“Door mijn studie ben ik mensen beter gaan begrijpen”

Relatiemanager Reineke over werken en studeren bij Opleiding.nl

Portret van Reineke Valster

Reineke Valster is sinds augustus 2021 werkzaam bij Opleiding.nl als relatiemanager. In haar functie is ze verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van de relatie met de partners van Opleiding.nl. Samen met deze partners bekijkt ze de wensen en behoeften van de consumenten en de zakelijke klanten, zodat deze uiteindelijk kunnen profiteren van de beste opleidingen. Zelf zit Reineke ook niet stil als het op ontwikkelen aankomt. Zo heeft ze vorig jaar de cursus Agile Scrum Foundation afgerond. Momenteel volgt ze de HBO-opleiding Organisatiepsychologie en in maart 2022 begint ze met de cursus Lean.

Volop mogelijkheden 

“Ik heb bewust voor Opleiding.nl als werkgever gekozen, omdat leren en ontwikkelen hier voorop staat. Daar is ook echt de ruimte voor. Je moet natuurlijk wel zelf een opleiding willen volgen, de ambities hebben en het zelf initiëren. Als je dat doet, zijn er heel veel mogelijkheden bij Opleiding.nl. Samen met mijn leidinggevende heb ik gekeken naar welke doelen ik heb en wat ik daarmee wil bereiken. Als ik zie hoeveel cursussen en opleidingen ik nu al heb mogen volgen, dan heb ik het gevoel dat alles mogelijk is bij Opleiding.nl.”

“De studie verrijkt mij” 

“Op dit moment volg ik de opleiding organisatiepsychologie. Ik heb voor deze opleiding gekozen, vanwege mijn interesse in het gedrag van de mens. Ik heb het altijd interessant gevonden om te weten waarom mensen de dingen doen die zij doen en wat hun gedachtegang is achter deze keuzes. Daarnaast vind ik het belangrijk om dit soort keuzes vanuit een wetenschappelijk oogpunt te bekijken en een theoretisch kader eromheen te zien. De studie verrijkt mij.” 

Studeren met plezier 

“Een deeltijdstudie combineren met mijn baan en privéleven is wel intensief. Maar dat ik elke week naar school ga zorgt ervoor dat ik een bepaald ritme heb en dat vind ik heel fijn. Het helpt wel als je intrinsiek gemotiveerd bent en plezier hebt in het studeren. Alleen dan haal je alles uit je opleiding.”

Meer begrip voor mensen 

“Vanuit de opleiding leer ik veel op professioneel en persoonlijk gebied. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mensen beter begrijp en klanten beter kan adviseren over de ontwikkeling van hun personeel. Wat ik heb geleerd tijdens mijn opleiding kan ik direct toepassen in mijn werkzaamheden. Daarnaast krijg ik ook meer inzicht in mezelf door de dingen die ik leer tijdens de opleiding.”

Leven lang ontwikkelen 

“Als ik groei en leer, geeft mij dat echt het gevoel dat ik leef. Daarom is voor mij een leven lang ontwikkelen echt heel belangrijk. Natuurlijk val je af en toe, maar door echt door te leren blijf je wel altijd in beweging. Ik raad dan ook iedereen aan een opleiding, cursus of training te volgen en er voor te gaan!”

Heb je een vraag?
Team Opleiding.nl