“Bij Opleiding.nl kun je mooie stappen maken in je carrière”

Strategisch accountmanager Marian over werken bij Opleiding.nl

Portret van Marian Joustra

Jong, dynamisch, energiek en kansrijk, dat is hoe Marian Joustra Opleiding.nl omschrijft. Marian werkt sinds april 2021 als strategisch accountmanager voor de organisatie. In haar functie heeft ze de gemeentemarkt als speciaal aandachtsgebied en houdt ze zich ook bezig met sales. Daarnaast is ze projectleider van MBO.nl. Dat is een initiatief van ons moederbedrijf Salta Group en verschillende ROC’s die gezamenlijk een bijdrage willen leveren aan een leven lang ontwikkelen voor MBO’ers in de regio.

Terug van weggeweest

Toen Marian bij Opleiding.nl startte, was ze al een oude bekende van de organisatie. Ze heeft namelijk al eerder bij Salta Group (voorheen NCOI Groep) samengewerkt met Steven Steenbergen, die nu directeur is van Opleiding.nl. Vorig jaar ontmoette Marian bij toeval de portfoliomanager van de groep en kwam ze in aanraking met het initiatief MBO.nl. Meteen was haar interesse gewekt en na een paar gesprekken werd ze aangenomen als projectleider van dit initiatief.

Marian: “Ik zie vaak dat het ‘not done’ is om terug te keren bij je oude werkgever, maar het project sprak me zo aan dat ik het toch gedaan heb. Ik zou nooit meer teruggaan in mijn oude functie, maar nu ik met een hele andere pet op weer in deze organisatie zit is het super interessant om alle ontwikkelingen rondom Opleiding.nl mee te maken. Zo zie je maar dat je zelf ook nooit bent uitgeleerd!”

Projecten naar eigen hand zetten

Je hoort het vaak, de vraag waar mensen ’s ochtends hun bed voor uit komen als ze naar hun werk gaan. Voor Marian is dat heel helder: “De kans om in een heel nieuw project te stappen, iets dat er helemaal nog niet is. Ik mag iets doen dat ik helemaal naar mijn eigen hand kan zetten. Ik geloof erin dat het kan bijdragen aan de positionering, profilering en het imago van de organisatie. Wat dat betreft zit je in het hart van de organisatie. Om MBO.nl op de kaart te zetten, netwerk ik zowel binnen als buiten de organisatie. Het maakt dat ik met alle geledingen en alle labels en afdelingen contact hebt. Dat vind ik hartstikke leuk.”

Een groeiende club met veel jonge mensen

Marian vertelt heel enthousiast over de organisatie: “Opleiding.nl is een groeiende club, met veel jonge mensen. Je ziet er bij wijze van spreken elke week weer nieuwe mensen bij komen. Er heerst een heel persoonlijke sfeer en iedereen gaat ervoor. Er is veel dynamiek en enthousiasme en dat is heel positief. Ik denk dat het ook belangrijk is dat de mensen binnen het team zich met heel veel dingen kunnen bemoeien. Op die manier behoud je een open sfeer waarin de mening en creativiteit van iedereen ertoe doet.”

Gehoord en gezien worden

Een goede omgang met collega’s is voor Marian een onmisbaar aspect van haar werk. En daarmee bedoelt ze niet alleen een fijne sfeer op de werkvloer, het gaat voor haar veel verder dan dat. “Ik vind het belangrijk dat je een beetje voor elkaar zorgt. En dat je met elkaar ergens aan bijdraagt en die successen ook met elkaar kunt delen. Dat kan dus ook met bijvoorbeeld een complimentje zo nu en dan. Het gevoel krijgen dat ik gehoord en gezien word, dat vind ik echt het allerbelangrijkst.”

Lekker je ding doen

“Ik zag laatst nog een grappig filmpje van ons team op LinkedIn. Het maakt me trots om deel uit te maken van zo’n leuk clubje mensen met veel kennis en expertise. Ik weet zeker dat je hier echt een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de doorontwikkeling van Opleiding.nl. Je zit in het hart van innovatie en ontwikkelingen en er zijn volop kansen en mogelijkheden, ook op carrièregebied. Wat erg fijn is, is dat je hier bij Opleiding.nl creatief en zelfstandig kunt zijn en lekker je ding kunt doen.”

Volop kansen 

Wat wil Marian mensen ten slotte nog meegeven aan mensen die overwegen bij Opleiding.nl te solliciteren? “Stap erin, je krijgt volop kansen. Je hebt een enorme leercurve omdat het allemaal nog niet in beton is gegoten. Als je je oren en ogen open houdt kun je van heel veel dingen en mensen leren. Er zijn zoveel collega’s om je heen die je kunnen inspireren en waar je iets van kunt opsteken. Wat dat betreft is Opleiding.nl echt een lerende organisatie. Als je daar deel van uitmaakt kun je hele mooie stappen zetten in je carrière.”

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen per mail. Je kunt ook het contactformulier invullen. Ook zijn wij op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 bereikbaar via onze social media kanalen FacebookTwitter en LinkedIn.
 

info@opleiding.nlKVK-nummer: 17113834

Team Opleiding.nl