bachelor Management Payroll Services

In deze opleiding komen alle onderwerpen aan bod die je als professional op het gebied van salarisadministratie, arbeid en belonen nodig hebt. Je ontwikkelt je tot volwaardig gesprekspartner voor het management en andere stakeholders. Daarnaast leer je hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken op het gebied van arbeid en belonen. Hierdoor maak je een enorme professionaliseringsslag in je carrière.

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)

Wil je vaardigheden ontwikkelen op het gebied van loon- en salarisadministratie? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze. Je leert niet alleen een goede loonadministratie opzetten, maar krijgt ook inzicht in de huidige wet- en regelgeving door middel van praktijkvoorbeelden. Je rondt de opleiding af met het officiële diploma PDL van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit diploma wordt bijzonder gewaardeerd door het werkveld en biedt mooie carrièrekansen.

MBO Salarisadministratie

Als medewerker op een salarisadministratie heb je de taak de salarissen op tijd te laten betalen. Daarbij let je op de verschillende belastingen en afdrachten. Ook is het belangrijk dat je aan medewerkers in de organisatie kunt uitleggen wat de verschillende cijfers en getallen op hun loonstrook betekenen. In deze korte, praktijkgerichte opleiding leer je alles wat je nodig hebt om dit werk goed uit te voeren.