Architectuur en binnenhuisarchitectuur

Door de grote vraag naar woningen en commercieel vastgoed is er een dringende behoefte aan vakmensen. Zowel op het vlak van architectuur als binnenhuisarchitectuur....

Lees verder >

Door de grote vraag naar woningen en commercieel vastgoed is er een dringende behoefte aan vakmensen. Zowel op het vlak van architectuur als binnenhuisarchitectuur. Professionals met gedegen bouwkundige kennis en een flinke dosis creativiteit. Wil jij...

Lees verder >

Door de grote vraag naar woningen en commercieel vastgoed is er een dringende behoefte aan vakmensen. Zowel op het vlak van architectuur als binnenhuisarchitectuur. Professionals met gedegen bouwkundige kennis en een flinke dosis creativiteit. Wil jij je verder ontwikkelen in de wereld van de (binnenhuis)architectuur?

Trends & ontwikkelingen

Ben jij de nieuwe...

Lees verder >

Architectuur en binnenhuisarchitectuur: 35 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider

MBO Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.
 

Trainingen (1) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Praktijkopleiding (2) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

MBO-programma (8) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

MBO Niveau 4 (2) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

HBO-programma (16) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

HBO Bacheloropleiding (5) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Architectuur en binnenhuisarchitectuur

Door de grote vraag naar woningen en commercieel vastgoed is er een dringende behoefte aan vakmensen. Zowel op het vlak van architectuur als binnenhuisarchitectuur. Professionals met gedegen bouwkundige kennis en een flinke dosis creativiteit. Wil jij je verder ontwikkelen in de wereld van de (binnenhuis)architectuur?

Trends & ontwikkelingen

Ben jij de nieuwe Hundertwasser of Calatrava? Bekijk hun werken en je begrijpt dat architectuur een toegepaste kunstvorm is. In de civiele techniek heten bruggen niet voor niets kunstwerken. Zoek je naar werk in de bouw, maar bepaal je liever zelf wat er wordt gebouwd? Dan is een opleiding architectuur echt iets voor jou. De vraag naar woningen en commercieel vastgoed was nog niet eerder zo groot. Aannemers en grote bouwbedrijven hebben grote behoefte aan vakmensen die de beschikbare ruimte met een geweldig ontwerp slim en efficiënt kunnen inrichten.

Zit jouw passie niet in het gebouw, maar ontwerp je liever de binnenruimte? Zodat er een doelgerichte en efficiënte indeling ontstaat? Dan is binnenhuisarchitectuur jouw richting. In dienst bij een bouwer of als zzp’er, in alle takken van sport is er volop werk te vinden.

Met de groeiende economie is er ook steeds meer sprake van particuliere opdrachtgevers. Na het verwerven van een bouwkavel is het de bedoeling dat er een mooi huis op komt. Iets dat de identiteit van de eigenaar uitstraalt. In dit proces vaart de opdrachtgever niet langer meer blind op wat de aannemer zegt. De particulier wil zelf alle elementen van het huis kunnen bepalen. Dan kun je denken aan kleuren, kozijnen en daklijnen. Het juiste ontwerp, zowel binnen als buiten, verzorg jij.

Populaire opleidingen binnen Architectuur en Binnenhuisarchitectuur zijn:

HBO Bachelor Bouwkunde specialisatie Interieurarchitectuur en -ontwerp

Deze bachelor begin je met HBO Bouwkunde en je specialiseert je in de laatste fase op het gebied van Interieurarchitectuur en -ontwerp.Met de kennis die je hier opdoet kun je je ontwikkelen tot een bouwkundig specialist voor het ontwerpen van de binnen- en buitenkant van woon- en werkomgevingen. Voor ambitieuze mensen die geïnteresseerd zijn in architectuur en interieurontwerp!

HBO Architectuur

Heb je een passie voor gebouwen en ruimten? Leer in deze opleiding ruimten verkennen, analyseren en veranderen en ontwikkel je gevoel voor licht, vormgeving, materiaalgebruik en kleur. De opleiding bestaat uit drie modules en duurt 12 maanden. Je kunt ook via e-learning meedoen.

HBO Binnenhuisarchitectuur en Styling

Kijk je met meer dan gezonde belangstelling naar hoe gebouwen zijn ingericht? Zou je dit zelf ook willen doen? Leer via twee modules hoe je een ruimte ontwerpt en inricht en ontwikkel je creatieve vaardigheden. Je rondt de modules af met een praktijkgerichte opdracht.