Introductie
Tijdens het HBO-programma Duurzame inzetbaarheid leer je hoe je werknemers stimuleert betrokken te blijven en zich te blijven ontwikkelen. Studeer flexibel via thuisstudie.
Omschrijving
Duurzame inzetbaarheid is belangrijker dan ooit én een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werknemer en werkgever. De medewerker moet bereid zijn individuele kansen te benutten. De werkgever moet zorgen dat die mogelijkheden er zijn. Ben jij een (toekomstige) manager die te maken heeft of krijgt met duurzame inzetbaarheid of facetten daarvan? Of wil je doorgroeien naar een HR functie of naar een beleidsmatige rol? Dan is het HBO-programma Duurzame inzetbaarheid zeer geschikt.
Tijdens deze korte opleiding leer je o.a. hoe je ervoor kunt zorgen dat werknemers betrokken blijven en zich blijven ontwikkelen. Ook leer je hoe werknemers vitaal blijven en komen de onderwerpen werkvermogen, employability, werken aan duurzame inzetbaarheid en DI-analytics aan bod. Na afloop weet je precies hoe je investeert in gezonde werknemers en in een duurzaam bestaan van de organisatie.
Baanperspectief
Deze opleiding is gericht op (potentiële) managers van organisaties in het midden- en kleinbedrijf en eenheden (business units) van grotere private en publieke organisaties, die in hun organisatie te maken hebben of krijgen met duurzame inzetbaarheid of facetten daarvan. Ook voor professionals die de inhoudelijke basis van hun functie willen versterken of juist toe willen groeien naar een HR functie is deze opleiding geschikt.
Beschrijving
Dit korte HBO-programma behandelt de module Duurzame inzetbaarheid uit de volledige en erkende HBO-bachelor Management.
De opleiding gaat in op de verschillende aspecten van vitaliteitsmanagement, zoals duurzame inzetbaarheid, binden en boeien van personeel over generaties heen (generatiemanagement) en werkgeluk. Je leert over de macro-economische ontwikkelingen die de duurzame inzetbaarheid beïnvloeden en je vormt een beeld van hoe het met de duurzame inzetbaarheid in de eigen organisatie is gesteld.
Vervolgens leer je meer over vitaliteit. Welke maatregelen moeten organisaties nemen om de vitaliteit op de werkvloer te verbeteren? Hoe hoog is het ziekteverzuim binnen jouw organisatie? Is er sprake van een positief werkklimaat? En waar blijkt dit uit? Na vitaliteit komt het onderwerp werkvermogen aan bod waarin verschillende praktijkvoorbeelden en best practices worden gegeven.
Ook leer je meer over employability. Welke kennis en vaardigheden van medewerkers zijn nodig voor een goede inzetbaarheid? Zijn ze bijvoorbeeld bereid om regelmatig van functie te wisselen? Hebben ze voldoende kennis van de arbeidsmarkt? Vervolgens wordt er dieper ingegaan op agility en wat dat betekent voor de arbeidsmarkt. De opleiding wordt afgesloten met het onderwerp DI-analytics. Hierbij gaat het erom dat we de bijdragen van het menselijk kapitaal aan de business meten en analyseren.
Alle benodigde vakliteratuur is inbegrepen bij het collegegeld. Je hoeft zelf geen boeken meer aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.
Toelating
Basiskennis van het vakgebied management, kennis van verandermanagement en kennis van HRM is benodigd.