Introductie
Je bent geïnteresseerd in de aanpak van fraude en zoekt inleidende kennis binnen dit vakgebied om fraude te herkennen en voorkomen. Je werkt bijvoorbeeld als schadebehandelaar, acceptant, schade-expert of beginnend fraudecoördinator of fraudecontactpersoon bij een verzekeraar, intermediair of andere financiële instelling. Ook als je in deze rol of een andere rol met betrekking tot verzekeringsproducten - bijvoorbeeld als productontwikkelaar - aan de slag wilt gaan, is de opleiding geschikt.
Wil je je na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen op het gebied van fraudebeheersing? Volg dan de opleiding Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen.
Omschrijving
In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Geïnteresseerd in fraudebeheersing en leren hoe je verschillende vormen van fraude kunt herkennen, opsporen en aanpakken? Met deze opleiding maak je kennis met diverse vormen van fraude, intern, extern en digitaal. Raak bekend met risicofactoren die tot fraude kunnen leiden en weet welke onderzoeksmethoden je kunt benutten.
Opleidingskenmerk(en)
Vakopleiding
Leerplan
De volgende onderwerpen komen aan de orde:
- Wet- en regelgeving
- Wat is fraude?
- Soorten fraude per branche
- Digitale fraude
- Onderzoeksignalen
- Fraudeonderzoek
- Praktijkvoorbeelden
Toelating
Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze opleiding.