HBO programma Operationeel Management (NTI)

Vanaf

€ 1.640,00 incl. BTW

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NTI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het kort

HBO Programma Operationeel management studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

Toelatingscriteria

Voor het korte hbo-programma Operationeel management heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel even rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Blended Learning, ieder gewenst moment starten mogelijk

Je sluit het hbo-programma Operationeel management af met 2 papers en 1 examen.

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. 

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan ben je direct toelaatbaar tot diverse HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NTI waar deze modules ook deel van uitmaken, zoals de HBO Bachelor Bedrijfskunde. Je ontvangt dan gegarandeerd vrijstelling voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Bij deze opleiding kun je 24 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

 • Startmodule (0 EC)

  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd.

 • Organisatie en Management (8 EC)

  De module begint met een stevige basiskennis over strategie, organisatiekunde, bedrijfsprocessen, finance en internationalisering. Je krijgt inzicht in de werking van organisaties en maakt kennis met belangrijke bedrijfskundige onderzoeksmethoden. Vervolgens pas je de kennis toe met een onderzoek of analyse en schrijf je hierover een paper.

 • Bedrijfskundige processen (8 EC)

  Of men nu de productiviteit wilt verhogen, flexibeler wilt opereren of initiatieven succesvol wilt opzetten: het begint bij het identificeren en aansturen van de juiste processen. Het managen van deze bedrijfskundige processen kent dan ook verschillende verschijningsvormen en werkwijzen. In deze module leer je ze stuk voor stuk kennen.

 • Informatiemanagement (8 EC)

  In deze module kijk je hoe je informatiebehoeften vanuit verschillende bedrijfsprocessen vertaalt naar goede informatievoorziening. We gaan in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zowel business als ICT. Je weet welke mogelijkheden er zijn om voor een goede organisatie van de informatievoorziening te zorgen.

Hoe helpt operationeel management mij mijn doelen te behalen? Welke organisatiekundige modellen en werkprocessen komen hierbij aan bod? En hoe werk ik volgens de principes van Lean, Workflow Management en Six Sigma? Het korte hbo-programma Operationeel management geeft jou antwoord op deze vragen én meer. Een paar onderwerpen die de revue passeren zijn:

 • business intelligence
 • besluitvormingsprocessen
 • organisatiestructuur
 • strategisch management
 • procesverbetering

Tijdens dit korte hbo-programma volg jij 1 webinar en 3 praktijkbijeenkomsten. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je hierbij aanwezig wilt zijn. Webinars zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. De ideale combinatie tussen online en klassikaal onderwijs.

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Rooster

Blended Learning, ieder gewenst moment starten mogelijk
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten e-learning variant

Inschrijfgeld
€ 50,-
Examenkosten
€ 300,-
Cursusgeld
€ 1.290,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.640,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 1.640,-
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

HBO programma Operationeel Management (NTI)

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NTI - Opleidersscore 8,1

FlexibelStuderen® doe je bij NTI
Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier. Kies uit ruim 850 opleidingen: van korte cursus tot masteropleiding. Ervaar het nieuwe studeren van NTI en haal dat erkend diploma.