• Home
  • Gewichtsconsulent (BGN) + verdieping Emotie-eten (LOI)

Gewichtsconsulent (BGN) + verdieping Emotie-eten (LOI)

Vakgebied

Opleidingsniveau

Meer informatie

Download brochure

Opleider

LOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het kort

Met deze cursus Gewichtsconsulent doe je alle kennis op en specialiseer je je in het begeleiden van mensen die kampen met emotie-eten. Officieel diploma.

Studie informatie

  • Behaal het officiële diploma om lid te worden van de BGN.
  • Inclusief drie gratis praktijkdagen.
  • De perfecte voorbereiding op je eigen praktijk.
 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Steeds meer mensen kampen met overgewicht. Vaak speelt emotie-eten daarbij een rol. Wil je als gewichtsconsulent mensen begeleiden die last hebben van emotie-eten? Dan is deze cursus een goede keuze! Je leert alles over goede voeding en doet de kennis op die nodig is om cliënten met gewichtsproblemen en/of voedingsvraagstukken te begeleiden en motiveren. Dit doe je volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Daarnaast leer je alles over het opzetten en voeren van een eigen praktijk.De verdiepingsmodule Emotie-eten gaat specifiek in op het begeleiden van mensen met deze problematiek. Zo leer je o.a. wat emotie-eten is, hoe het ontstaat en hoe je mensen er (beter) mee om kunt leren gaan. De cursus is opgezet volgens de nieuwste inzichten en richtlijnen en bereidt perfect voor op het nieuwe centrale examen waarmee je lid kunt worden van de BGN. Door het lidmaatschap bij de BGN worden de consulten vergoed door verschillende zorgverzekeraars.
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Cursusgeld: € 772,80
Examenkosten: € 0,-
Inschrijfgeld: € 29,50

Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

Gewichtsconsulent (BGN) + verdieping Emotie-eten (LOI)

Vakgebied

Opleidingsniveau

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

LOI

Groei door

De LOI is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot de bekendste opleider van Nederland, met meer dan 1000 opleidingen en jaarlijks ruim 100.000 studenten. Onze kracht en missie: kwalitatief hoogwaardig onderwijs toegankelijk maken voor iedereen. Bij de LOI studeer je dan ook altijd op de meest flexibele manier. Of je nu kiest voor een thuisstudie, met docentbegeleiding via internet of voor onze nieuwste Klassikaal+-methode, die lessen op locatie afwisselt met bijeenkomsten online. Met keuze uit een breed scala aan erkende en geaccrediteerde MBO- en HBO-opleidingen en een groot aantal korte programma’s en cursussen, is er altijd een opleiding die bij je past.