Ruimte

Ruimtelijke ordening heeft grote impact. Op landschap, op inwoners, op mobiliteit. Hoe houd je gebieden leefbaar en goed bereikbaar? Een dynamisch en...

Lees verder >

Ruimtelijke ordening heeft grote impact. Op landschap, op inwoners, op mobiliteit. Hoe houd je gebieden leefbaar en goed bereikbaar? Een dynamisch en complex vak dat veel werkterreinen kent. Van milieu tot verkeersveiligheid, van duurzaamheid tot stedenbouw....

Lees verder >

Ruimtelijke ordening heeft grote impact. Op landschap, op inwoners, op mobiliteit. Hoe houd je gebieden leefbaar en goed bereikbaar? Een dynamisch en complex vak dat veel werkterreinen kent. Van milieu tot verkeersveiligheid, van duurzaamheid tot stedenbouw. Waar ga jij aan de slag? Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van ruimte.

Trends & ontwikkelingen...

Lees verder >

Ruimte: 30 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO-programma (11) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MBO Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Praktijkopleiding (3) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

Top 5 opleidingen

2 Basistheorie Vastgoeddeskundige - Publiekrecht

€ 850,00
HBO-programma
4 maanden

3 Basistheorie Vastgoeddeskundige - Bouwkunde

€ 970,00
HBO-programma
5 maanden

5 Basistheorie Vastgoeddeskundige

€ 3.825,00
HBO-programma
18 maanden
Bekijk alle Ruimte opleidingen

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Ruimte

Ruimtelijke ordening heeft grote impact. Op landschap, op inwoners, op mobiliteit. Hoe houd je gebieden leefbaar en goed bereikbaar? Een dynamisch en complex vak dat veel werkterreinen kent. Van milieu tot verkeersveiligheid, van duurzaamheid tot stedenbouw. Waar ga jij aan de slag? Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van ruimte.

Trends & ontwikkelingen

Ruimte inrichten, ruimtelijke ordening: het is een fascinerend werkterrein. De ultieme balans vinden tussen wetten en regelgeving op het gebied van milieu en het zo nuttig mogelijk inrichten van die ruimten. De uitdagingen zijn soms heel tastbaar: woningbouw of meer geluid van vliegtuigen. Jij kunt daar over meebeslissen als je in dit vak aan de slag gaat.|

De overheid helpt mee door in de komende jaren weer geld vrij te maken voor investeringen in de GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) sector. Ruimtelijke inrichting gaat namelijk niet alleen over gebouwen. De woningen en (kantoor)gebouwen moeten ook bereikbaar zijn en voorzien worden van de nodige nutsvoorzieningen. Ook dat is jouw taak.

Met een enorme vraag naar nieuwbouw zit deze sector duidelijk in de lift. Iets minder groei is te vinden bij aannemers in de weg- en waterbouw maar er zijn nog genoeg grote overheidsprojecten gepland, zoals het nieuwe Deltafonds en het Infrastructuurfonds. Al deze projecten zorgen voor een duidelijke vraag naar goed geschoold personeel, zowel bij de overheid als bij de aannemers. Je kan dus kiezen wat jouw voorkeur heeft.

Maak jij jezelf extra aantrekkelijk als goed gekwalificeerde ruimte expert? Begin dan vandaag nog.

Populaire opleidingen binnen Ruimte zijn:

Adviseur Locatieontwikkeling

Wil je actuele kennis opdoen op het gebied van locatieontwikkeling? Tijdens deze vier maanden durende opleiding tot Adviseur Locatieontwikkeling verdiep je je in alle relevante aspecten van locatieontwikkeling. Je leert meer over risicomanagement, rijksregelgeving en projectmanagement. Je gaat niet alleen aan de slag met de processen, maar ontwikkelt ook je adviesvaardigheden.

Basistraining Milieuwetgeving

Heb jij in je functie te maken met milieuwetgeving? Dan is deze training een zinvolle investering. Diverse vragen komen aan bod: Hoe zit de milieuwetgeving in elkaar? Hoe hangen de verschillende wetten en regels met elkaar samen? Wat zijn de actuele ontwikkelingen? In slechts vijf dagen tijd ontwikkel je een helder zicht op milieuwetgeving.

Ruimtelijke Ordening Basis

Werk je bij een overheidsorganisatie of in de bouw, projectontwikkeling of makelaardij? De praktijkgerichte training Ruimtelijke Ordening Basis geeft inzicht in wat ruimtelijke ordening inhoudt. Je krijgt zicht op de rol van de verschillende overheden en welke (wettelijke) middelen de overheid op dit gebied kan toepassen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de maatschappelijke relevantie en de betekenis voor de burger.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 93 90 000