“Er zijn altijd mogelijkheden om jezelf te blijven uitdagen”

Contentmanager Zoëll over een leven lang leren bij Opleiding.nl

Portret van Zoëll Yan

Zoëll is sinds oktober 2020 onderdeel van het contentteam van Opleiding.nl. Inmiddels zit ze in haar tweede studiejaar van de HBO-Bachelor Communication and Multimedia Design én heeft ze kort geleden de training SEO & Copywriting afgerond. Studeren en werken lastig te combineren? Dat valt volgens Zoëll best mee!

Waarom deze opleiding?

“Na de middelbare school had ik nog niet echt een specifiek droomberoep voor ogen. Er waren wel dingen die ik leuk vond, maar ik moest mijn echte passie nog ontdekken. Een universitaire Bachelor Japanologie én een MHBO-diploma Directiesecretaresse later kwam ik erachter dat ik toch mijn creativiteit kwijt wilde kunnen in mijn werk. Hobbymatig heb ik me namelijk jarenlang beziggehouden met het ontwikkelen van websites en het schrijven van teksten. Inmiddels had ik ook ruim drie jaar werkervaring als (eind)redacteur en contentmanager op mijn naam staan.

Zo kwam ik uit bij de opleiding Communication and Multimedia Design. In eerste instantie wilde ik deze in deeltijd aan een reguliere hogeschool gaan volgen, maar wegens zwangerschap heb ik uiteindelijk gekozen voor e-learning.”

Goed te combineren

“Voor mij is de keuze voor e-learning een van mijn betere beslissingen geweest. Het bevalt mij ontzettend goed! Inmiddels werk ik sinds 2020 fulltime als contentmanager voor Salta Group en schrijf ik sinds kort teksten voor Opleiding.nl. Nog altijd vind ik de studie prima te combineren met een baan en gezin. Sterker nog, kort geleden besloot ik er zelfs nog een korte training naast te volgen.

Voordat ik bij Opleiding.nl aan de slag ging als copywriter, was ik er namelijk alleen contentmanager. Ik had wel al een aantal jaar ervaring met het schrijven voor gedrukte media, maar voor mijn gevoel kon ik nog wel een extra steuntje in de rug gebruiken bij het schrijven van webteksten. Vanuit Opleiding.nl werd dat gelukkig alleen maar aangemoedigd: zo heb ik onlangs nog de training SEO & Copywriting afgerond.

Het leuke aan studeren naast mijn baan is dat ik de opgedane kennis de volgende dag al direct kan toepassen in mijn werk. Zo helpt Opleiding.nl me bij mijn ontwikkeling, maar andersom draag ik ook bij aan de ontwikkeling van Opleiding.nl.”

Studeren in eigen tempo

“Het fijnste vind ik dat ik mijn studietempo volledig zelf kan bepalen en ook alle studieactiviteiten kan inplannen op momenten dat het mij uitkomt. In het begin was ik bang dat ik met zelfstudie de figuurlijke stok achter de deur van de klassikale bijeenkomsten zou missen, maar juist het flexibele karakter van thuisstudie spreekt me aan. Ik studeer namelijk vooral in het weekend of in de avond wanneer mijn zoontje naar bed is, maar als dat een keer niet lukt is dat geen probleem. Dat geeft me een gevoel van rust.

Tegelijkertijd is dat ook de grootste valkuil van zelfstudie: het kost wel wat discipline om een werkbare planning te maken en je daar aan te houden. Gelukkig is planning bij mij geen probleem en zou ik inmiddels niet anders meer willen!”

Een betere versie van jezelf

“Als ik terugkijk op mijn lange studieverleden zijn er veel dingen die ik anders had willen doen. Vroeger studeerde ik ‘omdat het moest’. Pas later ging ik inzien dat studeren zó veel meer is dan alleen toewerken naar dat felbegeerde papiertje. Toen is mijn kijk op studeren volledig veranderd. Ook met een diploma op zak en een fijne baan zijn er altijd volop mogelijkheden om jezelf te blijven uitdagen.

Tijdens je loopbaan kom je er vanzelf achter wat je talenten zijn, maar je leert bijvoorbeeld ook op welke vlakken je jezelf nog kunt verbeteren om een nóg betere versie van jezelf te worden. Zo is een leven lang ontwikkelen zo gek nog niet.”

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen per mail. Je kunt ook het contactformulier invullen.
 

info@opleiding.nlKVK-nummer: 17113834

Team Opleiding.nl